Magyarországon miért nem müzlit reggeliznek a gyerekek többségben? Annyi jó fajta van és egészséges, vitamindús, rostdús reggeli lenne.
Én azt tudom, hogy amíg kint éltem Amerikába (5 évig dolgoztam kint egy családnál), akkor minden áldott reggel leültek 7-8 óra között reggelizni, de előfordult (hétköznap is!!!), hogy később ültek össze.
Akkor mindent anya - apa kipakolt az asztalra (amit csak nem szégyellt a hűtőből) és megkezdődött kényelmesen (!!!) a lakoma!
Ezután indultak az útjukra. Ki az iskolába, ki pedig dolgozni.
Ezzel szemben, itthon (Mo-n) nem ismerek olyan családot, aki reggel (hétköznap!) leül reggelizni kényelmesen a családdal és utána elindulnak a dolgukra.
A legtöbb itteni család reggel 6-kor, de talán korább felébred. Elkezd készülődni a napjára. Összedob gyorsan a szülő 1-2 szendvicset a gyereknek (persze, kérdéses, hogy ez mennyire egészséges), majd mehet a "buli".
A szülő konkrétan örül, hogy beesik a 8 órási munkakezdésre, úgy, hogy menet közben kidobja a gyereket az iskolába (már ha még kísérgetni kell), majd az iszonyatos fennforgásban, ami a városban található (igen, Pestről beszélek) átverekszi magát, hogy a kb. 30 éve működő 3-as metrón elfogyassza a kb. fél fogára se való reggelijét.
Én értem, hogy miről beszélsz, de két különböző kultúrájú, alapbeállítású és gazdaságilag abszolút nem összehasonlítható országot kár lenne egy hullámhosszra tenni.
Ennek a két országnak, vagy bármelyik másnak a Földön semmi köze nincs egymáshoz.
Hidd el, itthon is örülnének a családok, ha nem csak hétvégén tudnának kényelmesen megreggelizni együtt, hanem hétköznap is.
Nálunk pl. a 4 gyerekemből 2 nem szereti. Nem vagyunk szegények, meg tudjuk venni a jó minőségűt is, de azt sem.
A 15 éves fiúnk kollégista, ő szinte minden nap azt tízóraizik. (Reggelire kapnak valamit, azt eszi az első óra előtt, majd a 2. óra után tízóraizik.)
A 4. meg megeszi, majd közli, hogy akkor kér valamit, amitől jól is lehet lakni :-) (170 cm-hez 55 kg és fiú). Egyébként nagyon vitatott, mennyire egészséges a müzli, ugyanis az is tele van finomított cukorral.
A fiam tejallergiás. Nem, nagyon nagy választék van olyan gabonapehelyből, amit ehet. Mert olyat se ehet, ami nyomokban tartalmazhat tejterméket. Nem beszélve arról, hogy növényi tejjel eheti. Rizstejjel szinte ehetetlen, kókusztejjel szinte megfizethetetlen.
Reggel fél7-kor boldog vagyok, ha bármit megeszik a gyerek, tudunk együtt reggelizni. Mondjuk a bármi az nem péksütemény meg kifli, de pirítós kenyér felvágottal vagy időnként gabonapehely,tejbegríz, gyümölcslé/zöldséglé/víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!