Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortól ajánlott oviba...

Mikortól ajánlott oviba járatni egy kisgyereket? Lányom 2008. július 21-én született, tehát ha jól tudom, jövő szeptembertől mehet oviba.

Figyelt kérdés
Ha terveink szerint alakulnak a dolgaink, akkortájt én kistesóval leszek itthon. Ti mennyi idős kortól írattátok oviba a gyerkőcöt, ha úgymond nem volt muszáj, tehát mondjuk nem kellett visszamenni dolgozni.
2010. febr. 22. 12:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem az ovi nem azért jó, mert muszáj vagy sem, hanem a gyerekeknek szükségük van egymásra a játék, a kapcsolatok, a máshoz való igazodás megtanulása... stb miatt. Szerintem nyugodtan add be, de ne jöjjön úgy ki, hogy a kistesó miatt kell. Tehát, ha lehet vagy mielőtt megszületik, vagy pár hónappal azután add be.
2010. febr. 22. 12:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Én óvónő vagyok és mindkét kisebb gyerekem csak nagycsoportba járt rendszeresen. Bár beírattam őket oviba, de a kiscsoportba és középsőbe is csak ritkán jártak. Sok gyerek volt körülöttünk, így a gyerektársaság nem hiányzott, amit meg ott tanultak volna, itthon is ugyanúgy meg tudták tanulni. Hiszen azok egyszerű mondókák, dalok, mesék, versek...a környezeti témákat játék, séta stb. alatt ugyanúgy megfigyelhették... Szóval nem maradtak le semmiről, sőt voltak olyan dolgok, amikben sokkal előrébb tartottak, mint a kortársaik. Ez a te döntésed, semmi se kötelező, az ovi se, csak az iskolába menés előtti évben.
2010. febr. 22. 12:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Három évesen kezdte az ovit a két nagyobb (a fiam májusi, ő szeptemberben kezdte, 3 év 4 hónaposan). Kellett már a gyerektársaság nekik, jól érezték magukat, könnyen beszoktak. Kiscsoportban még egy csomót voltak betegek, amin minden először közösségbe kerülő gyerek átesik. Ha későbbb (4-5 évesen) adod oviba, akkor később esik át a betegségeken, de nem ússza meg.

Azt még kalkuláld bele, hogy lehetőleg ne egyszerre kelljen a gyerkőcnek az oviba szokással és a kistesó születésével is megbírkóznia. Tehát pár hónappal/fél évvel előbb, vagy később kezdje el az ovit, mint ahogy a baba megszületett.

2010. febr. 22. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!