Hogy lehet megoldani a második gyermek vállalását, ha másik városban dolgozol, és a nagyobbik gyermek is abba a városba jár oviba?
Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy mennyire fárasztó, mert azért napi kétszer 20-25 km-t vezetni nem kevés főleg egy kisgyerekkel. Igazából tapasztalatok érdekelnének, akinél hasonló a helyzet. Az nincs a lehetőségek között, hogy a nagyobb a helyi oviba járjon.2015. máj. 11. 09:13
1/8 anonim válasza:
Apám egész gyerekkorában 30km-el távolabb lévő oviba, iskolába, majd majd 40km-re lévő középiskolába járt, és középiskolába jártam 30km-el távolabbra. Megszokás kérdése, semmi több. 20-25km fél óra alatt megtehető, azért az nem megerőltető egy gyereknek. Meg kell tanulnia megszokni, és probléma megoldva.
2/8 anonim válasza:
Azért 2*20km nem olyan sok, szerintem. Eleinte meg viheti apa az oviba a nagyobbikat.
3/8 anonim válasza:
Nálunk is hasonlo lett volna a helyzet, ha a kisteso kicsivel később érkezik. Már épp be akartuk íratni Bp-Re egy bölcsibe, abba ami közel van a munkahelyemhez mikor kiderült h babát várok.
Így most a bölcsi kimarad, de oviba ide fog járni majd helyben. Vagy a mellettünk lévő településre.
Nektek miért nem opció h helyben járjon? Szerintem fárasztó mindkét gyerkocnek az ingázás, amíg elkerülhető addig nem kéne. (mi is 25 km-re lakunk Bp-től, de ezt az utat nem lehet 30 perc alatt megtenni, pláne csúcsidoben! Minimum 45 perc.) fognak ok még eleget utazni! :-(
4/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem sok a 25 km, de inkább arra gondoltam, hogy nagy pocakkal a terhesség vége felé, vagy amikor még picike a másik, addig elég fárasztó szerintem. Nekem is és egy babának is. Egyébként nem jól írtam, mert 25 km a másik város, így napi 100 km-t kell menni.
2015. máj. 11. 09:58
5/8 A kérdező kommentje:
Apuka nem igazán tudna segíteni, mert ő meg korán indul, és későn ér haza. Ráadásul pont a másik irányba, mint mi. Szóval ezért is témázunk ezen annyit.
2015. máj. 11. 10:02
6/8 anonim válasza:
Írasd át lakhelyhez közelebbi oviba. Elvileg a lakhely szerint körzetibe kötelesek átvenni. De ha erre nincs lehetőség akkor nem tudsz mit csinálni. Mennyi idős a gyerkőc?
7/8 A kérdező kommentje:
4 éves lesz, most mini csoportos. Nagyon szereti ezt az ovit, nagyon aranyos óvónők vannak. A helyi ovit inkább nem minősíteném, így az semmiképp sem jöhet szóba.
2015. máj. 11. 11:16
8/8 anonim válasza:
Hát akkor nincs más választás, hordanod kell a távolabbi oviba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!