Mitől számít egyedülálló anyának valaki jogilag?
Igen ha egyedülálló anya vagy akkor valamivel több a csp.
Ha gyet-et szeretnél menj be az önkormányzathoz és ott adnak nyomtatványt amit ki kell tölteni.
Ha nem éltek egy háztartásban, magyarul nem vagytok együtt, szakítottatok, külön éltek, akkor egyedülálló vagy. Akkor is, ha apa nevére vette a gyereket.
Gyet: gyermeknevelési támogatás. Annak jár, aki a háztartásában 3 v. több gyereket nevel. Magyarul, ez a főállású anyasági.
Amire te gondolsz, az a rendszeres gyermekvédelmi támogatás, nem hívjuk gyet-nek.
Ez jövedelemfüggő. Az egy főre eső jövedelem nem érheti el a havi 39.900 Ft-ot. Ha nem éred el, akkor jár. Egy évben kétszer kb. 6 ezer Ft Erzsébet-utalvány, óvodában, bölcsiben és iskolában ingyen van az étkezés és ingyen van a tankönyv. Minden évben igényelni kell, mert ugye az anyagi helyzet változhat.
Ezt az önkormányzatnál tudod igényelni.
5-ös vagyok. Vagyis, ha 2-en vagytok, te meg a gyerek és a havi jövedelmed több mint kb. 80 ezer, akkor már nem jár.
Jövedelem: munkabér, csed, gyed, gyes, családi pótlék, gyerektartás.
7es vagyok, ahogy írtam az önkormányzathoz kell bemenni. A jegyző fogja elbírálni,feltétl hogy EGY FŐRE JUTÓ HAVI JÖVEDELEM ÖSSZEGE NEM HALADJA MEG a) az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (2015-ben 28.500 Ft) - 140%-át ( jelenleg 39.900 Ft.
Az önkormányzat jegyzője 1 év időtartamra megállapítja a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságát. Következő évben újra kell igényelni.
Augusztusban és novemberben jár az erzsébet utalvány amit: készétel,ruházat illetve tanszer vásárlásra lehet fordítani. Gyerekenként 5800ft értékben kapsz utalványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!