Mit gondoltok arról ha valaki nem szeretné tudni a baba nemét?
Én is elgondolkoztam rajta mi lenne ha csak az utolsó percen tudnám meg hogy fiú vagy lány.Azaz a születésekor. :)
De rengeteg kérdés felmerült bennem .Pl. ha nem tudom hogy milyen nemű akkor milyen színű ruhákat veszek neki? Én abban hiszek hogy fehér mind a két neműnek megy de kisfiúnak kék,zöld,kislánynak rózsaszín meg ibolyaszín. :)
Ha nem tudom hogy milyen nemű hogyan alakítom ki a szobáját? Milyen játékokat veszek neki?
Tapasztalatok,vélemények?
Tudod, évezredekig senki nem tudta elöre, hogy fia vagy lánya lesz, még ezelött 30-40 éve sem. Az emberek tudomásul vették, hogy a szüléskor derül ki.
A ruhákból fehéret vettek vagy semleges színüeket, a fiús-lányos darabokat meg csak akkor, amikor már megvolt a baba.
A szoba az elsö idökben nem kell, hogy lányos-fiús legyen, mert a baba úgysem vesz belöle semmit sem észre - és mire igen, addigra böven van idö megdelelö dekorációt felrakni.
Játék az elsö hetekben fölösleges, és utána is még jó ideig maximum egy rágóka, csörgö vagy hasonló az, amit érdemes venni - és ezek nem függnek a baba nemétöl.
Anyámat kéne megkérdezni, ő volt ilyen... :-)
Én mondjuk, ezt elég furának tartom...
Pláne azok után, hogy mesélték, mennyire fiút vártak helyettem... :-)
Én örülök, hogy van rá lehetőség, hogy megtudjam a baba nemét. Egyrészt mert irtó kíváncsi voltam mindkét terhességemkor, másrészt lelkileg felkészülhessek úgy igazán.
Amúgy nekem egyszer sem mondták meg egyből a nemét a babáimnak, mindig én kérdeztem rá, és akkor mondta is az egyik szonográfus, hogy azért nem mondja magától, nehogy véletlen ne akarjuk tudni, és elszólja magát. Tehát van, aki meglepetések várja.
De a 4D-n már tényleg felismerhetőek a jelek, úgyhogy ott nehéz lenne elfordulni, hogy hoppá én ezt nem is akarom tudni. :)
Ja, és örülök a technika fejlődésének. Örülök, hogy nem 30-40 évvel ezelőtt vagyunk, és örülök, hogy van uh, meg 4D uh. Szuper kis találmány. :)
Én amúgy az unisex babaholmikkal úgy vagyok, hogy ritka mint a fehér holló. Alapvetően is szerettem volna ilyen cuccokat venni, mert tudtuk, hogy két gyereket szeretnénk, és gondoltam jó lesz majd a sok unisex ruha későbbre, ha más nemű lesz a tesó. De bevallom, én alig találtam unisex dolgokat.
Persze itt már írták páran, hogy simán lehet találni, hát nem tudom...szerintem ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!