Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miben várható el a segítség...

Miben várható el a segítség egy apától, ha otthon van, nem dolgozik?

Figyelt kérdés

Két óvodás gyerek van, anya dolgozik (8-16-ig). Apának van munkahelye, de most tartósan nincs munka, így nem kell bejárnia.

Ti miben várnátok el a segítségét?

2015. ápr. 22. 12:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%

"Esti program a gyerekekkel 95%-ban szintén az enyém."

Ha ezt nem írtad volna, akkor azt írtam volna (de szép szóismétlés), hogy elmegy.

De ez gáz.

2015. ápr. 22. 13:35
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ő nem házvezetőnő - Mert te az vagy?

Anya dolga a gyerekeket felkészíteni - Apa dolga meg húzni a munkahelyre és talicskával tolni haza a pénzt, ha ekkora macsó akar lenni.

2015. ápr. 22. 13:50
 13/21 anonim ***** válasza:

Hát én megmondanám neki költözzön vissza az anyjához ha komolyan így gondolja, nézze őt házvezetőnőnek.

Nem mondom hogy mindent csináljon meg, de vagy mosogasson/takarítson vagy foglalkozzon a gyerekekkel többet.Pl reggel tiéd a gyerekek de este az övé inkább.

2015. ápr. 22. 14:08
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
ez gáz. nyilván aki otthon van, az a háztartásbeli- akár csak átmenetileg. addig neki kell ellátnia a háztartást. az, hogy a gyerekekkel neked kell foglalkozni, az oké AKKOR, ha nincs más dolgot, tehát nem várnak rád koszos edények,stb...
2015. ápr. 22. 14:26
 15/21 anonim ***** válasza:

Akár dolgozik valaki, akár nem, a gyereknevelés, gyerekellátás mindkét szülő feladata, reggel is, este is, ha apuka nem így tesz, az gáz, azért szólnék. A házimunkarésze változó, vannak nagyon házias férfiak, vannak rendetlenek, de ők is taníthatók, pl. az én férjem alapból rendetlen volt, nem csinált semmit a házimunkában, mert azt látta otthon, de az évek során sokat változott, nem várok el tőle mindent, de a besegítést azt igen. Ha neki van több ideje, ő is mos, bevásárol, számlát intéz, vacsorát készít, de esténként jobb szeretem, ha ő foglalkozik a gyerekekkel, amíg én vacsorát készítek, ez nekem kikapcsolódás is. A vacsora-fürdetés-estimese-alvás rituálé nálunk mindig közös, rá is vágnám az ajtót, ha nem így lenne, ugyanígy a reggeli készülődés is, én most itthon vagyok a kicsivel, ő dolgozik, de mégis ő viszi a nagyobbakat az oviba, utána rohan dolgozni, munka után sokszor bevásárol-helyettem is, amikor hazajön, azonnal kiveszi a nyígó kicsit a kezemből, és játszik vele, szórakoztatja, míg én szusszanok egy kicsit, a nagyobbakkal vagyok, vagy épp befejezek valamit. Szerintem az elvárható, hogy egy férj ahol tud segít, tehát idejéhez mérten vegye ki a részét a házimunkából, ha a társának erre szüksége van, néha többet, néha kevesebbet, ideális az egyenlő teherviselés lenne, és persze alap, hogy a szülői feladatokban is maximálisan résztvegyen.

Kérdező, egy kicsit elbeszélgetnék a férjeddel a helyedben. Ettől több kell, mint amit ő csinál, főleg a gyerekek terén. Én akkor otthagynám egy estére egy pár órára, hogy akkor oldja már meg 95%-ban egyedül az esti dolgokat...

2015. ápr. 22. 14:27
 16/21 anonim ***** válasza:
Sajnos sok férfit egyáltalán nem is zavar a rendetlenség vagy a kosz - csak olyan szinten, ami már tényleg közegészségügyi kategória. És az, hogy a nők többségével ellentétben a férfiak jelentős része nem érzi magáénak a házimunka feladatait, sajnos, azt kell mondjam, szüleik, a fiús szülők hibája (volt annak idején, de még ma is sokaknál ez a felfogás).
2015. ápr. 22. 14:34
 17/21 anonim ***** válasza:

Nálunk is ugyanez a helyzet, megnyugtatlak nem vagy egyedül. Házimunkából a főzést csinálja, mert azt szereti. Megjegyzem engem is az az egy ami kikapcsol. Néha elvasal, de fel kell rá hívni a figyelmét, magától soha eszébe nem jutna. Porszívózás, felmosás soha. Teregetni jobb ha nem hagyom, mert akkor kb. kétszer addig vasalok. Nálunk tutira anyuka rontotta el, mert mindig mindent megcsinált helyette, mániákus takarító. Naponta egyszer tutira megy náluk a porszívó.

