GYŐRBEN tudd valaki olyan plébániát, ahol nem annyira szigorú a plébános keresztelő téren? Konkrétan a leendő keresztszülő nem bérmálkozott.
A Szent Imre templomban voltam esküvőn, katolikus templom, mégsem érdekelte a papot, hogy a férj ateista, a feleség meg meg sincs keresztelve....
Megkérdezte mennyit ér ez nekik...??
Szép világ....
Milyen világ? Olyan, ahol még ilyen hívők is ritkán tévednek be. Szerintem sem kereszteltetni nem szokás, sem esküdni.
És ha most jön a pap az előírásokkal, mi történik? Hazamennek a fiatalok és ennyi. De így lehet, hogy megváltozik a hozzáállásuk az egyházhoz és lehet majd visszamennek megkereszteltetni a gyereket és lehet a gyerek már vallásos nevelést kap és az ateista apa is elgondolkodik.
De ha évezredes dogmatikus előírásokat lobogtat az Atya, biztos nem fog semmire menni.
Mi nem voltunk összeházasodva, a keresztszülők megkeresztelve, az anyukám az Egyházmegyénél dolgozott és az Atya levegőért kapkodott, mi meg mondtuk, köszönjük, ha így nem megy, nem kereszteltetjük meg a gyerekeinket, leélik az életüket kereszteletlenül, ateistaként, mint a keresztszülők tették. A mai világban ennek már nincs jelentősége. És lám rögtön megkeresztelte a gyerekeket. És egyházi oviba jár, járunk templomba, imádkozunk és lehet, hogy majd egyszer jó keresztények leszünk. Megkaptuk az esélyt rá.
Máskülönben továbbra is ateisták lennénk, mert nem érdekelt volna különösebben a dolog. Azért nem löktem volna a Dunába a gyerekeimet, mert nem keresztelte meg őket egy pap. 2011-et írunk már.
A Győr-gyirmóti plébánián ajánlom szíves figyelmetetekbe Wolf Pál Péter atyát. Nagyon fiatal- és közösségcentrikus emellett aktívan szervezi a közösségi életet a körzetében, Gyirmóton, Koroncón és Rábapatonán.
CSAK JÓT TUDOK RÓLA MONDANI NAGYBETŰKKEL!!! :-)
Normális, empatikus plébános, szvsz kompromisszumképes. Én nála ministráltam gyerekként a Szentlélekben, amikor ott tevékenykedett káplánként. Mindig szervezett nekünk "Ministráns-próbát" a vasárnap déutáni misére előtte szombat délelőtt, illetve rendszeresen szervez sportnapokat minden korosztályt bevonva.
Sztem egy "misét" megér! :)
Szt. László Plébánia
Győr-Gyirmót
========~========~========
● INFÓK:
Telefon: 96/ 449-029
>> [link]
● MEGKÖZELÍTHETŐSÉG autóbusszal:
> "Gyirmót, központ" megállóhely
(kifelémenet a végállomás előtti utolsó)
_ a 37-es és a 37Y viszonylatokkal, (a Révai utcából indulnak.)
További információ: >> [link]
========
Ellenben a "Szentlélek"-templom, A por-iskola ill. Szt. Anna Otthon plébánosát NAGYON NEM ajánlom, mert bigott és számító embernek ismertem meg az évek folyamán. Kiráz a hideg, ha rá gondolok... (Benkovich Ferenc)
Én sem voltam bérmálkozó akkor amikor a tesóm lányát kereszteltem. A pap megígértette vele, hogy járok hittanra,és meg csinálom. Azóta bérmálkoztam, és bérmaanya is vagyok.
Ha valaki komolyan gondolja a keresztelést, és a házasságot nem jelenthet gondot az, hogy előtte lelkileg felkészüljön. A férjem most jár hittanra, mert a szülei nem keresztelték meg, ha bérmálkozott akkor lesz templomi esküvőnk is, mert fontosnak tarjuk:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!