Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti mindig is tudtátok...

Anyukák, ti mindig is tudtátok, hogy mik akartok lenni az életben? Az a fontos, hogy legyen munka és bér, vagy az is fontos, hogy szeresd, amit csinálsz?

Figyelt kérdés
Szeretnék mintát adni a gyerekeimnek, nem egy begörcsölt, megkeseredett ember szeretnék lenni, aki muszájból dolgozik az adott munkahelyen. Magamért és értük is. Anyagi gondjaink nincsenek, ettől a kérdés szempontjából tekintsünk is el. Sokféle területen próbálgattam már magam, sosem voltam munka nélkül. De szeretni egyiket sem szerettem, ideig-óráig jó volt, örültem, hogy keresek, stb. De a legnagyobb dilemmám, hogy semmiben sem éreztem azt, hogy EZ VAGYOK ÉN. Még csak harminc vagyok, akármit tanulhatok, erőm, energiám, munícióm is van rá. De hogyan jöhetnék rá arra, ki is vagyok valójában, mit tudnék szívvel-lélekkel csinálni, úgy, hogy nem teher felkelni és csinálni minden áldott reggel. Ti azonnal tudtátok mik akartok lenni? Vagy ez már a lelki-luxus kategória, hogy az ember nem csak pénzt akar keresni szülőként, de közben keresi is saját magát és ki akar teljesedni, nem csak az anyaságban, de a saját szakmai életében is? Mi a véleményetek, tapasztalatotok ezen a téren?
2015. máj. 22. 14:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én elmúltam harminc. Huszonéves koromban dolgoztam öt évig álmaim munkakörében, változatos, felelősségteljes, pörgős munka volt. De megszűnt a munkahely, és amúgy is végig stresszben tartott hogy mikor fognak elküldeni, és egyszer csak be is következett....Sajnos. Utána jött a horror. Dolgoznom kellett, hitelünk volt, gyereket akartunk, ezért az alapok megteremtéséhez kellett a pénz, nem nagyon válogathattam. Elmentem egy olyan helyre amit utáltam, állandó idegbaj, kicsinyes kollégák... HÚÚÚ.. Onnan mentem szülni.

Sajnos az ott megszerzett szakmai tudást máshol nem nagyon tudom használni, két tanult szakmám meg ma már nem túl keresett, úgyhogy lassan el kell gondolkodnom ha a babám betölti a két évet valamit tanulnom kell, el kell indulni valamerre, de fogalmam sincs merre. Új "életet " akarok, nem akarok visszamenni a legutólsó munkahelyemre. Persze vannak elképzeléseim, de figyelembe kell vennem, hogy amit tanulok, abban el is tudjak helyezkedni.

Az anyagiak már nálunk is rendeződtek, hitelünk nincs, ha csak a rezsire valót megkeresem meg egy kicsit többet, elégedett lennék, mert a férjem hazahozza amit kell. Nekem fontos szempont viszont a nyugodt, biztos munkahely, amennyire ez a mai világban lehetséges.Nem vágyom másra,csak arra, hogy elvégezzem csendben a munkám, hagyjanak békén, hazamenjek és éljem az életem. Tiz éve még nem igy gondoltam, de a velem történtek valahogy most ezt hozták ki belőlem. Remélem megtalálom azért ami tetszik, és megint szerethetem a munkám.

2015. máj. 22. 15:22
 12/14 anonim ***** válasza:
86%
Anno idegenforgalmat tanultam,azt hittem az erdekel. De 21 evesen osszeakartunk koltozni mai ferjemmel,ehhez meg penz kellett. Ettermi pultos lettem onnan beszerz ma pedig logisztikaban dolgozom. Imadom amit csinalok,ez a legfontosabb,de csak sodrodtam anno az arral es halas vagyok az eletnek,hogy belesodrott abba ami EN vagyok. Kivanom, hogy te is es mindenki megtalalja magat,de en csak belesodrodtam...
2015. máj. 22. 21:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Értem mire gondolsz kérdező és sajnos én is így vagyok vele, mint te :)

Anno szülői nyomásra végeztem kereskedelmi iskolát (kellett a vállalkozásukhoz, hogy legyen egy szakképzett családtag), de sosem szerettem sem ott, sem máshol dolgozni klasszikus bolti eladóként.

Dolgoztam vendéglátásban is, de azt sem szerettem igazán, pedig csak suli mellett csináltam.

Közgazdasági főiskolára mentem, de rájöttem, hogy ha beleszakadok sem tudok olyat megtanulni, amit addig kell csűrni-csavarni, amíg egy okosnak látszó gondolat születik belőle (a közgáz pont ilyen).

Dolgoztam bankban, de az meg túl rideg és formális légkör volt nekem és nem hordhattam farmert! :) :)

Végül a sors a jelenlegi melóhelyemre vezetett, tehát nem én kerestem, egyszerűen csak így alakult, hogy jött egy lehetőség, amit elvállaltam. Nem azt mondom, hogy ez álmaim állása, de mindenesetre az eddigiekkel összehasonlítva messze a legjobb, itt érzem magam a legjobban és a jó oldal/rossz oldal aránya bőven az előbbire hajlik :) És hozzáteszem: a kereskedelmi végzettségemnek köszönhetem, hogy most itt vagyok :)

2015. máj. 23. 07:49
 14/14 anonim ***** válasza:
legyen munka és bér ,mert a gyerekekhez ez kell ,aztán ha megtalálod állmaid állását ,és egyezik a gyerekes dolgokal akkor hajrá .
2015. máj. 23. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!