Ha elvalok a ferjemtol milyen tamogatast kapok? Tobbi egyedulallo no hogy el meg? Felek de uhy erzem lepnem kell.
Kapod a gyerektartást, az apa netto bérének a 15-20 %-át, és pár ezer forinttal magasabb családi pótlék. A rezsiteket is fizetned kell, és az is kétséges, hogy vissza vesznek-e a munkahelyedre, illetve a kicsi kap-e bölcsit.
Jól gondolod meg, mielőtt döntesz! Inkább a házasságod próbáld helyrehozni.
csp nem párezer hanem +1300.-
a gyerektartást a férjeddel beszéld meg. ha nem tudtok megállapodni akkor a bíróság állapít mg egy összeget ami lehet fizetés %-a, de lehet fix összeg is. 10-20%, de ennél kevesebb is lehet, barátnőm 15.000.- kap.
te veheted igénybe a családi adókedvezményt ami 10.000.-. ja és bölcsiben elsőbbséget élvez a kicsi, hogy vissza tudj menni dolgozni.
én el nem tudom képzelni, hogy a keresetedből a gyed extra után hogy tudnál kijönni. család esetleg nem tud segíteni? mert oké, hogy 2 éves koráig lenne a fizud plusz gyed, de utána még 14 évig törleszteni havi 60E-t az nagyon megterhelő lesz :(
Szerintem nem tidnank mehallapodni az osszegen. Ha mar azt mondja hogy ha valunk majd tesz erte hogy a gyerek nala maradjon akkor a legjobb neki ha el se tudom tartani. Segitseg most is van penzugyileg foleg az en szuleim reszerol szoval segotenenek valamennyovel de ok sem gazdagok havi 20000 re szamithatnek szerintem .de milyen mar az ilyen elet ha a mama segit mert kulomben nem eszunk.viszont tenyleg nem akarom hogy a gyermekem azt lassa hogy csak marjuk ehymast es hogy a nok semmibe vannak veve
. j
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!