Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nevet nem adnál semmiké...

Milyen nevet nem adnál semmiképp a gyerekednek, mert már valami rossz köt hozzá?

Figyelt kérdés

A rosszat úgy értem,hogy pl. exek neve,nem szimpatikus ismerős neve,vagy akár csak olyan név,ami már van a családban,és nem akarjátok halmozni.

Nálam szép kis lista gyűlt össze:

Párom exei,és exek exei: Anna (nagyon rossz emlék),Lilla,Eszter,Anita,Réka,Katalin,Judit

Nem jó emlékű ismerősök: Viktória,Edina,Zsuzsa,Henrietta,Tamara

Családi nevek: Orsolya,Anikó,Gyula,Károly,Irén (ez amúgy sem tetszene,ha nem lenne a családban)

2015. máj. 1. 10:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nevekkel beazonosítunk dolgokat.

Pl nekem a Bea név ami azért kicsit ellenszenves, mert sok Bea ismerüsüm, osztálytársam, kollégám volt, de talán egy volt az aki pozitív és kedves volt. ìgy Ezt a nevet nem adnám.

De persze exek nevét sem.

Nálunk még a döntö szempont az egyszerüség volt.

2015. máj. 1. 10:46
 2/11 anonim ***** válasza:

Eszter -a férjem szinte az összes exét így hívták

Barbara - nem vagyok vele kompatibilis, akiket ismertem, kivétel nélkül unszimpatikus

Viktor -ex, rossz emlék

Csilla - egyszerűen taszító

Kb. ennyi, az, ha a családban van, engem nem zavar, más igen rossz emlék nem fűz nevekhez.

2015. máj. 1. 10:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Megbeszéltük, hogy exek neveit nem adjuk, ami ván van a családban azt se (mondjuk csak fiuk vannak nekünk meg lányunk). Nem tetszenek a az agyon magyarosított nevek sem és a szappanoperákban szereplők sem. Hannát akartunk adni, de konkrétan a második leggyakoribb név így ez is kiesett. Adél lett. Illik rá. Ha a játszótéren szólok nem fordul oda minden második kislány.
2015. máj. 1. 11:04
 4/11 anonim ***** válasza:
Illés
2015. máj. 1. 11:15
 5/11 anonim ***** válasza:
Egész életemben úgy terveztem, hogy ha lányom lesz, Noémi lesz a neve. Erre a férjem szinte összes exe Noémi volt. Úgyhogy nem lett Noémi egyik lányom sem. Katalin sem lett volna Anyósom miatt, akivel nem jó a kapcsolatunk. Fiú név nincs ilyen.
2015. máj. 1. 11:30
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem kötöm emberekhez, emlékekhez, kizárólag nem tetszenek:

Pl.:Dzsenifer, Noel, Benett, Virág, Anna, Adrián.

2015. máj. 1. 11:51
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Párom exei és exek exei: Nikolett, Zsuzsanna, Adrienn, Krisztina, Zsófia, Mónika, Renáta, Alexandra, Anikó, Orsolya

Rossz emlékű ismerősök: Péter, Edit, Magdolna, Andrea, Éva, Judit, Anna, Csilla, Eszter

A régimódi nevek pl: Mária,Erzsébet, Márta, Katalin, Béla, Géza, János, Ilona

Nagyon modern, vagy röhejes, szappanoperás nevek pl: Jennifer, Jessica, Eszmeralda, Mirandolina, Eperke, Eulália, Ronaldó, Rikardó, Kevin, Brájen, Angelika, Rómeó, Emerencia, Eugénia, Eufrozina stb.

Utóbbi két pont szinte végtelenségig sorolható lenne.

2015. máj. 1. 14:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Lili, Flóra. Mindkettő nagyon szép név, nagyon tetszenek, de sajnos olyan emberek kötődnek hozzájuk, akiket nem bírtam, és folyton eszembe jutnának róla.
2015. máj. 3. 16:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem rekordot döntök :)

fidesz politikusok nevei kapásból (Viktor, Péter, Antal, stb.), orbán gyerekei (Ráhel, Sára, stb.), kisebbség körében közkedvelt nevek (Dzsínó, Rómeó, Brendon, Zeusz, stb.), öregasszonyos nevek (Terike és társai), nevetséges nevek (Taksony, Eperke,Zápor, Csikó, stb.), exeim neve (András, István, Péter, Tibor, Csaba), utálatos tanáraim nevei (Nóra, Enikő), utált orvos (Mária, Balázs, Gyöngyvér), utált osztálytárs (Alexandra, Krisztina, Zsófia, Renáta, Viktória, István, Dávid, Zoltán).

2015. máj. 3. 20:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nem adnánk exek neveit, családon belüli személyek neveit, közszereplők, celebek neveit, túl furcsa, túl könnyen csúfolható, túl idegen hangzású nevet, gyümölcsök, vagy természeti jelenségek neveit vagy olyat, ami nem megy a vezetéknévhez, bármilyen szép is, illetve olyat se, ami nem tetszik mindkettőnknek.
2015. máj. 5. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!