Nem akarok teherbe esni! Ez már beteges?
Sziasztok. 20 éves vagyok és 2 hónapja szedek fogamzásgátlót, két hónap alatt már két terhességi tesztet csináltam, emellett nem merem normálisan végig élvezni az aktust, mindig megszakítással vagyunk együtt, mert egyszerűen rettegek a teherbe eséstől! Már attól is félek, hogy az elő váladéktól baba lehet, jó az esélye kevés, de meg van.
Mi a fenét csináljak? Annyira betegesnek érzem már ezt az egészet, ha fáj a mellem rögtön azt hiszem terhes vagyok, a páromat is kiakasztom picit, mert legszívesebben 1000 terhességi tesztet vetetnék vele, hogy mindig ellenőrizhessem magam. :D
A kérdés nem kamu! Már régóta tervezgetem kiírni, csak nem tudtam, hogy fogalmazzam meg, de most is elég zavaros lett.. mit javasoltok?
Nem beteges,realista. Bár minden nő így gondolkodna,mint te.
A kombinált védekezés a legjobb. Gumi ÉS bogyó. Így a legnagyobb az esély,hogy nem esel teherbe és nem kapsz el semmit a kantól.
Így jár, aki sokat olvasgatja a GYK-t:-)
Viccet félretéve, az ilyen fokú rettegés azért már nem normális. Veszélyezteti a párkapcsolatodat, benned meg előbb-utóbb kialakul valamilyen szexuális gát, amit öröm lesz szakember segítségével feldolgozni.
Sajnos nem hiszem, hogy magában a dupla védekezés segítene rajtad, valószínűleg akkor is a hibaszázalékokkal lennél elfoglalva.
A helyedben felkeresném a nőgyógyászomat, átbeszélném vele az aggodalmaimat, és tanácsot kérnék tőle. Biztosan tudna olyan számodra is megnyugtató kombót ajánlani, amiről elhiszed, hogy biztonságos. De az sem lehetetlen, hogy pszichológushoz, szexuálpszichológushoz irányítana, hogy megkeressétek a félelmeid gyökerét.
Nagyon nem kellene így hagynod a dolgot, mert lássuk be, a szex élvezete fontos dolog!
Én megértelek, én is éreztem így régebben egy időszakban, amikor nagy probléma lett volna, ha teherbeesek. Egyik módszer sem 100%-os, így valamilyen szinten jogos az aggodalom. De talán segít, ha utánanézel, hogy melyik módszer mennyire biztonságos. Akkor látni fogod, hogy amit most alkalmaztok (tabletta), a legbiztosabb módszer, feltéve ha rendesen szeded, nem szedsz mellette más gyógyszert, mindig azonos időpontban veszed be stb, de gondolom ezekre a dolgokra pont te odafigyelsz rendesen, ami nem baj, sőt :) A megszakítás viszont nem túl biztonságos módszer, szóval a tabletta mellett használva nincs túl sok értelme. Az első válaszolónak sincs igaza, a guminak is nagyobb a hibaszázaléka, mint a tablettának. (persze ha mindezeket kombináljuk, akkor azzal még inkább csökkenthető a hibaszázalék, de 0 sosem lesz)
Szóval nekem ez segített valamennyire, hogy több forrásból is tájékozódtam arról, hogy mennyire biztonságos a tabletta, és szinte mindenhonnan úgy informálódtam, hogy rendes szedés mellett szinte lehetetlen teherbe esni. (pedig egy csomó ismerőstől hallottam, hogy tabletta mellett lett terhes, aztán utána kiderült, hogy ja hát ő elfelejtett egy-két szemet, ja hát ő nem gondolta, hogy gond lesz az antibiotikummal stb). Neked is ezt ajánlom, esetleg tényleg kérj meg egy szakembert, hogy szépen, érthetően magyarázza el a tabletta működését, és nyugtasson meg, hogy nagy valószínűséggel nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!