Az apukák nagy többsége önző, és önző is marad egész életében?
Soha nem éreztem úgy, hogy kifejezetten önző lenne a férjem. Volt már nála sokkal önzőbb párom is.
Azt viszont nagyon nehezményezem, hogy nem a gyerekek az elsők számára. Szereti őket, fontosak neki, de van olyan, hogy csak azért is elmegy egy programra, pedig tudja, hogy közben a gyerekek őt várják, percenként megkérdezve, hogy apa mikor jön... Amikor erről említést teszek, az a reakció, hogy én ne korlátozzam már be ennyire.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a legtöbb férfi ilyen? Nekik ez így természetes? Vagy én így jártam és törődjek bele?
Szomorú, hogy azok a válaszok lettek a legjobban lepontozva, ahol azt írták, hogy a gyerekkel töltótt idő fontosabb, mint a gyerek nélkül töltótt idő.
Persze, hogy kell a kikapcsolódás, de azért vegyük mar figyelembe, hogy van otthon 1-2-3... gyerek is.
Nem az a baj, ha apuka kikapcsolódik, hanem az, ha ez mellett nem jut ideje a gyerekére.
Olyan büszkék magukra itt a gyakorin azok a szülők, akik rendszeresen, akár minden hétvégén, vagy minden 2. Hétvégén lepasszolják a gyerekeiket, hogy úgymond kikapcsolődhassanak. Akkor mikor töltenek minőségi időt a gyerekeikkel? Hihetetlen, hogy ennyire önzők a szülők, és még le is pontozzák azokat, akik tóbb időt szentelnének a gyerekeikre. Úgy tűnik az a ajó, ha a
Utolsó, nem erről van szó! Persze, hogy normális apa szeret hazamenni a családhoz! Ez nem zárja ki, hogy szeret időnként meginni egy korsó sört a barátaival is!
Abban egyetértünk, hogy lehetőség szerint tervezni kell ezeket a távolléteket és a gyerknek nem beígérni a mesét, ha nem tudja megvalósítani. Azonban közbe jöhetnek dolgok az életbe időnként, amikor le kell modnai valamit. Ilyenkor jobb, ha apa beszél a gyerekekkel, hogy most nem fog menni a mese este, mert apának van egy kis dolga. Ehhez is joga van egy felnőttnek. Rendszert persze nem kell belőle csinálni!
A korrektség az ember erények egyike. Ha apuka ezzel nem rendelkezik, az baj. Erről mindenképpen beszélni kell, ha megígért valamit, akkor ne csináljon se..et a szájából.
"Nekem a család az első, bármilyen programról lemondok miattuk. Amúgy meg úgy intézem a kikapcsolódásaimat, hogy a gyerekek oviban legyenek akkor."
Ezzel azt fogod a gyerkeidnek megtanítani, hogy a másik ember nem számít, az ő programja nem fontos, te mint önálló entitás, nő megszűntél létezni, csak az ő szolgálatukra vagy. A legjobb út a nárcisztikus ember kineveléséhez! Nem bántásból írom, ne értsd kérlek félre! Inkább óvatosan megkérdeznélek: miért félsz attól, hogy a gyermekeidet egy kis frusztráció éri és nincsen kielégítve az összes kívánságuk?
Vagy: mi történik egy olyan emberrel, aki azt szokja meg, hogy neki mindig minden jár, nem kell tekintetbe vennie a másik igényeit, kívánságát?
Vagy akkor, ha a gyermek azt látja, hogy a szülő teljesen az ő igényei kielégítésére van, neki nincsenek saját igényei, nincsen saját élete, saját programja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!