Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most őszintén! Gyerekülést...

Most őszintén! Gyerekülést lehet előre tenni az anyósülésre? Nem hordozót.18-36 kg-os gyerekülést.

Figyelt kérdés

Mindenki mást mond. Már magam sem tudom, hogyan szabályos. Hátul a középső öv csak két pontos, oda magasítóval esetleg be lehet kötni gyereket? 1, 5 és 8 évesek.

Köszönöm előre is a segítséget!!

2015. máj. 4. 09:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas"

De alkalmas, mert van elöl öv, és a gyerekülés ezzel biztonságosan, szabályosan beköthető menetiránynak háttal! Meg a hordozó is!!!!!

2015. máj. 4. 09:59
 12/22 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, nem olvastam pontosan, és vélelmeztem, hogy elől sincs öv. Nem a kérdés kontextusában olvastam a válaszod, hanem önmagában. Bocs, igazad van.
2015. máj. 4. 10:01
 13/22 anonim ***** válasza:

"Összefoglalva a jármű jobb első ülésén előre néző gyermekbiztonsági rendszer használható, illetve gyermek szállítása esetén annak használata kötelező."

Forrás: [link]

2015. máj. 4. 13:41
 14/22 anonim ***** válasza:

Lehet első ülésen is menetiránnyal megegyezően gyerekülést betenni, ebben gyermeket szállítani, ha van biztonsági öv, amivel a gyerekülést lehet rögzíteni. Az első ülésre vonatkozó kitételek a háttal bekötött gyermekbiztonsági rendszerre vonatkoznak (légzsák), illetve arról rendelkezik még a jogszabály, hogy 3 évnél fiatalabb gyermek az autóban (bármely ülésen, kivéve természetesen a vezető ülés) csak gyermekbiztonsági rendszerrel szállítható.

Ha a gyermek 135 cm felett van, akkor a hátsó ülésen már nem kötelező a gyerekülésben való szállítása, amennyiben a méretéhez igazítható a biztonsági öv (vagy ülésmagasító használatával érjük el a kívánt magasságot az öv biztonságos bekötéséhez). Elől 150 cm-ig csak gyerekülésben, hordozóban lehet szállítani.

Nekem sokáig egy Opel corsa kisteherautóm volt, ott elől volt bekötve a lányom hordozóban, erre nem tudom, mit mondott volna a rendőr, mert tgk-ról nem is rendelkezik a jogszabály. :)

2015. máj. 4. 14:17
 15/22 anonim ***** válasza:
Tehát nem azt mondja a jogszabály, hogy nem tehetsz be előre néző gyerekülést, hanem hogy háttal csak abban az esetben teheted be, ha nincs, vagy kikapcsolható a légzsák.
2015. máj. 4. 14:22
 16/22 anonim ***** válasza:
mármint az első ülésre. :)
2015. máj. 4. 14:24
 17/22 anonim ***** válasza:

Igen lehet, ahogy eddig is lehetett, a sok okoskodó ellenére, akik nem tudnak szöveget értelmezni.

[link]

2015. máj. 4. 15:36
 18/22 A kérdező kommentje:

Akkor lehet, ugye? Hátul bekötöm a két kisebbet, középre beülök én, két pontos övvel becsatolva, elől pedig a 8 éves, természetesen gyerekülésben.

Köszi a segítséget mindenkinek!!!

Ezek a jogszabályok sokszor elég bonyolultan vannak megfogalmazva.

2015. máj. 4. 17:19
 19/22 anonim ***** válasza:
Igen, mehet. Arra vigyázz, hogy lehetőleg olyan gyerekülés legyen aminek van fej és oldalvédelme, nem csak sima magasító, mert az anyósülés a legveszélyesebb hely a kocsiban.
2015. máj. 4. 17:36
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Jó az ülés, van "oldalvédelme" is.
2015. máj. 4. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!