A leírtak alapján mennyi idősnek gondolod a kislányom?
-egyedül lépcsőzik le- és fel(kapaszkodás nélkül)
-egyedül csúszdázik (a nagy rendes csúszdán)
-páros lábbal ugrál
-két kerekű futóbiciklivel megy
-karikákat rajzol
Csak kíváncsiság:-)!
Fiatalabb a lányom, de nekem is eszembe jutott az RSG.
Sok, sporttal profi szinten foglalkozó (és szakirányú végzettségű barátom van), őket kérdeztem róla.
Mindenki határozottan lebeszélt róla. Túlnyújtják a gyerekeket, ami nem igazán tesz jót a fejlődésben levő testnek.
Ha elviszed, kísérd figyelemmel, hogy pontosan mit csinálnak az edzéseken - lehet, hogy van, ahol lazábban veszik és nem hajtják szét őket annyira.
"Tőlem mindig kérdezik, hogy mit csinálok a gyerekkel, de szerintem ugyanazt mint más! :) "
Valószínűleg sokat beszélsz hozzá és nem faarccal bámulod mint a többi szülő. :)
Nálunk is a mozgásfeljlődésben jobb, na de beszédben... Hagyjuk is!
Pedig valóban rojtosra beszélem a szám! Szó szerint minden megért, szóval nem hiába tépem a szám, de nem nagy a szókincse!
" Hát "kedves" utolsó, ha ennyire nem értesz a gyerekekhez, akkor felesleges okoskodnod. A gyerekek fejlődése eltérő. Az egyiknek a mozgásfejlődése gyorsabb, a másiknak a beszédfejlődése. A fiam beszéde 2 évesen indult be és addig sem csak faarccal bámultam. Ma már 3 éves és hidd el, semmivel sem beszél kevesebbet, mint az, aki 1,5 évesen kezdett mondatokban beszélni (teszem hozzá, ez azért ritka és nem a szülő érdeme főleg)."
Akkor jó tudni, hogy a gyerekeim és a testvéreim is mind zsenik és nem azért van, mert sokat jártattuk a szánkat.
"Aki 1,5 évesen beszél, az nem zseni, jobb, ha tudod. Én itt a vitát le is zárnám, mert nyilvánvalóan meddő. Szép napot."
Akkor meg minek álltál neki vitázni? Szevasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!