Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves korig lehetséges...

Hány éves korig lehetséges gyereket szülni?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, 6-7 évig még minimum iskola, utána jön a munkakeresés, pénzt kell összeszedni, saját lakás, miegymás. És nem vagyok jó takarékoskodásból, szóval igen lassú folyamat lesz az fix. 40-45 éves leszek talán mire minden készen áll majd arra hogy gyerekem legyen... de egyáltalán ebben a korban még lehetséges lesz?

És ti mit tennétek ilyen helyzetben?

2015. ápr. 16. 21:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges, de nem minden fog úgy alakulni, ahogy eltervezed előre.
2015. ápr. 16. 22:03
 2/19 anonim ***** válasza:
86%

Ami az alapanyagot illeti: 400 darab petével születik egy nő. Ebből kell gazdálkodni. Minden mensinél és terhességnél csökken eggyel a száma. Így még valamennyi van belőlük 40-45 éves korban is.

De a kor előre haladtával sok dolog változik, s egyre kockázatosabb a terhesség kihordása és maga a szülés is. Ebben a korban már a rendes szülés igen ritka, a császárra sokkal több az esély.

És a gyermeknek csak nagymamája lesz.

Teherbe esel, megszületik a baba, mondjuk akkor, amikor 40 vagy. 46-47 évesen viszed először iskolába, 54 éves leszel, amikor elvégzi a nyolc osztályt, 58, ha 12-őt.

2015. ápr. 16. 22:03
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Huh hat nehez kerdes. Meg jo tiz eve jartam messzi foldon, ahol biologus ismeros mondta ne aggodj 45 evesen is szulhetnek a nok (naluk ez nem volt ritka). De biologiailag 25 korul az idealis.

Sokszor vegelathatatlan a meg elerendo celjaink sora, hogy majd mikor lesz alkalmas a gyerekvallalas es kozbe elhasz aljuk a testunk vagy elhasznalodik sajnos. Szerintem 35 folott mar biztosan nehezebb megfoganni, akarhogy is igyekszik az ember, ezert ha egy no szeretne gyereket, akkor 35 korultol egyszeruen nem kell sokat teketoriazni, ha valakivel ugy erezzuk mi lenne, ha...(persze nem felelotlennek kell lenni, de tulsagosan pato pal urasnak se). Foleg ha meg csak elso gyerekrol lenne szo.

A helyedben tanulnek, igyekeznek penzt is keresni vagy inkabb jo allast es legyel batran szerelmes. Aztan ha majd par ev mulva ujra ezen gondkodsz biztos maskepp latod:-) Es nem itt kerdezed meg.

2015. ápr. 16. 22:05
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Amíg menstruálsz, addig teherbe is tudsz esni. Hogy neked hány éves korodban jön majd a klimax, azt az Ezotéria->Jóslás rovatban kérdezd meg.

Egyébként eddig mit csináltál, hogy 30 évesen is még 7 éven keresztül iskolába jársz?

2015. ápr. 16. 22:05
 5/19 anonim ***** válasza:
54%

Mi a bánatot kell tanulni 6 éves kortól 36-ig, Stephen Hawkingnak készülsz? (Ráadásul ő 24 évesen már dolgozott.)

De ha körülnézel egy kicsit az utcán, akkor láthatod, hogy 30-as és gyakran 40-es nők tologatják a babakocsikat, tehát igen, lehetséges. A Bibliában 80 körüli nők is szülnek (mondjuk akkor még 120-150 évet éltek). Ha 30 éves vagy, már úgyis elkéstél természet szerint, hiszen 12-14 évesen lettél ivarérett, akkor jelzett a természet, hogy itt az idő, és régen 14-15 éves kor körül házasodtak és álltak neki gyereket csinálni.

2015. ápr. 16. 22:09
 6/19 anonim ***** válasza:
#2: Az 400.000.
2015. ápr. 16. 22:10
 7/19 anonim ***** válasza:

Már eleve a munkába állással rendesen meg vagy késve, más a te korodban már egy karriert felépített, nemhogy még most kezd el tanulni. Persze nyilván ennek ezer oka lehet. Csak akkor el kell dönteni, mi a fontos akarsz-e egyáltalán gyereket. Ha igen, akkor nem 6-7 évig tanulni, hanem keresni egy OKJs képzést, ami mondjuk 2 éves, majd azonnal munkába állni, és akkor mondjuk 2 év múlva jöhet a gyerek. A saját lakásra szerintem felesleges várni - ha én arra várnék, nyugdíjas koromig nem lenne gyerekem. Legyen fix munka, bevétel, stabil párkapcsolat, szeretetbe érkezzen a baba. Ez kell neki, nem a lakás tulajdoni lapja.

Ha nem fontos annyira a gyerek, hogy racionalizáld miatta a terveidet (mert amit a kérdésben kifejtettél az teljesen irreális ebben a formában - időpocsékolás+kései babaprojekt), akkor könyveld el, hogy nem lesz gyereked. Ha ezt így csinálod, ahogy fent leírtad, akkor 45 évesen egyszer csak azon kapod magad, hogy nem jött meg, de a terhességi teszt negatív: mert nem terhes vagy, csak klimaxos.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: amíg menstruálsz, addig elvben szülhetsz. Csak kérdés, hogy hogyan, és mennyire lesz egészséges a babád. Ez kb olyan, hogy amíg lélegzel, addig élsz: de azért kérdés az élet minősége - nyilván nem ugyanaz a 20 évesnek, a 40 évesnek, vagy a lélegeztető gépen lévőnek, pedig mindegyik él, lélegzik.

2015. ápr. 16. 22:41
 8/19 anonim ***** válasza:
Erre a kérdésre csak azt tudom válaszolni,hogy sosem lesz tökéletes élethelyzet egy babára...úgy értem ha anyagilag "alkalmas" az időpont, akkor tuti valami más probléma lesz ami miatt el kell tolni a projektet. Ha meg mégis minden rendben lenne, akkor meg fene tudja összejönne-e a baba! Ez sajnos mem úgy működik, hogy na mostantól jöhet...és jön is. Nem ilyen egyszerű, pláne abban a korban.
2015. ápr. 16. 22:49
 9/19 anonim ***** válasza:
16%
Anyukam most lett 43, es az 5 honapos fiam nagymamaja. En nem szulnek mar ennyi idosen :(
2015. ápr. 16. 22:51
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

miért fogsz még 7 évig iskolába járni? :O

én nem foglalkoznék egy ideig az iskolával a helyedben...majd gyerek mellett folytasd azt...

2015. ápr. 16. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!