Újszülött és kutya egy kocsiban, hogy oldanád meg?
Sziasztok
Érdekelne, ki hogyan oldaná meg ezt a helyzetet. Lakóhelytől 250 km-re fogok szülni, így ezt a távot kell megtenni majd ugye hazafele. Van egy kutyánk, az elhelyezése nem megoldott máshol. Ezen töprengek, hogy hogy lenne jobb: kutya elől, én a babával hátul, vagy baba elől anyósülésen, én pedig a kutyával hátul. Abban hogy a kutya elől legyen azt nem tudom, fogja e zavarni a páromat vezetésnél.
Ez rettentően kevés infó.
1. Mekkora a kutya?
2. Mennyire jólnevelt, mennyire bírja az utazást?
3. Mekkora az autó?
A legbiztonságosabb a csomagtartóban a szállítóbox. Feltéve, ha befér, tudtok venni/kölcsönözni.
Másik verzió: biztonsági hám adapterrel, ami az övcsatba csatolható. Ezzel a kutya nem száll el egy esetleges balesetkor, de ebben van mozgástere.
Ha anyósülésen utazik: úgy rögzítsd, hogy az adapter az ajtó felé kanyarodjon, így biztosan nem tud hátramászni a két ülés között, a vezetőt sem zavarja. Ez esetben mindegy hol van a baba, de talán az anyósülés mögött jobb helyen van.
HA hátul utazik: Olyan rövid legyen az adapter, hogy semmiképp se tudjon előremászni a kutya. (Ezek állíthatóak egyébként.) Jobb, ha az anyósülés mögött ül.
Aki meg nem ért hozzá, az (stílszerűen), ne ugasson bele. :)
Pár hónapja szültem. Testvéremnél két kutya van, semmi bajom nem volt velük. Nagyon sokat játszottam velük, imádom őket. Amikor terhes lettem, sokat szimatolgatták a hasam, böködték az orrukkal a hasam.
Aztán megszültem, vittük a kisfiam látogatóba tesómhoz és a két kutya simán nekiment a fiamnak. Felsírt, ők megijedtek, és egyből támadtak.
Azt se tudtuk hirtelen, mit csináljunk. Pedig előtte megszagolták, hagytuk, hogy ismerkedjenek vele.
A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mennyire kiszámíthatatlanok a kutyák. :(
Azóta nem mentünk a tesómhoz.
"A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mennyire kiszámíthatatlanok a kutyák. :( "
Jó lenne, ha elfogadnátok: sosem a kutya a hibás, hanem a gazda.
Verziók:
1. Gazdi hülye, nem tudta megnevelni a kutyákat. A gazda rangsorban a kutyák ALATT áll, leszarják, hogy mit mond. Kapaszkodj meg: VÉDTÉK a "gazdit".
2. Ideggyenge, szaporított példányok (főleg a szaporító a hibás), a gazdinak erről tudni kéne, tehát figyelmeztetni kellett volna Téged, hogy ne engedd a baba közelébe őket. Pontosabban neki kellett volna megakadályozni a találkozást.
Kutyaelleneseknek üzenem, 6 éves szaporított kan pit keverékem van, 2 éves a fiam, köszönik szépen, mindketten jól vannak, és jó barátok!
Kérdező, azért válaszolhatnál a kérdésekre: Milyen kutyáról van szó? Szokott lenni nélkületek? Szokott veletek utazni autóban? Miért nem lehet otthon hagyni?
én se értem. oké, messze szülsz, de gondolom pár napot eleve bent leszel, nyilván a szülésre nem viszitek be, akkor csak kibírja otthon akkor is mikor visszajöttük, nem?
nálunk nem volt kérdés, kutya kapott kaját, vizet és mentünk szülni... miért nem tudod otthon hagyni? mekkora kutya amúgy? szerintem az se mindegy, hogy kis öleb vagy egy nagytestű :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!