Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mikor kezdtetek el vásároln...

Ti mikor kezdtetek el vásárolni a babának? Vettetek használt rucit?

Figyelt kérdés

Még nem vagyok terhes , de jövőre tervezzük a babát, én már apránként veszegetek kis uniszex rucikat ne egyszerre kelljen.

Szoktam nézegetni olx-es és facebook-os oldalakat is , ott is vannak jó állapotú ruhák nagyon olcsón. Mit gondoltok ? Túl korán vásárolgatok?

Ti vennétek használt ruhát?

2015. ápr. 15. 21:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szia. Én jelenleg 20 hetes kismama vagyok, de már vettünk ezt azt. Én vettem uniszex dolgokat mert nagyon szépek voltak és akciósak is. Piros fehér anyás-apás, vaj színű micimackós bodyjat pont akciósak voltak. De pl a piros fehér már 6 hónapos méret, de nem érdekelt mert 1000ft volt 5 db 😀 volt auchanba is olyan akció hogy naci felső 3-500 ft volt darabja. És akkor voltam 12hetes. Addig én se akartam de onnantól mi is apránként. Plusz 9 héttől táppénten vagyok így ugye kevesebb is a fizetésem. Szép apránként megveszünk mindent. :) anyukám vett turiból bodykat viszont azok vadiuj cimkések voltak ugyanolyan olcsón ugyhogy érdemes nézelődni :)
2015. ápr. 15. 23:07
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is butaság ilyen korán vásárolni, mivel még azt sem tudod melyik évszakban fog születni... és hogy mekkora lesz majd a baba. Lehet pl 56-os ruhákra nem is lesz szüksége, mert olyan nagy lesz (az én kisfiam pl 59 cm-el született). Én egyébként vettem használt ruhát.

2015. ápr. 16. 08:32
 13/16 anonim ***** válasza:

Én a 8.-9. héten már vígan vásárolgattam, nem akartam a végére hagyni. Az elején még mindenféle terv nélkül, össze-vissza vásároltam, hol egy cumit, hol egy rágókát, ilyen apró dolgokat, aztán a 20. héten már volt egy terv a fejemben, hogy mit kell megvenni, akkor kezdtem el ruhákat is vásárolni, persze mivel a nemét nem tudtuk még, így főleg unisex darabokat, de azok is szépek voltak. Amikor már lehetett tudni a nemét, akkor vettem kimondottan fiús ruhákat is. Használt ruhát nem vettem, mert kaptunk egy csomót, többet is, mint amennyit egy méretből egyáltalán rá tudtam volna adni, sőt, anyukám megtalálta az öcsém és az én régi ruháimat is, tökéletes állapotban, és ezeket nekem olyan jó érzés volt ráadni :) De ha nem kaptunk volna ennyi ruhát, akkor valószínű, hogy néztem volna használtakat is, hiszen egy újszülött ruhát nem is igazán lehet elnyűni, ott az egyetlen baj, ami történhet vele, az az, hogy foltos lesz, de olyat meg nyilván nem vesz meg az ember. Ami viszont foltmentes, annak kutya baja, simán meg lehet venni.

Amúgy meg ja, persze, korán vásárolsz, de attól még ez nem baj, ha neked ettől könnyebb a várakozás, akkor miért is ne? Nekem már nagy a fiam, sajnos a babakori holmijai közül nem sok maradt meg, nem fért volna el sehol, de kb. egy éve döntöttünk úgy, hogy jöhet a tesó. Na azóta folyamatosan válogatom a fiam ruháit, hogy mi az, ami majd esetleg a tesónak jó lesz, pedig a legkisebb, ami megvan, az is 3-4 évesre való. Egyébként meg nagyon erősen gondolkodom egy kiságy megvásárlásán, mivel most láttam egy nagyon jót, szuper áron, de amilyen az én formám, mire tényleg kelleni fog, már biztos nem lesz. Most meg úgy vagyok vele, hogy úgyis lapra szerelt, dobozban lesz, elfér a szekrény mögött. Igaz, mi már egy éve próbálkozunk, szóval elméletileg bármikor jöhetne a baba, de hát pont ezaz, hogy nem jön. Nem is beszélem be magamnak minden hónapban, hogy "na most tuti sikerült", de szerintem nem baj, ha egy kicsit előre gondolkodom, és megveszek olyan dolgokat, amik majd jól jönnek, főleg így, hogy nem lennének szem előtt, nem foglalnának szinte semmi helyet. Mert azt azért biztos nem csinálnám, hogy mindent előre megvenni, és utána akár évekig dobozokat kerülgetni, mintha egy raktárban élnénk, meg olyat se tennék, hogy már előre babaszobát berendezni. De azzal szerintem semmi gond, ha valaki megvesz előre pár dolgot, ha nagyon megtetszik neki, és van hol tárolnia.

