Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem müzlit reggeliznek a gyerekek többségben? Annyi jó fajta van és egészséges, vitamindús, rostdús reggeli lenne.

Figyelt kérdés
Kiflik, meg péksüteményeket írnak az emberek amiröl úgy gondolom üres értéktelen kalória csak..
2015. ápr. 25. 15:36
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Hát Ennyi kedves kérdező. Az utolsó válasz szerintem mindnél beszédesebb volt...
2015. ápr. 26. 09:56
 22/34 anonim ***** válasza:
Én még csak azt sem mondanám, hogy nem szokás, sok családnál szokás. Nálunk változó, hogy mit eszik a gyerek, de én szeretem, ha müzlit, gabonapelyhet eszik reggel, azt sokkal gyorsabban varázsoljuk elé hétköznap reggel, mint a szendvicset. Csak kiteszem a tálba, ráöntöm a tejet, és kész a reggeli, míg a szendvicsnél kenyeret vágni, megkenni, rápakolni ezt meg azt, az több idő. De azért azt sem szeretném, ha minden reggel csak ezeket enné. Szokott enni szendvicset is, zöldségekkel, van benne paprika, paradicsom, retek, jégsaláta, meg felvágott és sajt. Vagy ugyanez, csak nem felvágott, hanem főtt tojás. De szokott lekváros, vagy mézes kenyeret is enni. Én úgy vagyok vele, hogy egyen változatosan, mi is ezeket esszük, és szerintem én is marha gyorsan megunnám, ha csak és kizárólag müzlit meg gabonapelyhet ennék reggelire. Jó, mondjuk mi nem otthon reggelizünk, csak elkészítjük, de a munkahelyen esszük meg. Müzli esetében csak elvisszük magunkkal a reggelire való adagot, a tej meg az irodában kerül rá. De a lényeg az, hogy nagyon nem szeretném minden reggel ugyanazt enni. Annyiféle dolgot lehet enni reggelente, hogy kár lenne folyamatosan csak egyféle típust választani.
2015. ápr. 26. 11:15
 23/34 anonim ***** válasza:

nekem ez a kedvencem [link]

, [link]

illetve 12 éves fiam is szereti ezeket

van még jó reggelt gyümölcsös keksz amit szintén megeszik mind 3 gyerekem illetve csokis gabonagolyok még amit szivesen megesznek ,de mivel ezek drága ennivalok igy havonta 1x ha megengedhetjük magunknak illetve ha le vanak árazva ,akcioban .

viszont jó lakni nem lehet tölük max 1-2 órára lehet .

2015. ápr. 26. 12:52
 24/34 anonim ***** válasza:
Nekem világ életemben az volt a bajom mindenféle müzlivel, hogy megeszem, és körülbelül 20 perc múlva éhes vagyok. Nem csak a rossz minőségűekkel, nagyon sokat kipróbáltam belőlük felnőttként (igen, a drága, minőségi, nem cukrozott müzliket is), pontosan azért, mert próbáltam egészségesebben enni, de én ezzel egyszerűen képtelen vagyok jól lakni. Eleve befejezem, és érzem, hogy tudnék még enni, akkor eszek még, és akkor se jobb semmivel, max. nem ordít a gyomrom. De 20 perc múlva már igen, annyira éhes vagyok, hogy egy órát nem bírok ki, mintha semmit nem ettem volna. Pedig nem vagyok ám egy kéttonnás zabagép, 156 centi és 45-46 kiló vagyok, nem kell túl sok kaja ahhoz, hogy jól lakjak. Ezek nekem egyszerűen nem táplálóak.
2015. ápr. 26. 19:22
 25/34 anonim ***** válasza:

Én azért nem, mert a tejtől rosszul vagyok reggel, és ha véletlen kedvem támad és azt eszek akkor egy óráig ülök a wc mellett :)

Szerintem mindenki azt eszik amit akar

2015. ápr. 26. 20:50
 26/34 anonim ***** válasza:

Hát, kedves kérdező; azért "kanadában" sem mindenki eszik tejes csipszet minden reggel.

Akik meg azt esznek,azok inkább olcsó, munkával nem járó valamivel tudják le a reggelit.

Mert az csak annyi, hogy lötty a tej, bele a zörgő vacak; vagy fordítva, zutty a zörgő izé, lötty rá valamennyi tej. Kanalazhatod a semmit. És csak hideg lehet, mert meleg tejjel, vagy akár langyossal pillanatok alatt ragacsos massza lesz, gusztustalan.

Kanadában is szerintem csak a reklámok miatt eszik annyian, a gyerekek kinyafogják.

Kivéve Quebecben, ahol betiltották a gyerekeket célzó reklámokat.

Mellesleg, ahogy tudom,ezek nem is müzlik, csak nem találtak jobb nevet rá. Tejes csipszek szerintem.

Nem értem mire gondol a kérdező, amikor az egészségességéről ír.

Ajánlom a Nutrition Action non-profit magazint, hogy mik az összetevőik, és mennyire egészégesek azok.

2015. jún. 7. 01:35
 27/34 anonim ***** válasza:

"Tejes csipsz", na jólvan már... :D Ezt a hülyeséget egyedül találtad ki legalább?

A müzli alapvetően nem a cukros kukoricapelyhet jelenti, hanem leginkább zabpelyhet, gyümölcsökkel és magvakkal, tejjel vagy joghurttal. Mondjuk kukoricapehelyből is van olyan, amit nem cukroznak meg.

Azt se értem, hogy miért jön mindenki azzal, hogy a "jó" müzli drága. Mi drága benne? A kétszáz forintos natúr zabpehely? Mert pl. a teszkós kb. ennyibe kerül, és mivel tényleg egy natúr zabpehelyről van szó, nem különbözik a "márkásaktól", mint ahogy az olcsóbb konyhasó sem különbözik a drágább konyhasótól (persze itt most nem az ilyen flancos sókról beszélek). Na, müzlit készíteni reggelire kb. annyi, hogy zabpelyhet teszel a gyerek táljába, meg vágsz bele valami gyümölcsöt, mit tudom én, almát mondjuk, vagy banánt, vagy akármit, és elkevered tejjel vagy joghurttal. Sőt, én előző este meg szoktam csinálni, és akkor reggelre pont kellemesen puha lesz.

Ezen tényleg nem tudom, mi drága, pedig mi aztán tényleg próbálunk kevésből kihozni az étkezéseket.

2015. jún. 9. 18:59
 28/34 anonim ***** válasza:
Szóval zabpehely almával-banánnal, tejjel-joghurttal megfelelő reggeli minden reggelire egy gyereknek?
2015. jún. 9. 19:16
 29/34 anonim ***** válasza:

27-es; nem magam találtam ki a tejes csipszet; tükörfordítás; hallottam, találónak tartom.

Müzlire csak régi családi receptet ismerek, és az nagyon messze van a kapható müzli néven futó dolgoktól. Bár még az eredetit sem tartom elég táplálónak reggelire.

Arról nem is beszélve, hogy egyik sem az, amit a gyerekek reggelire esznek. Le lehet ellenőrizni.

2015. jún. 9. 19:44
 30/34 anonim ***** válasza:
27-es, mutass kérlek olyan kukoricapelyhet, amit nem "cukroznak meg"
2015. jún. 9. 20:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!