Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan aki nem vesz játékok...

Van olyan aki nem vesz játékokat a gyereknek?

Figyelt kérdés
2015. máj. 24. 14:44
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
illetve fölöslegesen, szerintetek melyek azok a játékok amik tényleg hasznosak. vagy az otthoni dolgokat tartjátok hatásosabbnak.
2015. máj. 24. 14:46
 2/11 anonim ***** válasza:
Attól függ mekkora a gyerek. Csecsemőnek nem vettem semmit még sok is volt amit összehordtak neki. Később már lehet célzottan fejleszteni a játékokkal.
2015. máj. 24. 14:54
 3/11 anonim ***** válasza:
Mi van? Mi a kérdés? Hogy milyen játékok hasznosak?
2015. máj. 24. 14:56
 4/11 A kérdező kommentje:

hát olyan 6hós kortól gondoltam, amikor már érdeklődik.

nem tudom miért jutott ez eszembe, csak kíváncsi vagyok, ki hogy áll a játék kérdéshez.

esetleg nálatok mi bizonyult tényleg hasznosnak és mi volt csak "porfogó" 6 hós kortól?

2015. máj. 24. 14:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Jo kerdes hogy mekkora gyerek, kicsinek nem muszaj venni. 2-3 eves kor folott azert mar szoktak szeretni. Nalunk nagy kedvenc volt a golyopalya.
2015. máj. 24. 15:00
 6/11 anonim ***** válasza:
Nálunk hasznosnak bizonyultak a játékok már 6 hós kor előtt is. Például úgy tanultak meg fogni, hogy megfogták a csörgőt/alvókát aztán meg elengedték. Minél színesebb és kézreesőbb, annál "hasznosabb". Jót tesz a szem-kéz koordinációnak meg a testtudatnak, hogy a baba tárgyakkal játszik.
2015. máj. 24. 15:24
 7/11 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

az egyik barátnőm mondta hogy ő nem vesz a kicsinek játékokat, majd jó lesz neki a kartondobozok, üres műanyag üvegek....stb ami otthon van.

2015. máj. 24. 15:27
 8/11 anonim ***** válasza:

mi pont 6 hós kora körül kezdtük el venni.. addigra már forog, kúszik, kell a motiváció. visszajelzést ad, élvezi a játékot.. 6 hósan már nem csak a műanyag palack az igénye, szerintem!

Nálunk akkor került elő a beltéri hinta, zenélős-csörgős multifunkciós játék amit fekve-ülve tud használni, imádja. Labdák különböző méretben, kúszik mászik utána, motiválja, hogy mozogjon. Ettől függetlenül egy kiscipővel vagy egy lufival is elvan órákat, de attól nem lesz ügyes-okos gyerek belőle a jövőben :D

2015. máj. 24. 15:27
 9/11 anonim ***** válasza:
A kérdés, hogy mennyi játékot kapsz. Ha csak 20 ember jön látogatni és mindegyik hoz valamit a babának, akkor már megvan a szükséges játékmennyiség az első évr2
2015. máj. 24. 15:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Ez is teljesen gyerekfüggő. Van fejlesztőjáték, ami pedagógiai szempontból értékes megítélése ellenére nem köti le az egyik gyereket, míg egy kupakkal szívesebben eljátszadozik. Figyelembe kell venni a gyerek egyéni igényeit is, amikor egy korának megfelelő játék után nézünk. A miénk csecsemőként imádta a körforgót, vagy ha lufit dobáltunk magunk fölé miközben egymás mellett feküdtünk, sőt a kis könyveket is néztük már, babakönyveket, a babatornáztatóért is rajongott, szóval kezdettől fogva ment a játék, a kacagás. Ő olyan gyerek volt, aki igényelte. A formabedobót viszont unta és inkább kis házikónak használta az állatkáinak. Szerintem ez nem úgy van, hogy én most eldöntöm, hogy valamit biztos nem fogok venni a gyerekemnek. Van játék, ami hasznos, jónak tűnik nekünk is, mégsem akar játszani vele sohasem a gyerek.
2015. máj. 24. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!