Perverz Disney mesék?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem,hogy nem provokációnak szánom a kérdést,tehát senki ne engem okoljon.

Az egyik válasz miatt,rákerestem youtube-on a rejtett üzenetekre (a Coca-Cola 1960-as évek beli reklámbotrányának köszönhetően),hogy mégis mik azok,amiket nézünk, illetve milyen rejtett üzenetekkel manipulálják az embereket.

A történet lényege,hogy a CocaCola a'60-as években az akkor még szalagos filmekből kivágott 1 kockát és annak helyére egy pohár kólát tett,mármint képen:D

Ezt nem lehetett látni,mégis a film végére mindenki szomjas lett és mindenki Cocacolat akart.A Pepsi kiszimatolta és végül nagyon nagy botrány lett belőle.

Elvileg ezt a tudat alatti manipulálást betiltották,ám úgy tűnik mégsem. A youtube-on rengeteg olyan video van,ami megmutatja,hogy valójában minden tele van ezzel.

Visszakanyarodva, kerestem és rögtön egy disney-sbe botlottam.

Ha megnézitek a videót,még mindig úgy fogjátok gondolni,hogy ezek a legjobbak a gyerekeinknek? Lényegében, a mesében buzdítják őket a szexre.

Nemtudom mennyire jó ez,mennyire nem ...mennyire befolyásol és mennyire nem,azért jó tudni,h ilyen van:)

Egyébként emlékeztek,mennyi anyuka sipákolt anno a japán rajzfilmekért?Milyen erőszakosak,milyen vadak.

Aztán jöttek Mátyás meséi...hogy perverzek...hát tessék,úgy tűnik disney sem tökéletes.Ettől függetlenül, az én lányom biztos,hogy fog nézni japán,magyar és disne mesét is ^^

http://www.youtube.com/watch?v=73fCLx-mFLg

2010. febr. 21. 13:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
Ez olyan hülyeség, már elnézést. Én is Disney meséken nőttem fel, és semmi ilyen jellegű következtetést nem vontam le belőle soha. Amúgy a magyar gyerek dalok is állítólag csupa szexuális töltetűek (pl. a Bújj bújj zöld ág állítólag a férfi nemiszervre utal, az Ég a gyertya ég pedig szintén kéjes, erotikus jelentésben szerepel a dalban). Én erre azt mondom, hogy rossz az, aki rosszra gondol, belemagyarázni mindenbe bele lehet mindent... Egy kisgyerek ezekből a mesékből semmi ilyesmit nem fog leszűrni, csak a túl sok szabaidővel rendelkező felnőttek...
2010. febr. 21. 13:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

megnßeztem és röhelyes. az egyetlen egy a kishableány amit szerintem egy gyerek sem vesz észre aztán ha észre is veszi max arra gondol hogy az ö kukija meg apué is feláll reggelente. az oroszlánost én kb 10 vissza nézésre sem vettem volna észre, és ha valaki észre is veszi akkor is csak olvasni tudó tudja elolvasni, nekem a 6 éves unokaöcsém már nem nézi ezt. aztßan mi van ha sex felirat ott villog elötte nagy betükkel? semmi.

az aladin is röhejes angolul mondja és ez pont olyan mint amikor te hallgatod az angol dalt és azt hallod ki hogy levelet hoztam.... pedig valamit angolul énekel te meg magyarul hallod.

egyébként a kishableányt megnézném hogy tényleg ott van-e vagy photoshopnak hívják csak.

anyuka leszek és az össze filmet nézni fogja a gyerekem, de a zsarolós öldöklös filmeket nem.

2010. febr. 21. 13:14
 3/16 A kérdező kommentje:

Na...itt a felháborodás..pedig direkt írtam,hogy nem provokációnak szántam.

Nincs is ebben semmi, én sem vettem észre sosem pedig az összes disneyt láttam,csak azért gondoltam egy témának jó,megér egy misét:)

Mindenben ott a szexualitás,ez tény és nincs is vele baj:)

És mint írtam az én lányom is nézni fog mindent ami szép és jó:)

2010. febr. 21. 13:23
 4/16 anonim ***** válasza:
68%

a meséknek ez a dolguk, tudat alattira hatva manipulálják a gyerekeket. Valóban felkészítve őket olyan tabu témákra, mint a szex, halál stb.

