Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem müzlit reggeliznek a gyerekek többségben? Annyi jó fajta van és egészséges, vitamindús, rostdús reggeli lenne.

Figyelt kérdés
Kiflik, meg péksüteményeket írnak az emberek amiröl úgy gondolom üres értéktelen kalória csak..
2015. ápr. 25. 15:36
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk nagyon drágák a valamire való müzlik. Az USA és Kanada más kultúra ebből a szempontból, ott már évtizedek óta eszik ezt az emberek, a felnőtteknek rutinból megy, hogy a gyerek elé is müzlit tesznek minden reggel v. palacsintát v. szalonnát-tojással. Ennyi. Jó is ez, csak mi azért nem vagyunk hozzászokva, mert a jó öreg szocializmusban Magyarországon talán nem is volt müzli, ezért a mai idősebb korosztály, akik már felneveltek egy nemzedéket, nem is tudták, hogy ilyet adjanak a gyereknek. Szóval ennyi. Magyarországon a 20-40-es korosztály az, aki kezdi felfedezni a müzlik világát és adja a gyerekének is. De itt nincs nagy kultúrája, mert szinte új dolognak számít. A kommunisták miatt sok mindenről lemaradtunk.
2015. ápr. 25. 16:53
 12/34 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk zabkása a menő reggeli, gyerekeknek és felnőtteknek is. Müzlit, pelyheket nem veszünk, egyrészt gyors felszívódásúak, aminek köszönhetően gyorsan le is cseng a belőlük nyert energia, másrészt a bolti pelyhek 99%-t telenyomják cukorral. Nem szeretjük az ilyet.
2015. ápr. 25. 16:54
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Én azt tudom, hogy amíg kint éltem Amerikába (5 évig dolgoztam kint egy családnál), akkor minden áldott reggel leültek 7-8 óra között reggelizni, de előfordult (hétköznap is!!!), hogy később ültek össze.

Akkor mindent anya - apa kipakolt az asztalra (amit csak nem szégyellt a hűtőből) és megkezdődött kényelmesen (!!!) a lakoma!

Ezután indultak az útjukra. Ki az iskolába, ki pedig dolgozni.

Ezzel szemben, itthon (Mo-n) nem ismerek olyan családot, aki reggel (hétköznap!) leül reggelizni kényelmesen a családdal és utána elindulnak a dolgukra.

A legtöbb itteni család reggel 6-kor, de talán korább felébred. Elkezd készülődni a napjára. Összedob gyorsan a szülő 1-2 szendvicset a gyereknek (persze, kérdéses, hogy ez mennyire egészséges), majd mehet a "buli".

A szülő konkrétan örül, hogy beesik a 8 órási munkakezdésre, úgy, hogy menet közben kidobja a gyereket az iskolába (már ha még kísérgetni kell), majd az iszonyatos fennforgásban, ami a városban található (igen, Pestről beszélek) átverekszi magát, hogy a kb. 30 éve működő 3-as metrón elfogyassza a kb. fél fogára se való reggelijét.

Én értem, hogy miről beszélsz, de két különböző kultúrájú, alapbeállítású és gazdaságilag abszolút nem összehasonlítható országot kár lenne egy hullámhosszra tenni.

Ennek a két országnak, vagy bármelyik másnak a Földön semmi köze nincs egymáshoz.

Hidd el, itthon is örülnének a családok, ha nem csak hétvégén tudnának kényelmesen megreggelizni együtt, hanem hétköznap is.

2015. ápr. 25. 18:04
 14/34 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk pl. a 4 gyerekemből 2 nem szereti. Nem vagyunk szegények, meg tudjuk venni a jó minőségűt is, de azt sem.

A 15 éves fiúnk kollégista, ő szinte minden nap azt tízóraizik. (Reggelire kapnak valamit, azt eszi az első óra előtt, majd a 2. óra után tízóraizik.)

A 4. meg megeszi, majd közli, hogy akkor kér valamit, amitől jól is lehet lakni :-) (170 cm-hez 55 kg és fiú). Egyébként nagyon vitatott, mennyire egészséges a müzli, ugyanis az is tele van finomított cukorral.

