Most őszintén! Gyerekülést lehet előre tenni az anyósülésre? Nem hordozót.18-36 kg-os gyerekülést.
Mindenki mást mond. Már magam sem tudom, hogyan szabályos. Hátul a középső öv csak két pontos, oda magasítóval esetleg be lehet kötni gyereket? 1, 5 és 8 évesek.
Köszönöm előre is a segítséget!!
"Ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas"
De alkalmas, mert van elöl öv, és a gyerekülés ezzel biztonságosan, szabályosan beköthető menetiránynak háttal! Meg a hordozó is!!!!!
"Összefoglalva a jármű jobb első ülésén előre néző gyermekbiztonsági rendszer használható, illetve gyermek szállítása esetén annak használata kötelező."
Forrás: [link]
Lehet első ülésen is menetiránnyal megegyezően gyerekülést betenni, ebben gyermeket szállítani, ha van biztonsági öv, amivel a gyerekülést lehet rögzíteni. Az első ülésre vonatkozó kitételek a háttal bekötött gyermekbiztonsági rendszerre vonatkoznak (légzsák), illetve arról rendelkezik még a jogszabály, hogy 3 évnél fiatalabb gyermek az autóban (bármely ülésen, kivéve természetesen a vezető ülés) csak gyermekbiztonsági rendszerrel szállítható.
Ha a gyermek 135 cm felett van, akkor a hátsó ülésen már nem kötelező a gyerekülésben való szállítása, amennyiben a méretéhez igazítható a biztonsági öv (vagy ülésmagasító használatával érjük el a kívánt magasságot az öv biztonságos bekötéséhez). Elől 150 cm-ig csak gyerekülésben, hordozóban lehet szállítani.
Nekem sokáig egy Opel corsa kisteherautóm volt, ott elől volt bekötve a lányom hordozóban, erre nem tudom, mit mondott volna a rendőr, mert tgk-ról nem is rendelkezik a jogszabály. :)
Igen lehet, ahogy eddig is lehetett, a sok okoskodó ellenére, akik nem tudnak szöveget értelmezni.
Akkor lehet, ugye? Hátul bekötöm a két kisebbet, középre beülök én, két pontos övvel becsatolva, elől pedig a 8 éves, természetesen gyerekülésben.
Köszi a segítséget mindenkinek!!!
Ezek a jogszabályok sokszor elég bonyolultan vannak megfogalmazva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!