A gyerekeknél a reggeli rutint is én csinálom, ő képtelen reggel magához térni. Meg aztán jobb is ha nem ő öltözteti fel őket, mert akkor mint a paradicsommadarak úgy mennének a lányok bölcsibe/oviba. Viszont az egy pozitívum, hogy este maximálisan besegít, játszik, fürdet, mesél néha altat is, bár abból soha nincs alvás. De ő mindezt a 8-17-ig tartó munka mellett csinálja.

2015. ápr. 22. 14:43
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem házvezetőnő...ez tény...de családfenntartó se
2015. ápr. 22. 15:01
 19/21 anonim ***** válasza:

Akkor mit csinál ő egész nap, amíg ti nem vagytok otthon? Nem házvezetőnő, de te sem vagy az. Most komolyan elvárja, hogy Te még a munka után mindent megcsinálj, amíg csak otthon lődörög? Ez vicc. És hogy a gyerek körüli teendők az anya feladata? Hát marhára nem.

Ez a felállás, hogy anya végzi a házimunkát még abból az időkből származik, mikor a nők még zömében háztartásbeliek voltak, és tényleg csak ez volt a dolguk, az apa volt a családfenntartó. De mivel már más világot élünk, az anya is ugyanúgy dolgozik, ezért a ház és gyerek körüli teendőkön osztozkodni kellene. Nehogymár szerencsétlen nő nyakába szakadjon minden. Szégyellje magát a kedves férjed, hogy így gondolkodik!

Amiket felsoroltál hogy megcsinál, az a munka melletti segítségnél még normális, de ha otthon van, akkor édes kevés.

Amit én elvárnék ebben a helyzetben (amíg otthon lébecol), takarítás, (nem csak néha porszívózás, hanem portörlés és társai, ami éppen szükséges), ha sok a mosogatnivaló, akkor azt is intézze el, ha van vasalnivaló, akkor vasalás, csekkek, bevásárlás. Ha a főzés annyira nem megy, akkor azt nem, meg a mosást is szeretem inkább én betenni, férjem annyira nincs tisztában mit hány fokon mivel lehet betenni, úgyhogy megkímélném a ruhákat. :) Az ágyazás minimum. Plusz segítsen a reggeli-esti tennivalókban.

És ez még mindig nem sok, mert azért ezek közül nem kell mindent minden nap, szóval eloszlik, és csak kb. napi 1-2 órás elfoglaltságot jelent. Nehogy már erre ne legyen kapacitása 8-16-ig!!! Mert akkor neked miért legyen a munka után?

Én megmondanám neki, hogy akkor 3 verzió közül választhat.

1. Kiveszi részét normálisan a teendőkből.

2. Keres egy másodállást, vagy egy másik jobban fizető melót, mert Te szépen otthon maradsz, és akkor megcsinálsz mindent, de akkor a kieső jövedelmedet pótolni kell.

3. Szintén több pénzt keres, mert felfogadtok egy bejárónőt (mivel Te sem vagy az, tehát nem kötelességed neked sem megcsinálni a házimunkát).

2015. ápr. 22. 15:19
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem "segítséget" várnék el tőle, hanem azt, hogy csinálja az otthoni teendőket, ha otthon van. Ne nekem "segítsen", hiszen ő ugyanúgy ott lakik, ugyanúgy vannak gyerekei, szóval csak azt csinálja, ami a dolga. Nyilván én is csinálom a dolgom, de ha napközben a munkahelyemen vagyok, akkor csak a nap hátralévő részében tudom az otthoni dolgokat végezni. Úgy normális, hogy napközben ő sem csak a tökét vakargatja, hanem megnézi, mit kell otthon megcsinálni. Felkel, beágyaz, összesöpör, kiszellőztet, elmosogat, beteszi a mosást, kitereget, hazahozza a gyerekeket az oviból. Ennyit bőven meg lehet csinálni, és nem is megy el vele az egész napja. Mondjuk én elvárnám, hogy ez magától is eszébe jusson, ne nekem kelljen összeállítani a feladatlistáját, mint egy gyereknek.
2015. ápr. 22. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!