2015. ápr. 25. 18:46
 15/34 anonim ***** válasza:
42%
Az én fiam mozzarella sajtot, teljes kiőrlésű kenyeret evett ma reggelire tonhalpástétommal.
2015. ápr. 25. 19:43
 16/34 anonim ***** válasza:
nálunk mindig muzli, gabonapehely vagy zabkása van reggelire, plusz joghurt és narancslé. mig a férjem kb. 3 éves kora ota csakis a csokis kekszet eszi meg reggelire..(Franciaországban élunk, itt reggelente az emberek kekszeket majszolnak kávéval, narancslével vagy tejjel. Mikor meglátta a francia családom, hogy miket és mennyit eszunk otthon reggelire elképedtek, hogy hogy tudunk ilyen zsiros, sos ételeket enni reggel -mint bundáskenyér, omlett, májkrém, korozott stb. Jo, mondjuk itt a 200 grammos bagett 4 fos családnak 2 nap..mig otthon 1 kg kenyér egy nap 4 fore)
2015. ápr. 25. 21:12
 17/34 anonim ***** válasza:
0%
Én soha nem ettem müzlit mert nem szeretem és allergiás vagyok a gabona félékre. Gyerekemnek jó minőségűt adnék de az ilyen olcsó, cukros, színezett müzlit kerülném. Össze lehet állítani tápláló étrendet is müzlik és egyébb csokigolyós butaságok nélkül is. A csokogolyoktól és a többi cukros tejbe való marhaságtól pedig felfordul a gyomrom.
2015. ápr. 25. 22:41
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a változatosság a jó. Én nem tudnék mindennap müzlit enni, mégha 100 féléből választhatnék is. Müzli, szalonnás rántotta, palacsinta, narancslé, tényleg ez van az amerikai filmekben. Ez sem éppen változatos, azonfelül hogyan lenne kivitelezhető, hogy egy átlagos magyar (akinek nincs óriási amerikai konyhája) egy 55 m2-es sült szalonna szagú lakásból vagy éppen palacsinta illatú lakásból megy dolgozni. Akkor marad a müzli. Hétvégén már lehet sütni. Nekem inkább egy németes reggeli szimpatikusabb, ahol a müzlitől kezdve a lekváros, nutellás, mézes-banános pirítóson át, főtt tojás, sajt, kalács, joghurt, kávé, narancslé kerül az asztalra és a szülő többféle teljes kiőrlésű vagy rozsból, tönkölyből készült, magvakkal felturbózott, akár bio zsemle, kenyér közé felvágottat, salátalevelet, paradicsomkarikát, uborkát tesz a szendvicsbe a gyerekének. A müzlik többségében tényleg rengeteg cukor van, ha ezeket kizárjuk, akkor már nem is olyan nagy a választék.
2015. ápr. 25. 23:49
 19/34 anonim ***** válasza:
Ennek több oka is van. Egyrészt sok családnak a müzli megfizethetetlen. Másrészt nem tudom mitől egészséges egy müzli, amit televágnak cukorral? Harmadrészt ki a fene akar minden nap müzlit zabálni? Változatosan kell étkezni!
2015. ápr. 26. 01:06
 20/34 anonim ***** válasza:

A fiam tejallergiás. Nem, nagyon nagy választék van olyan gabonapehelyből, amit ehet. Mert olyat se ehet, ami nyomokban tartalmazhat tejterméket. Nem beszélve arról, hogy növényi tejjel eheti. Rizstejjel szinte ehetetlen, kókusztejjel szinte megfizethetetlen.

Reggel fél7-kor boldog vagyok, ha bármit megeszik a gyerek, tudunk együtt reggelizni. Mondjuk a bármi az nem péksütemény meg kifli, de pirítós kenyér felvágottal vagy időnként gabonapehely,tejbegríz, gyümölcslé/zöldséglé/víz.

2015. ápr. 26. 09:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!