Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról ha valaki...

Mit gondoltok arról ha valaki nem szeretné tudni a baba nemét?

Figyelt kérdés

Én is elgondolkoztam rajta mi lenne ha csak az utolsó percen tudnám meg hogy fiú vagy lány.Azaz a születésekor. :)

De rengeteg kérdés felmerült bennem .Pl. ha nem tudom hogy milyen nemű akkor milyen színű ruhákat veszek neki? Én abban hiszek hogy fehér mind a két neműnek megy de kisfiúnak kék,zöld,kislánynak rózsaszín meg ibolyaszín. :)

Ha nem tudom hogy milyen nemű hogyan alakítom ki a szobáját? Milyen játékokat veszek neki?

Tapasztalatok,vélemények?

2015. ápr. 1. 18:02
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Én egyszerűen nem tudom megérteni őket. Nem szólok én le senkit, de én el se tudnám képzelni, alig várnám, hogy megtudjam. És szerintem nagyon uncsi lenne csak unisex ruhákat, szobaberendezést, kiságyat, babakocsot venni, mindenből csak fehér, sárga, krémszínű... Szóval én nem igazán értem mi jó ebben.
2015. ápr. 1. 18:04
 2/10 anonim ***** válasza:
62%

Tudod, évezredekig senki nem tudta elöre, hogy fia vagy lánya lesz, még ezelött 30-40 éve sem. Az emberek tudomásul vették, hogy a szüléskor derül ki.

A ruhákból fehéret vettek vagy semleges színüeket, a fiús-lányos darabokat meg csak akkor, amikor már megvolt a baba.

A szoba az elsö idökben nem kell, hogy lányos-fiús legyen, mert a baba úgysem vesz belöle semmit sem észre - és mire igen, addigra böven van idö megdelelö dekorációt felrakni.

Játék az elsö hetekben fölösleges, és utána is még jó ideig maximum egy rágóka, csörgö vagy hasonló az, amit érdemes venni - és ezek nem függnek a baba nemétöl.

2015. ápr. 1. 18:08
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

Anyámat kéne megkérdezni, ő volt ilyen... :-)

Én mondjuk, ezt elég furának tartom...

Pláne azok után, hogy mesélték, mennyire fiút vártak helyettem... :-)

2015. ápr. 1. 18:10
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Ez ultrahangon nem derül ki egyből? Vagy nincs olyan, hogy kötelező ultrahang? A doki titokban tartja, te meg addig elfordulsz? Vagy hogy van ez? Fiú vagyok, fogalmam sincs miről beszélek :D
2015. ápr. 1. 18:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, mondjuk ilyen esetben, akkor 4D ultrahang meg babamozi tök kizárt, hisz ott látná az anyuka ha akarja ha nem :)
2015. ápr. 1. 18:12
 6/10 anonim ***** válasza:
89%
Én mindhárom gyereknél nagyon kiváncsi voltam, ezért én el sem tudtam volna képzelni hogy ne mondják meg. Persze mindenkinek saját döntése...
2015. ápr. 1. 19:04
 7/10 anonim ***** válasza:
Lelkük rajta. Mi akartuk tudni, valahogy más volt kotődni is a fiunkhoz, hogy el tudtam képzelni fiukent, nevén szólítottuk stb. De vegulis ennél.nagyobb meglepetés ritkán erheti az embert. Nem ártanak senkinek, így had csinálják. Anyukám volt így egyébként a húgomnál, hogy nem akarta tudni, mondjuk apukám sem. Ők ilyenek, izgalmas volt várni nekik.
2015. ápr. 1. 19:11
 8/10 anonim ***** válasza:
alapvetően pozitív dolognak tartom, hogy már tök hamar lehet tudni, hogy fiú vagy lány lesz-e a baba, de nem a bútorok színe, hanem a ráhangolódás miatt. én alapból azt nem értem, hogy szerencsétlen kislányokat miért kell örökké rózsaszínbe bugyolálni. anyumnak családi napközije van, alig lehet megkülönböztetni télen az udvaron a lányokat, mert minden ruhájuk rózsaszín.
2015. ápr. 1. 19:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Én örülök, hogy van rá lehetőség, hogy megtudjam a baba nemét. Egyrészt mert irtó kíváncsi voltam mindkét terhességemkor, másrészt lelkileg felkészülhessek úgy igazán.

Amúgy nekem egyszer sem mondták meg egyből a nemét a babáimnak, mindig én kérdeztem rá, és akkor mondta is az egyik szonográfus, hogy azért nem mondja magától, nehogy véletlen ne akarjuk tudni, és elszólja magát. Tehát van, aki meglepetések várja.

De a 4D-n már tényleg felismerhetőek a jelek, úgyhogy ott nehéz lenne elfordulni, hogy hoppá én ezt nem is akarom tudni. :)

Ja, és örülök a technika fejlődésének. Örülök, hogy nem 30-40 évvel ezelőtt vagyunk, és örülök, hogy van uh, meg 4D uh. Szuper kis találmány. :)

Én amúgy az unisex babaholmikkal úgy vagyok, hogy ritka mint a fehér holló. Alapvetően is szerettem volna ilyen cuccokat venni, mert tudtuk, hogy két gyereket szeretnénk, és gondoltam jó lesz majd a sok unisex ruha későbbre, ha más nemű lesz a tesó. De bevallom, én alig találtam unisex dolgokat.

Persze itt már írták páran, hogy simán lehet találni, hát nem tudom...szerintem ritka.

2015. ápr. 1. 19:39
 10/10 anonim ***** válasza:
magánügy, mindenki saját döntése. én túl kíváncsi, és túl, hm, nem a legjobb szó, de precíz vagyok ehhez. szóval ha jönne baba, én mindenképp tudni szeretném, a babaszoba amúgy is semleges lenne, a ruháknál lenne kicsit fontosabb, meg... na, mit szépítsem, szeretném tudni, "milyen" babám lesz :D de elfogadom, hogy valaki más, amíg nem akarja rám erőltetni.
2015. ápr. 1. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!