Melyik lánynév a legjobban nem tetsző számodra?
Amit nem adnál sohasem.
Melyik az név?
Valamiért mindig utáltam a Barbara nevet. Nem tudom miért, egyszerűen ellenszenves... :)
És én is rosszul vagyok a mostanság tömegesen adott nevektől: Léna, Hanna, Zselyke.
Relatíve gyakrabban használt nevek közül (lehet ilyen nevet viselő emberekkel találkozni):
Bianka, Cintia, Csenge, Emőke, Erzsébet, Gertrúd, Györgyi, Heidi, Hilda, Ibolya, Ingrid, Irén, Jolán, Kincső, Klára, Lejla (és alakváltozatai), Margó, Matild, Mercédesz, Miranda (és ennek ragozásai), Napsugár, Paula, Ráchel, Ramóna, Rozália (és alakváltozatai), Szilvia, Tekla, Teréz, Tünde, Valéria, Virág, Virgínia,
Ritka, "sosem találkoztam még senkivel, akit így hívnak", de anyakönyvezhető nevek közül:
Cinderella, Csönge, Életke, Epifánia, Európa, Fébé, Főbe, Galamb, Gyémánt, Gyopár, Hófehérke, Hunorka, Kalpavalli, Klotild, Kunigunda, Küllikki, Küne, Levízia, Lüszi, Melodi, Móhini, Montika, Orália, Őzike, Pasztorella, Pilár, Prudencia, Psziché, Reményke, Ruzsinka, Rüja, Sáfély, Sakira, Siváni, Skolasztika, Szaraszvati, Szavéta, Szixtin, Szkarlett, Szörénke, Szüntüké, Szüvellő, Tara, Tavaszka, Úna, Uránia, Üdvöske, Ünige, Ünőke, Vasziliki, Vincencia, Virgília, Vulfia, Zejnep, Zengő, Zoltána, Zosja, Zsálya, Zseni, Zsinett, Zsorzsett, Zsüliett, Zsüsztin
én szinte mindenkivel egyetértek :D (kettőt kivéve)
alán a Tina, Nina, Lina, Luna nevekkel bővíteném a palettát
és esélyesek között szerepel még a közkedvelt Luca név is
valamint kiemelt helyen a kisebbség kedvencei
Dzsesszika, Vanessza, Dzsenifer stb.
Anna, Hanna, Emma
ősmagyar-magyar nevek
és az Erzsébet, Katalin, Zsuzsanna, Mária.
Ezek közül nem tudok egyet kiválasztani, mert a legfelső sortól hányok, a 2. sor népszerűségét nem értem, a magyarkodást zsigerből elítélem, a klasszikus tucatnevekből pedig már így is sok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!