Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem akarok teherbe esni! Ez...

Zombienyul kérdése:

Nem akarok teherbe esni! Ez már beteges?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 20 éves vagyok és 2 hónapja szedek fogamzásgátlót, két hónap alatt már két terhességi tesztet csináltam, emellett nem merem normálisan végig élvezni az aktust, mindig megszakítással vagyunk együtt, mert egyszerűen rettegek a teherbe eséstől! Már attól is félek, hogy az elő váladéktól baba lehet, jó az esélye kevés, de meg van.

Mi a fenét csináljak? Annyira betegesnek érzem már ezt az egészet, ha fáj a mellem rögtön azt hiszem terhes vagyok, a páromat is kiakasztom picit, mert legszívesebben 1000 terhességi tesztet vetetnék vele, hogy mindig ellenőrizhessem magam. :D

A kérdés nem kamu! Már régóta tervezgetem kiírni, csak nem tudtam, hogy fogalmazzam meg, de most is elég zavaros lett.. mit javasoltok?

2015. ápr. 12. 01:00
 1/8 anonim ***** válasza:
22%
Nem alaptalan, a fogamzásgátló nem ad 100%-os védelmet. Használjatok gumit is, vagy csak azt. Az a biztos, amíg nem lyukad ki.
2015. ápr. 12. 01:22
 2/8 anonim ***** válasza:
20%

Nem beteges,realista. Bár minden nő így gondolkodna,mint te.

A kombinált védekezés a legjobb. Gumi ÉS bogyó. Így a legnagyobb az esély,hogy nem esel teherbe és nem kapsz el semmit a kantól.

2015. ápr. 12. 01:45
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Nem csoda h kiakasztod. Ne szexelj az a legtutibb.
2015. ápr. 12. 05:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Így jár, aki sokat olvasgatja a GYK-t:-)

Viccet félretéve, az ilyen fokú rettegés azért már nem normális. Veszélyezteti a párkapcsolatodat, benned meg előbb-utóbb kialakul valamilyen szexuális gát, amit öröm lesz szakember segítségével feldolgozni.

Sajnos nem hiszem, hogy magában a dupla védekezés segítene rajtad, valószínűleg akkor is a hibaszázalékokkal lennél elfoglalva.

A helyedben felkeresném a nőgyógyászomat, átbeszélném vele az aggodalmaimat, és tanácsot kérnék tőle. Biztosan tudna olyan számodra is megnyugtató kombót ajánlani, amiről elhiszed, hogy biztonságos. De az sem lehetetlen, hogy pszichológushoz, szexuálpszichológushoz irányítana, hogy megkeressétek a félelmeid gyökerét.

Nagyon nem kellene így hagynod a dolgot, mert lássuk be, a szex élvezete fontos dolog!

2015. ápr. 12. 07:51
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

Én megértelek, én is éreztem így régebben egy időszakban, amikor nagy probléma lett volna, ha teherbeesek. Egyik módszer sem 100%-os, így valamilyen szinten jogos az aggodalom. De talán segít, ha utánanézel, hogy melyik módszer mennyire biztonságos. Akkor látni fogod, hogy amit most alkalmaztok (tabletta), a legbiztosabb módszer, feltéve ha rendesen szeded, nem szedsz mellette más gyógyszert, mindig azonos időpontban veszed be stb, de gondolom ezekre a dolgokra pont te odafigyelsz rendesen, ami nem baj, sőt :) A megszakítás viszont nem túl biztonságos módszer, szóval a tabletta mellett használva nincs túl sok értelme. Az első válaszolónak sincs igaza, a guminak is nagyobb a hibaszázaléka, mint a tablettának. (persze ha mindezeket kombináljuk, akkor azzal még inkább csökkenthető a hibaszázalék, de 0 sosem lesz)

Szóval nekem ez segített valamennyire, hogy több forrásból is tájékozódtam arról, hogy mennyire biztonságos a tabletta, és szinte mindenhonnan úgy informálódtam, hogy rendes szedés mellett szinte lehetetlen teherbe esni. (pedig egy csomó ismerőstől hallottam, hogy tabletta mellett lett terhes, aztán utána kiderült, hogy ja hát ő elfelejtett egy-két szemet, ja hát ő nem gondolta, hogy gond lesz az antibiotikummal stb). Neked is ezt ajánlom, esetleg tényleg kérj meg egy szakembert, hogy szépen, érthetően magyarázza el a tabletta működését, és nyugtasson meg, hogy nagy valószínűséggel nem lesz baj.

2015. ápr. 12. 11:12
 6/8 anonim ***** válasza:
73%
Fel kellene keresni egy pszichológust, főleg, ha a pároddal tervezel maradni, mert egy ilyen hisztérikával nem hiszem, hogy sokáig húzná.
2015. ápr. 12. 11:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok hisztérikus és nem fog elhagyni a párom! Ha nem szeretném akkor csak gumival lennénk együtt, pont azért választottam a tablettát, hogy boldoggá tegyem mert már régóta vágyott arra, hogy elhagyjuk a gumit az, hogy félek a terhességtől egy dolog... Sajnálom nem akarok 20 évesen terhes lenni, ha pedig az is lennék az első gondolatunk az aortusz lenne, ami nem kevés pénz és ugyanolyan fájdalmakkal jár mint egy szülés, mert ugyanúgy kitágítanak hozzá. Na jó azt nem kell végig szenvedni, hogy egy kifejlődött baba kibújik ott szóval valamivel enyhébb. Nem hisztizek, az hogy itt kiadom magamból a dolgokat nem egyenlő azzal, hogy a páromnak is folyton mondogatom. :/
2015. ápr. 12. 19:34
 8/8 anonim ***** válasza:
93%
Dehogynem. Mi ez, ha nem hiszti? Bár én eleve nem tudtam élvezni annyira az együtléteket mikor fogamzásgátlót szedtem, mert valahogy tompította a hormonjaimat. Nem leszel terhes, nyugi.
2015. ápr. 12. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!