Milyen nevet nem adnál semmiképp a gyerekednek, mert már valami rossz köt hozzá?
A rosszat úgy értem,hogy pl. exek neve,nem szimpatikus ismerős neve,vagy akár csak olyan név,ami már van a családban,és nem akarjátok halmozni.
Nálam szép kis lista gyűlt össze:
Párom exei,és exek exei: Anna (nagyon rossz emlék),Lilla,Eszter,Anita,Réka,Katalin,Judit
Nem jó emlékű ismerősök: Viktória,Edina,Zsuzsa,Henrietta,Tamara
Családi nevek: Orsolya,Anikó,Gyula,Károly,Irén (ez amúgy sem tetszene,ha nem lenne a családban)
Szerintem nevekkel beazonosítunk dolgokat.
Pl nekem a Bea név ami azért kicsit ellenszenves, mert sok Bea ismerüsüm, osztálytársam, kollégám volt, de talán egy volt az aki pozitív és kedves volt. ìgy Ezt a nevet nem adnám.
De persze exek nevét sem.
Nálunk még a döntö szempont az egyszerüség volt.
Eszter -a férjem szinte az összes exét így hívták
Barbara - nem vagyok vele kompatibilis, akiket ismertem, kivétel nélkül unszimpatikus
Viktor -ex, rossz emlék
Csilla - egyszerűen taszító
Kb. ennyi, az, ha a családban van, engem nem zavar, más igen rossz emlék nem fűz nevekhez.
Nem kötöm emberekhez, emlékekhez, kizárólag nem tetszenek:
Pl.:Dzsenifer, Noel, Benett, Virág, Anna, Adrián.
Párom exei és exek exei: Nikolett, Zsuzsanna, Adrienn, Krisztina, Zsófia, Mónika, Renáta, Alexandra, Anikó, Orsolya
Rossz emlékű ismerősök: Péter, Edit, Magdolna, Andrea, Éva, Judit, Anna, Csilla, Eszter
A régimódi nevek pl: Mária,Erzsébet, Márta, Katalin, Béla, Géza, János, Ilona
Nagyon modern, vagy röhejes, szappanoperás nevek pl: Jennifer, Jessica, Eszmeralda, Mirandolina, Eperke, Eulália, Ronaldó, Rikardó, Kevin, Brájen, Angelika, Rómeó, Emerencia, Eugénia, Eufrozina stb.
Utóbbi két pont szinte végtelenségig sorolható lenne.
Szerintem rekordot döntök :)
fidesz politikusok nevei kapásból (Viktor, Péter, Antal, stb.), orbán gyerekei (Ráhel, Sára, stb.), kisebbség körében közkedvelt nevek (Dzsínó, Rómeó, Brendon, Zeusz, stb.), öregasszonyos nevek (Terike és társai), nevetséges nevek (Taksony, Eperke,Zápor, Csikó, stb.), exeim neve (András, István, Péter, Tibor, Csaba), utálatos tanáraim nevei (Nóra, Enikő), utált orvos (Mária, Balázs, Gyöngyvér), utált osztálytárs (Alexandra, Krisztina, Zsófia, Renáta, Viktória, István, Dávid, Zoltán).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!