Tényleg ciki az ilyen szülő?
Kicsi gyereknél ciki.
Mert egy 10-12-15 évesnél ok, nem méred gyakran. De kisgyereknél? AMikor azért védőnő is gyakrabban látja?
12-es ne haragudj:)Erről a pelusos dologról én nem tudtam,nem olvastam el a korábbi válaszokat:)Teljesen igazad van:)
11-es voltam:)
Hát azt nem tudom,hogy mennyire ciki vagy sem,de én tudom a kislányom súlyát és azt is,hogy milyen hosszú. Sőt nekem az is fel van írva,hogy mekkora a mellkas mérete,talpa,fejkörfogata,stb.
Az én világnézetembe,életembe igenis fontos,hogy tudjam egy szülő tudja,hogy mekkora a gyereke.
Nincs mérlegetek? Hogy esetleg meg tudd mérni? És centid? És gond letudva:)
Szerintem semmi gond nincsen se azzal, hogy egy három éves 18 kg, se azzal, hogy nem tudod naprakészen g-ra pontosan a súlyát. Ebben a korban évente átlag 2-3 kg-t gyarapodnak a gyerekek, és én is max. azért mérem, mert még hordozom néha háton, és inkább arra vagyok kíváncsi, hogy én milyen teherbírásra lehetek büszke:) Szerintem túl pontos választ akartál adni, ezért nem írtál egy körülbelüli számot, amibe máris bele tudott kötni, aki ezt akarta.
Ismerek 2 évest, aki 16 kg, és a legkevésbé sem duci, nem hájas, hanem nagyon jó felépítésű, csinos, izmos kisgyerek. Ugyanazokat a ruhaméreteket hordja, mint mások, max. egy mérettel nagyobbat, és feltételezem, hogy egy mérettel nagyobb pelenka is kell neki.
Ha beleolvastok az újszülött pelenkás kérdésekbe, ott is kiderül, hogy teljesen tankönyvi súlyú/testhosszú babák közül az egyiknek beválik egy pelus, a másiknál minden kifolyik, mert bő. Ez ugyanaz a probléma pepitában.
Amúgy az én fiam soha nem akkor nőtt ki egy pelenkaméretet, amikor elérte a felső súlyhatárt, azt mondhatom, hogy még a kettő mérettel ezelőtti pelusának a felső súlyhatárát is csak most érte el. De a fazon sokat számít, az egyik gyerek combosabb,a másik pocakosabb,a harmadik egyik sem, de a háta erősebb, és a dereka veszi fel a méretet.
De itt a kérdés az volt, hogy ciki-e, ha a szülő nem tudja a gyerek súlyát és magasságát. Szerintem ha körülbelül se tudja, az azért furcsa (akkor hogyan választ ruhát például), de dekára pontosan a legtöbben egy idő után már nem figyeljük szerintem.
ne haragudjatok, de most már megkérdezem: a TI gyerekeitek minden pelenkaméretet akkor nőtt ki, amikor elérte a felső súlyhatárt? Mert több kilónyi átfedés van az egyes méretek között, mondjuk az egyik méret 7-12 kg-ig jó, a következő 9-15 kg-ig, a következő 11-18-ig, és így tovább (hasraütöttem, de kb. így vannak).
Engem az érdekelne, hogy ha egy kisgyerekre nem passzol pont a Libero 7-es pelusa, amire valaki ráírta, hogy 30 kg-ig jó, akkor abból miért következik, hogy a kérdező gyereke 3 éves korára több, mint 30 kg? Miért kell össze-vissza anyagcserezavarról meg egyebekről írni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!