2 éves kisfiam nagyon kevés folyadékot fogyaszt. Más is van így? Nektek mi segít rávenni a gyermeket az ivásra?
Nálunk a víz a szomjoltó, ezért amíg anyatejes volt, csak azt kapott, hozzátáplálás után már tehéntejet is. Akkor sem ivott sokat, de mivel rengeteget szopott, nem aggódtam. Most már nem szopik, a folyadékfogyasztása azonban nem, vagy csak alig nőtt, összességében rendkívül kevés. A gyerek fontosabb, mint az elvek, ezért vízen kívül kipróbáltam már mindent, ami még nem egészségtelen: babáknak szánt és nem babáknak szánt multivitaminokat, itthon frissen facsart, különböző mértékben hígított gyümölcsleveket, babateákat, egyéb gyümölcsteákat, zöldségleveket, van vagy nyolc különféle csőrös poharunk, tanuló poharunk, de adtam már kis porceláncsészét, retró kávéspoharat..... kifogytam az ötletekből. Egyedül a leves az, amit szívesen fogyaszt, és valamennyi tejet. Vizet csak akkor, ha kínáljuk, erőltetjük. próbáltam kivárni, míg szomjas lesz, és maga kéri, de úgy összességében semmivel sem ivott jobban, és volt, hogy csak estére szomjazott meg.
5 nappali és az éjszakai pelusa azért valamennyire mindig pisis, de némelyik nem nagyon.
Kérem, azok most ne írjanak, akiknek 1-1,5-2 l folyadékot iszik meg a gyerekük, csak azok, akiknél ez tényleg probléma volt, és valami segített.... Köszönöm előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!