Van egy könyv erről: a mese bűvölete és a bontakozó gyermeki lélek, vagy valami ilyesmi.

Pl ugye nem hiszed a Piroskát is az erdő mélyén a farkas azért csalja el, hogy jól bekaphassa? (Maximum a Piroska azt amiről a Farkas kapta a nevét) És az sem véletlen, hogy a jóságos vadász "bácsi" menti meg szegény Piroskát.

Egyébként meg azt nem hiszem, hogy egy filmkockán felbukkanó coca-colától, mindenki szomjas lett. maximum azt, hogy aki a film végén inni akart, colát választotta a mozi büfében. Mondjuk ott nagyon mást nem is lehet inni. Itthon meg akár minden második kép kockán felbukkanhat a kóla, akkor sem innék mert csak víz van itthon. Úgyhogy nem tudom milyen körülmények közt történt az eset? de lehetetlen esetnek tűnik:

2010. febr. 21. 13:35
 5/16 A kérdező kommentje:

A coca megtörtént eset volt..nemtudom pontosan,hogy cseréltek ki 1-1 kockát(mert ugye 1mp altt 24 pörög le)...lehet 24 kockánként cseréltek ki egyet.

De igaz a sztori...a Pepsi úgy beperelte őket,hogy majdnem csődbe is ment a coca.

2010. febr. 21. 13:37
 6/16 anonim ***** válasza:
63%

Szia! Az én gyerekeim is ugyanúgy fognak nézni meséket ahogy írtad is hogy a tieid is. Nem tudhatjuk hogy a gyerekeink hogy látnak, úgy értem most nem arra a látásra gondolok hogy most látom mit írok, hanem amolyan tudatalatti látásra amit ezekből /már ha tényleg valóságos dolgot vélünk felfedezni/ ők leszűrhetnek. Az is lehet hogy valóban így van vagy mégsem?

Igazából a véleményem az, hogy mi is felnőttünk ezeken a videókon, mert emlékszem hogy a tv előtt csápoltunk vasárnap délután 16 órakor mert kezdődött a walt disney :) Nem lettünk szexmániások vagy valami abberált emberek. Még mindig ezeket tartom mesének, nem pl.az általad is említett japán szutykokat. Nem tudhatjuk hogy a kisgyerekek hogyan láthatják ezeket a dolgokat, de ez valóban érdekes volt, legalábbis nekem biztos. És én is úgy vagyok vele ahogy te is írtad hogy ettől még nézni fogják a jó kis meséket :))

2010. febr. 21. 13:38
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Hihi. Ez olyan mint a vihar egy pohár vízben. Aki ezt csinálta jó sokáig forgolódhatott éjjel álmatlanul, mire ezt kitalálta. Szerintem mindet bele is lehet képzelni. Mindenki azt lát bele ezekbe a dolgokba amit akar. Biztosan vannak vicces animációs film készítők, akik elrejtenek ezt azt a mesékben poénból, de a látottak alapján kizártnak tartom, hogy szexre csábítaná a kisfiamat:)

Én nagyon szeretem ezeket a meséket felnőttfejjel is, de még egyszer sem ugrottam rá apára mesenézés közben:) Pedig én még tisztában is vagyok vele, mi a szex, míg a kisgyerekek nagy része nemigen tudja:)

2010. febr. 21. 13:41
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát szeintem ez hülyeség, de be tudnád linkelni a coc-colásat? Vagy a nevét? Az már érdekelne:)
2010. febr. 21. 14:10
 9/16 A kérdező kommentje:

Passzolom...párom tegnap órán volt(fősulis)...ott mesélte nekik a tanár:)

Úgy volt,ahogy leírtam:)Állítólag pszchihológia órákon is mesélik:)

2010. febr. 21. 14:26
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem veszem provokációnak, jót mosolyogtam. :)
2010. febr. 21. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!