Melyik név tetszik jobban?
Irina
Írisz
Kincső
Paloma
Tímea
Angyal
Benedek
Iván
Jácint
Jeremiás
Nátán
Salamon
A lánynevek közül talán az Íriszt választanám, szerintem azon kívül, hogy különleges, szép is.
Fiúnevek közül pedig a Benedeket, mert azt lehet Beninek becézni! :) Azt viszont 1000%, hogy a fiamnak nem adnék virágnevet.
Szép, ajánlott: Írisz, Tímea + Benedek, Iván
Elfogadható: Kincső, Irina
Inkább ne: Angyal + Jácint, Jeremiás, Salamon
Nagyon ne: Paloma + Nátán (?)
Komolyan mondod?
Lányok közül egyik sem, de komoolyan. A Tímea az egytlen normális, de az se tetszik.
Fiúk közül meg tényleg egyiksem, nagyon ronda nevek. Nátán? Jó hogy nem Sátán. Meg Salamon... akkor már lehetne Sámson is.. Szegeny gyerek.
Lánynevek közt a Tímea és Irina szép, az Írisz is az lenne de a legtöbb embernek (pl nekem) a szem jut róla eszembe az egyiptomi istennő előtt. A Kincső elfogadható ha ősmagyarnak képzeled magad, a Paloma meg ha mexikói szappanopera hősnőnek. Angyal?! Wtf?
Fiúnevek közt a Benedek és Iván jó, a Jeremiás és Salamon is jó nevek de kicsit túl biblikusak. Nátán nem, angol neveket nem szokás fonetikusan fordítani, virágnevet meg az életben nem adnék a fiamnak (esetleg Rózsa, ha muszáj lenne)
tegnap 23:37
Fonetikusan is Nétön lenne, de ez a Nátán ezt nem értem mi...
Drágáim a Nátán nem Nétön. :D
A Nátán[1] héber eredetű férfinév, a Netanja rövidítése, jelentése: Isten ajándéka, de később a Nátánael rövidüléseként használták. A Bibliában a két külön névként szerepelnek.Szóval csak még nem is angol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!