Meselnel az erzeseidrol, ha a parodnak mástól van már gyereke?
A jelenlegi paromnak van egy fia az előző házasságából, nem velünk lakik. Eddig nem zavart elfogadtam. De ma olyan fura erzeseim lettek mikor nálunk volt... Amit a gyerek vagy az anyja kitalált, arra ugrott a párom egyből én meg mondhattam bármit, le voltam ....va.
Akkor döbbentem rá igazából hogy én nem akarok versenyezni a gyerekkel. Az anyjával meg főleg. Volt valaki hasonló helyzetben? Tudom lehet önző vagyok, nem is ezt akarom hogy megerositsetek .
Hasonló volt, amíg nem érte el a nagykorúságot a gyerek. Én egyszerűen kihúztam magam a helyzetből - nem az én gyerekem, döntsenek róla ők.
A gyerekkel nincs értelme versenyezni, két külön pálya. Nekem tiszta sor volt, hogy a gyerekét is szereti és engem is, természetesn máshogy mindkettőnket. Vetélytársnak soha nem éreztem.
Amikor közös gyerek született, az ex olyan agyament ötletekkel jött, hogy majd ő vigyáz rá. Ebbe viszont van beleszólásom, úgyhogy néhány határozott nem után leszállt a témáról.
Dönteni nekünk se kell róla, a párom is csak véletlen szerűen látja ... Csak elég kívül állónak éreztem magam, hogy ok ott alnak és nézik a gyereket hogy "milyen édes", órákig de mikor arra kértem a párom, hogy hozzuk ki a lovakat, jó idő van menjünk egy kört, akkor "sietett haza"... tehát én ott ültem egymagam , míg ok gyönyörkodtek ... De kb olyan hülyen is éreztem magam mint amilyennek most tunok ... lehet nem is tudnám elfogadni hogy össze tartoznak... lehet nem is pont a gyerek zavart, hanem az idilli látvány, ok hármasban... hogy talán gondolnak e arra hogy egyszer egy család voltak és lehetnének is... ?
A nő idősebb tőlem, másabb is... úgy éreztem magam mint egy csitri a filmekből hogy etetem a lovakat..napozok a kutyammal ...míg ok "gyereket nevelnek" , nekem meg csak a kutyára futotta...
Én a másik oldalon voltam. Apámnak új felesége lett és még két féltestvérem.
Jól nevelt gyerekek voltunk, de az a nő sosem tudott minket szeretni és elfogadni. Számára csak fölösleges pénzkiadás voltunk, akik a gyerekei elől eszik el a kenyeret. (pedig jómódúak voltak)
Rengeteg bántás, szurkálás, érzelmi terror ért minket tőle. Apám meg balf.. volt, nem tudta kezelni a helyzetet, nem tudott igazán minket úgy képviselni, hogy egyenlőek legyünk a másik két gyerekkel.
Most már felnőttünk, nekem is van két gyerekem, gyerkekkkel foglalkozom a hivatásomban is. El nem tudnám képzelni, hogy egy gyerekkel úgy bánjak, ahogyan az a nő tette velünk és még tenné most is, ha hagynám.
A párod gyerkének a nevelése az ő dolga, de ha nálatok van, akkor azért lehet vezetgetni, irányítani. Nem verseny kérdése ez. Ő a gyermeke, te pedig a párja vagy. Két külön szerep. Az ember másképpen szereti a párját, mint a gyermekét. És egyszerre szerethet több embert is:) A párod gyermeke is a párodhoz tartozik, az ő része. Miért vetnéd el, ha szereted a párodat?
A közösen töltött időt meg meg kell szervezni úgy, hogy mindenki jól érezze magát. Ha ritkán találkoznak, akkor természetes, hogy szeretne agyerkével lenni, kicsit a kedvében járni.
Biztos vagyok benne, ha te is egy picit elngeded ezt a féltékenységet és próbálos a gyermekét megismerni és elfogadni, kicsit a kedvében járni, a párod nagyon is hálás lesz érte:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!