Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti nem érzitek azt, hogy a...

Ti nem érzitek azt, hogy a gyermekek száma egy "támadási felület"?

Figyelt kérdés

Ha nincs gyereked.. mikor lesz

ha egy van.. akkor kell neki a tesó

ha kettő van, akkor ha egyneműek akkor nem baj, majd a következő ellentétes nemű lesz

ha három vagy több van.. akkor milyen felelőtlen vagy, mire vállalsz ennyit, mennyi pénzed van

Engem mint egy gyerekest, levegőnek néznek, mondván csak egy van, nekem könnyű.

2015. ápr. 4. 15:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
25%
Miért irigyli egy több gyerekes szülő az egy gyerekest? Kötelező volt 1-nél többet vállalni? Ő is volt egy gyerekes szülő, hacsak nem ikrekkel indított, megállhatott volna 1-nél.
2015. ápr. 6. 13:01
 12/13 anonim ***** válasza:
Huu 11-es,te nem igazan ertetted meg a dolog lenyeget. Nem irigyli, neha a csendet irugyli, egyebkent gondolom total elegedett a 3 gyerekevel. Pont az ilyen kotozkodo, mindenkinel okosabb emberek miatt merult fel ez a dolog a kerdezoben..
2015. ápr. 6. 15:52
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem kell az ilyen alacsony színvonalú megjegyzésekkel foglalkozni. Gondolom nem rokon vagy családtag vagy barát mondja, hanem valami ritkán látott ismerős vagy utcabeli- így aztán a véleménye sem kell, hogy nagyon számítson.

Egyébként nekünk is egy gyermekünk van és én is rendszeresen kapm a beszólásokat, hogy "egy gyerek nem gyerek", meg "nem sajnálod szegénykét, hogy nem lesz testvére" és az ennél egy fokkal durvább "milyen önző szülők vagyunk, hogy nem csinálunk neki testvért(!)", meg "bezzeg mások szegényebbek és több gyerekük van, nektek igazán lehetne még több" stb.

Senkinek semmi köze hozzá.

Az elején bevallom, engem is irritált és az elején türelmesen válaszolgattam (pl. nem vagyunk fiatalok, így terveztük, ez a mi dolgunk, nekünk így megfelel, nálam jelentős eü. kockázat adódhat egy következő terhességnél stb.), aztán meguntam, mert rájöttem, hogy ez csak egy gumicsont, amit bizonyos emberek szeretnek csócsálni.

Általában egyébként 3 vagy többgyermekesektől kapom meg kéretlenül ezeket a beszólásokat azzal fűszerezve, hogy "ezt nem tudhatod, mert csak egy gyereked van" (pl. egy játszótéri beszélgetésben, ahol az a téma, hogy kinek milyen a jó cipő vagy hasonló téma).

Egy darabig meghúzódva tűrtem, de megelégeltem. Mostanában már visszaszólok és olyat, hogy az ilyen kevésbé elegáns, kéretlenül beavatkozó kellemetlenül érezze magát. :)

2015. ápr. 7. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!