2015. ápr. 16. 09:48
 14/16 anonim ***** válasza:

Én nem mernék ilyet csinálni, mert félnék, hogy mi van, ha nem jön össze csak több év után, nem lenne jó évekig nézegetni a babaholmikat.

Testvérem 35 hetes, kb. a 27. héten turiztam a babának egy nagyon cuki nadrágot, de még utána is azon izéltem, nehogy legyen vele vmi és nem mertem megmutatni a ruhát senkinek, csak a 30. hét körül adtam oda tesómnak. Aktívan a 31. héttől járunk turizni. Neki nem is lesz vadi új ruhája, csak amiben majd hazahozzák.

De a turisak közül is szinte mind teljesen új és csak párszáz forintok. A babakocsit, kiságyat is csak a múlt héten rendelték meg, azok viszont újak.

De ha neked így jobb, akkor csináld így. :)

2015. ápr. 16. 10:01
 15/16 anonim ***** válasza:

Én a szívhangtól kezdve vásárolgatok (5+6h) de még akkor vettem pár dolgot a babának, amikor még csak tervben volt. Nem ruhákat, mert tényleg nem tudni, h milyen évszakban fog születni. Jót tett a lelkemnek és igaz, h még ezután jó sokára jött a baba, nekem nem esett rosszul nézegetni ezeket a kis holmikat.

Amúgy nem hiszem, h pár rövid ujjú bodyval óriási melléfogást követnél el, Kérdező. Nyugodtan vegyél dolgokat, ha neked jólesik, csak ne vidd túlzásba, mert tényleg nem tudhatod, mit fogsz praktikusnak gondolni, ha már úton lesz a babátok. Pl. hiába veszel most gyönyörűszép kis babaágyneműt, mert a szemednek megtetszett, ha később rájössz, h te hálózsákban szeretnéd altatni.

Még valami...tapasztalatból mondom, h terhesen teljesen más érzés vásárolni a gyerekednek, mint nem terhesen. Ne vegyél meg mindent, ne vedd el magadtól ezt az élményt.

Na meg tényleg nem tudhatod, mikor sikerül a babátok és van, akit tényleg megvisel, ha hosszú hónapokig, évekig kell nézegetnie a sok szép holmit, amit úgy érzi, talán sosem fog hordani senki...

2015. ápr. 16. 11:06
 16/16 anonim ***** válasza:
tényleg korán van. az évszak miatt nem jó nehogy télre vegyél nyári vékony ruhát, nyárra meg kabátokat. ha már terhes vagy, a nagyobb dolgokat vedd meg ha nagyon jó akciót találsz. pl. a kombi kiságyat olyan jó áron vettük,hogy azóta se látok annyiért, legolcsóbban is 20-al többért.pedig 2éve vettük. és mi matraccal vettük,kettővel is. apróbb dolgokba is néztem mindig mi mikor hol akciós,sokat spóroltam így is. nem ruhákra gondolok,azzal vártunk amíg nem derült ki,hogy kislány lesz,hanem étel-tejmelegítő,strelizáló,mellszívó ilyenek. használt ruhát úgy vegyél ha látod élőbe hacsak nincs odaírva ellenőrzőtt pl. vaterás oldalra,hogy hibátlan,újszerű stb. én így gyönyörű next tunikát vettem pont most,meseszép :-) amire odavan írva,hogy folt előfordulhat,bolyhosodás na ott nem előfordulhat,hanem elő is fog. alvósnak használtat veszek,így több pénz marad a szebbekre,de olyan csomagot kaptam,hogy még aludni se adom rá a felét olyan rémes. étlap rajta,bodyk nyaka úgy kinyúlva mellkas feléig. még next ruháknak a felét veszem használtan, 4-7000 egy szett újnak,használtan meg jóval olcsóbb,és elsőkézből kapva szépek mert vigyáznak rájuk. többit brendon,astikids,tesco. néha auchan,de azok a bodyk vékonyabb babáknak valók.
2015. ápr. 16. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!