Mit gondoltok, jó ötlet így hívni a gyerekemet?
Ha mindenképpen ezek a nevek vannak csak, akkor megfordítanám Duri Hanna Via vagy Duri Hella Via. Valahogy a 3 betűs keresztnév nem megy nekem a rövid vezetéknév mellé.
Egyébként én hosszabb (és csak egy) keresztnevet adnék, pl Duri Izabella, Duri Viktória....
nem a különleges névvel van gond hanem a kettő együtt nézd: Durivia
olyan mint ha összefolyna és egy gyógyszer neve lenne,vagy pl Activia. Szerintem pl a Duri Hella kellően különleges és elég is, nem tenném utána a Viát.
Via nagyon tetszik, még nem is hallottam, bár nem ezt kérdezted:-).
Mivel nagyon rövid és 2.-nak adnám csak, mert a vezetéknév is rövid.
A Hella és a Hanna közül pedig a Hannát választanám.
A via egy, a magyar nyelvben is használt latin kifejezés (olaszul pedig utcát jelent), számomra keresztnévnek fura, de ha már adod, akkor semmiképp sem középre tedd, mert nem fogják vágni az emberek első hallásra (de tán még másodikra sem), hogy a Via már a keresztnév, azt fogják hinni, hogy a vezetékneve ilyen furi.
Már a Duri Hanna Via elfogadhatóbb, mert ott legalább egyértelmű, hogy a Via mint keresztnév szerepel.
Duri Via Hanna
Duri Via Hella
Ezek a nevek számomra olyanok mint valami latin jelmondatok!!
VIa érdekes keresztnév, de nem rossz. Nekem Víta van az ismeretségi körömben.
Viszont a Duri Hella Via alak tetszik nekem a legjobban. A Hella nem túl gyakori, szép, kedves név. Én ezt választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!