Hogyan zajlik egy keresztelő?
Én katolikus vagyok, a párom nincs is megkeresztelve. Keresztszülőknek milyen "elvárásoknak" kell megfelelni? Úgyértem katolikusnak kell e lenni mindkettőnek?
Kihez kell "bejelentkezni"? Kell e fizetni? Mennyit kell várni?
Semmit nem tudok róla, kérlek segítsetek! Köszi.
Szia! Én református vagyok. Így biztos nem tudok mindenben segíteni. Katolikus keresztelő esetén az elvárás, hogy a leendő keresztszülők meg legyenek keresztelve. A Legjobban persze katolikusnak örülnek, de nem feltétel. Fizteni elvileg nem kell, de elkérhetik az egyházfenntartói járulékot. jobb esetben csak az ez évit, de akár a gyerekszületésig ,vagy a házasságkötésetekig visszamenőleg is. Ezt igazából szerintem egyházközsége és papja válogatja. Mivel férjed nincs megkeresztelve ezért neki biztosan meg kellene majd keresztelkednie, ehhez nálatok úgy tudom feltétel,hogy hittanra járjon. De ez is paptól függ.
Javaslom keresd fel a hozzátok legközelebbi templomot ahol szívesen keresztelnéd a gyermeked. És beszél ott a pappal, nála kell egyébként is jelentkezni. Aztán ha nem volt szimpatikus keress másik templomot. Nem kell a lakóhelyedhez legközelebbibe menni ,hacsak ne Karakószörcsökön laksz és ott csak 1 templom van.
Sok sikert. Mi szeptemberben kereszteljük a kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!