Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a két névről?

Mit gondoltok erről a két névről?

Figyelt kérdés

A gyermekemnek ha fiú lesz az Emánuel neved adom.

Ha lány lesz az Evangelina nevet.Így fogjuk ejteni ahogyan írjuk mert nekem így tetszik.Evának fogom becézni.

A jelentésük miatt döntöttem ezek mellett ill. ügyeltem hogy E betűvel kezdőjenek.Hiszen nálunk már hagyomány.

Nagymamám is E betűs volt anyukám is E betűs és én is. :)

2015. márc. 31. 22:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
26%

Dehogynincs!

Amiért a fantasztikus pestiek jöttöknek mondják, mi nem vagyunk kötelesek úgy mondani, hisz a jösztök is legalább olyan helyes.

[link]

2015. márc. 31. 23:23
 12/20 anonim ***** válasza:
Azért a jösztök és a jössztök között vélek némi különbséget felfedezni, de ez most mellékes. Én is E betűs vagyok, és a fiam is, bár ez nem volt szempont a névválasztáskor, sőt, később eszméltem csak rá. :) Az Emánuel tetszene, ha nem asszociálnék én is G.Robira, de az Evangelina elképzelhetetlen. Elég kiváncsi lennék a vezeték névre, mert az is sokat számít ilyenkor.
2015. ápr. 1. 00:01
 13/20 anonim ***** válasza:
60%

Lehet, hogy tájszólás, de olyan helyen, ahol nem a tieid közt vagy, nem szokás használni, mert szimplán hülyének néznek miatta.

Én is kijavítom a férjem kellett helyetti kelletett-jét, mert hiába elfogadott Békésben, ha ő egy évtizede Nyugat-Magyarországon él. Itt furán néznének rá.

2015. ápr. 1. 00:50
 14/20 anonim ***** válasza:

én megvédtem a "jöttök"-öt erre lepontozott a gyk hadsereg egy másik kérdésben..kik járhatnak ide...

Az Emánuel olyan bi-s..

az Evangelinát le fogják Évázni mindenhol, miért nem inkább Evita

2015. ápr. 1. 00:54
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szubjektív véleményem szerint igencsak idegen hangzású, fura nevek, erotikus füzetkékbe való.
2015. ápr. 1. 05:47
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem egyik sem tetszik, főleg az Emánuel nem.
2015. ápr. 1. 07:08
 17/20 anonim ***** válasza:
Nekem furcsák ezek a nevek, Emánuelnél meg egyszerűen nem is tudok elvonatkoztatni Gergely Robitól. Off: kedves férjurat is javítgató, jösztök nálunk is létező szó, és ahol ezt használják, nem olyan egyértelmű ám, hogy ezt mások nem ismerik.
2015. ápr. 1. 08:28
 18/20 anonim ***** válasza:

Off, bocsánat:

Igenis helyes a jösztök, észak-magyarországi nyelvjárás. És attól mert más közegben vagyok, nem szabad használni? Ez fura...egy nyelvjárást nagyon nehéz leküzdeni (miért is kellene?)a pestiek sem szoknak le a nevek előtti névelőkről, akárhol vannak, és a székely ismerős, aki itt él cirka 20 éve sem fogja tudni elhagyni a saját nyelhasználatát, mert ezt tanulta, ebben nőtt fel. És nem, nem vitainditásnak szántam, csak tényként közöltem, bocsánat a kérdezőtől az offért, és a többiektől is.

Az Emánuel valóban eléggé lányos, de nem csúnya név alapjában, az Evangelina nekem nagyon idegen hangzású, főleg igy g-vel ejtve.

2015. ápr. 1. 08:49
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem is furcsa az Emánuel, az Evangelina az oké, ha külföldön éltek, én Magyarországon nem adnám. Akkor már tényleg inkább Evita, vagy nekem mondjuk az e betűsökből az Eleonóra és az Erik tetszik. Viszont annak nevezed a gyereked, aminek szeretnéd, mindenkinek más tetszik, és egyik név sem vállalhatatlan azok közül, amiket választottál.
2015. ápr. 1. 20:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Számomra is elég giccses nevek... Női nevek közül akkor inkább már az Elvira, aminek szintén szép és szakrális a jelentése: "Akit az ereklye megvéd, mindent megőrző."
2015. ápr. 1. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!