Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meselnel az erzeseidrol, ha a...

Meselnel az erzeseidrol, ha a parodnak mástól van már gyereke?

Figyelt kérdés

A jelenlegi paromnak van egy fia az előző házasságából, nem velünk lakik. Eddig nem zavart elfogadtam. De ma olyan fura erzeseim lettek mikor nálunk volt... Amit a gyerek vagy az anyja kitalált, arra ugrott a párom egyből én meg mondhattam bármit, le voltam ....va.

Akkor döbbentem rá igazából hogy én nem akarok versenyezni a gyerekkel. Az anyjával meg főleg. Volt valaki hasonló helyzetben? Tudom lehet önző vagyok, nem is ezt akarom hogy megerositsetek .

2015. ápr. 24. 21:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Hasonló volt, amíg nem érte el a nagykorúságot a gyerek. Én egyszerűen kihúztam magam a helyzetből - nem az én gyerekem, döntsenek róla ők.

A gyerekkel nincs értelme versenyezni, két külön pálya. Nekem tiszta sor volt, hogy a gyerekét is szereti és engem is, természetesn máshogy mindkettőnket. Vetélytársnak soha nem éreztem.

Amikor közös gyerek született, az ex olyan agyament ötletekkel jött, hogy majd ő vigyáz rá. Ebbe viszont van beleszólásom, úgyhogy néhány határozott nem után leszállt a témáról.

2015. ápr. 24. 21:54
 2/6 A kérdező kommentje:

Dönteni nekünk se kell róla, a párom is csak véletlen szerűen látja ... Csak elég kívül állónak éreztem magam, hogy ok ott alnak és nézik a gyereket hogy "milyen édes", órákig de mikor arra kértem a párom, hogy hozzuk ki a lovakat, jó idő van menjünk egy kört, akkor "sietett haza"... tehát én ott ültem egymagam , míg ok gyönyörkodtek ... De kb olyan hülyen is éreztem magam mint amilyennek most tunok ... lehet nem is tudnám elfogadni hogy össze tartoznak... lehet nem is pont a gyerek zavart, hanem az idilli látvány, ok hármasban... hogy talán gondolnak e arra hogy egyszer egy család voltak és lehetnének is... ?

A nő idősebb tőlem, másabb is... úgy éreztem magam mint egy csitri a filmekből hogy etetem a lovakat..napozok a kutyammal ...míg ok "gyereket nevelnek" , nekem meg csak a kutyára futotta...

2015. ápr. 24. 22:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nem ismerem ezt a szituációt...de tuti nem tudnám elképzelni! Egy gyerekkel tényleg nem lehet versenyezni, és sosem te leszel az első helyen, ezt ha el tudod fogadni akkor szerencsés helyzetben vagytok. Nekünk a párommal most jön a második baba, és egy életre összekötnek majd minket a gyerekek. Akármi történik a jövőben, rám és apára mindig számíthatnak, és ebben nem fogjuk egymást akadályozni! Ők lesznek az elsők!
2015. ápr. 24. 22:55
 4/6 anonim ***** válasza:
ln párom alig megy a gyerekekhez nem viszi el őket soha sehova, és amikor végre látják az apjukat nagy sikongatás öröm és az apjuk indig annyit mond hogy najd elviszi őket csodaországab(azaz sehova) bennem sajnálat van a gyerekek felé.
2015. ápr. 25. 00:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem volt ilyen kapcsolatom, annyiban más volt, hogy velünk élt a kisfiú es az anyukája kethetente vitte el egy hosszú hétvégére. Akkor 25 voltam, nem volt még gyerekem hát elég furcsa volt belecsöppeni a sűrűjébe. Annyira megértelek, belem is hasított ilyen érzés, pedig nagyon jol megvoltunk megis volt egy szitu: kanapén összebújva tévéztünk a kisfiú közepen es addig helyezkedett, hogy nekem mar kenyelmetlen legyen ketten maradtak apukaval eszre sem vettek, hogy mar ott sem vagyok...nem haragudtam vagy ilyesmi nem voltam feltekeny sem nyilvan sőt büszke voltam az apukara a paromra milyen jo apuka. De akkor is úgy erezrem en mindig egy harmadik leszek. Raadasul en is vagytam mar gyerekre es nem tudtam volna elkepzelni, hogy az en gyerekem a masodik legyen...sokat örlődtem mert nagyon jó kapcsolat volt különben, de megis....most mar sajat csaladom van es elsők vagyunk a ferjemnek en es a kisbabánk. Én így döntöttem. DE mindenki más.
2015. ápr. 25. 13:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Én a másik oldalon voltam. Apámnak új felesége lett és még két féltestvérem.

Jól nevelt gyerekek voltunk, de az a nő sosem tudott minket szeretni és elfogadni. Számára csak fölösleges pénzkiadás voltunk, akik a gyerekei elől eszik el a kenyeret. (pedig jómódúak voltak)

Rengeteg bántás, szurkálás, érzelmi terror ért minket tőle. Apám meg balf.. volt, nem tudta kezelni a helyzetet, nem tudott igazán minket úgy képviselni, hogy egyenlőek legyünk a másik két gyerekkel.

Most már felnőttünk, nekem is van két gyerekem, gyerkekkkel foglalkozom a hivatásomban is. El nem tudnám képzelni, hogy egy gyerekkel úgy bánjak, ahogyan az a nő tette velünk és még tenné most is, ha hagynám.

A párod gyerkének a nevelése az ő dolga, de ha nálatok van, akkor azért lehet vezetgetni, irányítani. Nem verseny kérdése ez. Ő a gyermeke, te pedig a párja vagy. Két külön szerep. Az ember másképpen szereti a párját, mint a gyermekét. És egyszerre szerethet több embert is:) A párod gyermeke is a párodhoz tartozik, az ő része. Miért vetnéd el, ha szereted a párodat?

A közösen töltött időt meg meg kell szervezni úgy, hogy mindenki jól érezze magát. Ha ritkán találkoznak, akkor természetes, hogy szeretne agyerkével lenni, kicsit a kedvében járni.

Biztos vagyok benne, ha te is egy picit elngeded ezt a féltékenységet és próbálos a gyermekét megismerni és elfogadni, kicsit a kedvében járni, a párod nagyon is hálás lesz érte:)

2015. ápr. 25. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!