Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, jó ötlet így...

Mit gondoltok, jó ötlet így hívni a gyerekemet?

Figyelt kérdés
Nos, novemberre várom az első babám, kislány lesz. Azonban a névválasztás nem megy könnyen. Nekem nagyon tetszenek a különleges nevek. A párom vezetékneve Duri. Azon gondolkodom, hogy a baba neve Duri Via Hanna lesz (de a Via Hella is tetszik). Szerintetek ez jó név egy kislánynak vagy keressek inkább valami hagyományosabbat? (a férjem az utóbbira szavasz, ezért vagyok kissé tanácstalan)

2012. aug. 10. 16:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Ha mindenképpen ezek a nevek vannak csak, akkor megfordítanám Duri Hanna Via vagy Duri Hella Via. Valahogy a 3 betűs keresztnév nem megy nekem a rövid vezetéknév mellé.

Egyébként én hosszabb (és csak egy) keresztnevet adnék, pl Duri Izabella, Duri Viktória....

2012. aug. 10. 16:04
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

nem a különleges névvel van gond hanem a kettő együtt nézd: Durivia

olyan mint ha összefolyna és egy gyógyszer neve lenne,vagy pl Activia. Szerintem pl a Duri Hella kellően különleges és elég is, nem tenném utána a Viát.

2012. aug. 10. 16:09
 3/12 anonim ***** válasza:
50%

Via nagyon tetszik, még nem is hallottam, bár nem ezt kérdezted:-).

Mivel nagyon rövid és 2.-nak adnám csak, mert a vezetéknév is rövid.

A Hella és a Hanna közül pedig a Hannát választanám.

2012. aug. 10. 16:21
 4/12 anonim ***** válasza:
38%
Via?!Ilyen nevet még nem hallottam,és ehhez a rövid vezetéknévhez nem is illik.Tök beceneves beütésű.A Duri vezetéknévhez egy hosszú keresztnév kellene,nem pedig egy ilyen semmilyen.Tény,hogy ritka,de attól mert ritkát akarsz,még nem kell nevetségesnek is lennie.Vagy te olyan nevet szeretnél,amit még senki/legalábbis nem sokan/hallottak,20-szor visszafognak kérdezni,és azt hiszik a kislány beceneve?Egy hosszú,komoly név kellene ide.Keress mást hagyományosabbat,ne keserítsd meg ilyen névvel a lánykád életét.
2012. aug. 10. 16:39
 5/12 anonim ***** válasza:
50%

A via egy, a magyar nyelvben is használt latin kifejezés (olaszul pedig utcát jelent), számomra keresztnévnek fura, de ha már adod, akkor semmiképp sem középre tedd, mert nem fogják vágni az emberek első hallásra (de tán még másodikra sem), hogy a Via már a keresztnév, azt fogják hinni, hogy a vezetékneve ilyen furi.

Már a Duri Hanna Via elfogadhatóbb, mert ott legalább egyértelmű, hogy a Via mint keresztnév szerepel.

2012. aug. 10. 17:16
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Duri Via Hanna

Duri Via Hella

Ezek a nevek számomra olyanok mint valami latin jelmondatok!!

2012. aug. 10. 20:53
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Via helyett Viola? A via az nem vmi számítógépes program? mondjuk vmi videólejátszó v ilyesmi?
2012. aug. 10. 20:55
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is jobb lenne fordítva. Duri Hanna Via, vagy simán Duri Hella. Ezek jók, de a többi nekem nem jön be.
2012. aug. 10. 22:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A Duri Viola tényleg jó!
2012. aug. 10. 22:52
 10/12 anonim ***** válasza:

VIa érdekes keresztnév, de nem rossz. Nekem Víta van az ismeretségi körömben.

Viszont a Duri Hella Via alak tetszik nekem a legjobban. A Hella nem túl gyakori, szép, kedves név. Én ezt választanám.

2012. aug. 11. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!