Mit tegyek? Hogyan vehetem rá hogy mondjon le a gyerekéről?
Jelenleg a 12.hétben vagyok.Még senki nem tudja hogy terhes vagyok csak az orvosom.Még a munkahelyemen sem tudják.A szüleimmel élek és velük sem közöltem.Még nem is tudjam mit hazudjak nekik hiszen a baba egy romától van és a szüleim rasszisták.
Én nem jártam a férfival csak elég jó ismerősök voltunk.Azt szeretném ha a gyerekem apja elfelejtené hogy van gyereke és lemondana róla.Semmi szín alatt nem tudhatja meg senki ki az apa.Mert pont úgy néz ki az illető mint egy arab.Viszont a szüleivel él és dolgozik és rendes szakmája is van asztalos.
Akarom a babát! De félek előbb-utóbb kijön rajta a vér.Én hófehér bőrű vagyok.szóval remélem nem az apja bőrét és haját örökli.
20/N
Max nem mondod meg neki, hogy az övé. Azt mondod egy kalandból van. Nem valószínű, hogy kifizet egy DNS tesztet.
Bár ezt nem értem: "Még senki nem tudja hogy terhes vagyok csak az orvosom" , "a gyerekem apja elfelejtené hogy van gyereke".
Most akkor tudja az apa, vagy nem?
Elfelejtené jav: elfelejthetné
Miért kellene a szüleimnek eltartania engem? Dolgozom!
Én attól félek inkább hogy kitagadnak.
1. Nagy valószínűséggel az apja színeit fogja örökölni, de azért nem teljesen biztos. Mégis, az esetek többségében így szokott lenni.
2. Előre nem lehet lemondani egy gyerekről. Ha az apa nem tesz apai elismerő nyilatkozatot, akkor jogilag neki és a gyereknek semmi közük nincs egymáshoz. Na persze más a helyzet, ha AKAR apai elismerő nyilatkozatot tenni. Ha ezt megtagadod, akkor pert indíthat apaság megállapítása céljából, és ha kiderül, hogy ő az apa, tehát ő nyeri a pert, akkor fizetsz, nem is keveset, hiszen a dns tesztet és a perköltséget is ki kell fizetned.
De ha nem akar nyilatkozatot tenni, és ez neked is megfelel így, akkor nincs semmi dolgod, maximum annyi, hogy majd behívnak "rendezni a gyerek jogállását", ahol megkérnek rá, hogy nevezd meg az apát. Nem mintha ennek lenne bármi értelme, mert bemondásra akkor sem fogják beírni, csak ha az apa is ott van veled, és nyilatkozatot tesz. Ha ez nem történik meg, akkor jegyzőkönyvbe veszik, hogy nem neveztél meg apát, és elmondják, hogy van három éved rá, hogy ezt megtedd, utána ún. képzelt apát írnak be a gyerek anyakönyvi kivonatába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!