Mit gondoltok erről a két névről?
A gyermekemnek ha fiú lesz az Emánuel neved adom.
Ha lány lesz az Evangelina nevet.Így fogjuk ejteni ahogyan írjuk mert nekem így tetszik.Evának fogom becézni.
A jelentésük miatt döntöttem ezek mellett ill. ügyeltem hogy E betűvel kezdőjenek.Hiszen nálunk már hagyomány.
Nagymamám is E betűs volt anyukám is E betűs és én is. :)
Dehogynincs!
Amiért a fantasztikus pestiek jöttöknek mondják, mi nem vagyunk kötelesek úgy mondani, hisz a jösztök is legalább olyan helyes.
Lehet, hogy tájszólás, de olyan helyen, ahol nem a tieid közt vagy, nem szokás használni, mert szimplán hülyének néznek miatta.
Én is kijavítom a férjem kellett helyetti kelletett-jét, mert hiába elfogadott Békésben, ha ő egy évtizede Nyugat-Magyarországon él. Itt furán néznének rá.
én megvédtem a "jöttök"-öt erre lepontozott a gyk hadsereg egy másik kérdésben..kik járhatnak ide...
Az Emánuel olyan bi-s..
az Evangelinát le fogják Évázni mindenhol, miért nem inkább Evita
Off, bocsánat:
Igenis helyes a jösztök, észak-magyarországi nyelvjárás. És attól mert más közegben vagyok, nem szabad használni? Ez fura...egy nyelvjárást nagyon nehéz leküzdeni (miért is kellene?)a pestiek sem szoknak le a nevek előtti névelőkről, akárhol vannak, és a székely ismerős, aki itt él cirka 20 éve sem fogja tudni elhagyni a saját nyelhasználatát, mert ezt tanulta, ebben nőtt fel. És nem, nem vitainditásnak szántam, csak tényként közöltem, bocsánat a kérdezőtől az offért, és a többiektől is.
Az Emánuel valóban eléggé lányos, de nem csúnya név alapjában, az Evangelina nekem nagyon idegen hangzású, főleg igy g-vel ejtve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!