Minden gyermekednek van már személyi igazolványa?
Nincs még neki. Amikor született (2007) még nem volt kötelező, utána is még jó sokáig nem hallottam róla, hogy kellene. Majd ha utazni akarunk, csináltatunk. Diákigazolványa van, az is arcképes igazolvány, tudja magát igazolni vele.
Egyébként tudom, hogy kötelező, de azt is, hogy nem büntetnek érte, ha nincs. Nem lázadásból nem csináltattuk még meg, hanem mert elég nehezen szakítunk rá időt. Négyig dolgozom (a férjem még tovább), utána kimegyek érte az iskolába, ami fél órányira van, mert a város másik végén dolgozom. Utána nyilván hazamegyünk, nem cipeltetem vele a táskáját végig a városon busszal. Jó esetben öt óra, mire odáig eljutunk, hogy el tudjunk indulni, szintén fél óra busszal eljutni az okmányirodába, szóval minimum fél hat, mire odaérünk. Mire ott még a sorunkat kivárjuk (már ha van ügyfélfogadás ugye), hát legjobb esetben is hét óra után érünk haza. És akkor a gyerek még nem tanult, nem vacsorázott, nem fürdött, és nem is pihent szinte egyáltalán. Szóval neeeem, amíg nem muszáj, addig ezt a tortúrát nem csinálom végig, így is rühellek mindenféle ügyintézést, amilyen mocsok lassan csinálnak itt mindent, gyerekkel menni meg végképp utálok ilyen helyekre.
Ha kérsz időpontot, akkor kb 10 perc alatt lehet végezni.
A lakcímkártyára kerülő telefonszámot azért nem tudják sokan, mert nem reklámozzák az ügyintézők. Amikor lakcímkártyát cseréltettem a gyereknek, akkor is lefelejtették, hiába volt rajta a régin. Nagy szájhúzkodás közben nyomtatták újra a lakcímkártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!