Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Férjnél vagyok de nem élünk...

Férjnél vagyok de nem élünk együtt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy baràtom, s most teherbe estem, s arra lennèk kivàncsi lehetsèges e az ha a gyerek megszületik az èn lànykori nevemre kerüljön mert a baba születèsèig nem tudok elvàlni.

2015. ápr. 14. 11:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
6%
Nemtudom,hogy működik,de elvileg apasági nyilatkozatot majd megcsináljátok a barátoddalés akkor az ő nevére kerül abaa!
2015. ápr. 14. 11:41
 2/18 anonim ***** válasza:
57%

Ha elvalt se a te nevedre anyakönyvezik -hacsak nem nyikatkoztatok így a hazassagkotesnel - hanem a ferjed ere és ő lesz apának bejegyezve is.

Elvalni pedig igen gyorsan lehet közös megegyezéssel és akkor ha ossze hazasodsz az apukaval a szülés előtt, az ő nevére kerül és ő lesz apa ként is bejegyezve

2015. ápr. 14. 11:41
 3/18 anonim ***** válasza:
31%
En ugy emlekszem, h ha hazassagban elsz, akkor a torveny szerint a ferjedet tekintik apanak. Ez az apasag velelme...ami persze, megdontheto tobbek kozt azzal, ha a baratod apai elismero nyilatkozatot tesz. En ugy tudom, h mindez a nevvalasztasra nem hat ki, tehat adhatod a babanak a lanykori nevedet vezeteknevkent. Csaladjogi torvenyt erdemes bongeszni.
2015. ápr. 14. 11:42
 4/18 anonim ***** válasza:
96%
Kivéve ha férjnél van, mivel akkor a ferj a vélelmezett apa, sőt akkor is, ha nem telt meg el 300 nap a válás jogerore emelkedesetol, első. Ilyenkor nem lehet apasági nyilatkozatot tenni
2015. ápr. 14. 11:43
 5/18 anonim ***** válasza:
71%
Házasság előtt meghatározzák a születendő gyermekek családi nevét, úgy értem csak a közös nevet viselheti. Nem tudom ki lehet-e bújni ez alól valahogy.
2015. ápr. 14. 11:43
 6/18 anonim ***** válasza:
55%

Miért nem adtátok már be a válókeresetet?

Mivel házas vagy ezért apasági nyilatkozatot se tehet a párod. Amit tehettek hogy a párod megtámadja az apaság vélelmét azaz apasági tesztet kér, ami után megváltoztatható a gyermek neve, illetve ami járható még hogy a férjed lemond a gyermekről a párod javára azaz "örökbe adja"neki.

2015. ápr. 14. 11:45
 7/18 anonim ***** válasza:
Ha nem értesz hozzá, miért szólsz bele???? A biológiai apa pont nem indíthat pert. Az anya teheti, a vélelmezett apa (tehát a ferj) és a gyermek. Örökbe adashoz pedig a kerdezonek és az apukanak hatnak kellene lennie
2015. ápr. 14. 11:48
 8/18 A kérdező kommentje:
A baba hamarabb megszületik mint ahogy eltudnák vàlni, hogy mièrt bonbonyolult.
2015. ápr. 14. 11:51
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a baba a kedves ferj nevére lesz anyakonyvezve. Ez még azzal védhető ki, ha ketten, te meg a ferj be sétálok az anyakönyvi hivatalba és közösen keritek, hogy anno, a hazassagkotesnel ki jelentett apa vezetékneve a gyereknek helyett anya vezetékneve Legyen. Ettől továbbra is a férjét fogják be jegyezni apának
2015. ápr. 14. 11:54
 10/18 anonim ***** válasza:
83%
Mivel férjezett vagy, automatikusan az ő nevére kerül a gyerek és ő lesz bejegyezve apának is még akkor is, ha a postás a vérszerinti apa. Ezt majd válás után, a bejegyzett apuka lemondási nyilatkozatával lehet másítani.
2015. ápr. 14. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!