Miért van ilyen nagy kultusza a FP, Duplo, Lego, stb. játékoknak?
A FP szerintem sem ér semmit. A LEgo/Dupló ár-érték arányt tekintve a legjobb építők, bár a lego-nál egyre inkább idegesít a sok tematikus készlet, mert pont a kreativitást ölik meg. A gyerek összerakja és nem akarja szétszedni soha többé, nem hogy mást építene belőle.
A fajátékok az én gyerekeimet hidegen hagyták. Ha meg azt akarom hogy karikákat húzogasson egy fapálcára akkor adok neki egy fakanalat, meg néhány gumi szigetelőgyűrűt, és csodásan elvan vele. Nem kell többezer forintos montessori.
mert ezek kötik le legtovább a gyereket, szerepjátékot játszani vele jóval fárasztóbb lenne, mese olvasás is kimerül az estimesében, hacsaknem tv-ztetik inkább ehelyett is, nagy ritkán látnak a gyerekek bábszínházat ahol alakíthatják a törénetet(beszólhatnak hova bújt a nyuszi stb)
a lego, duplo stb jól ráérzett, jobbak mint pl a babaházas dolgok
A lego/duplo azért jobb a legtöbb másik játéknál, mert gyakorlatilag mindent fel lehet belöle építeni és fejleszti a gyerekek fantáziáját, kézügyességét.
A kalapálós játékok nem igazán alkalmasak a kreatívitás fejlesztésre, a gyerekeimnek rövidesen unalmasak lettek. Késöbb, amikor már nem voltak egész kicsik, akkor kalapáltak, meg fával játszottak, de akkor konkrétan valamit építettek belöle, nemcsak úgy öncélúan vacakoltak.
A FP játékokat nem sokar tartom, a legtöbbnek szintén nem értelme van, és a gyerekek nagyon hamar megunják.
Viszont a márkás játékoknak - az összesnek - nagy elönye, hogy a minösége jó, nem esik/törik szét azonnal, ellentétben a noname játékokkal szemben. Szerintem jobb kevesebb, de jó minöségü játék, mint sok ócskaság, ami miatt a gyerek (meg a szülö is) csak mérgelödik.
Nekünk van mindenféle játékunk és ezzel szerintem minden kisgyerekes család így van. Én felnőttként is élvezem, amikor legozunk a 4 éves kislányommal. De pl. szinte minden nap előkerül a memóriakártya (abból is van vagy 4 féle itthon) és a kirakó (na abból van vagy 15, nem túlzok). SK játékok: babakonyhát készítettünk a párommal együtt egyik karácsonyra a lányomnak. Igyekszem a kreativitását is fejleszteni, tegnap pl. wc papír gurigákból készítettünk csibét és nyuszit, meg szívószálból és muffin papírból virágot. Jól elvoltunk vele.
Meg a játékaink többségét nem csak arra használjuk amire való lenne. Pl. duploval nagyon sokszor játszottunk olyat, hogy csoportosítjuk a színeket (amikor még tanulta őket), vagy kirakok 4 különböző színű kockát és egyet eldugok, és ki kell találnia hogy melyiket dugtam el. Ez is a megfigyelőkészséget fejleszti.
Vagy pl ma reggel a plüss állataival azt játszottuk, hogy becsukott szemmel kell őket megtapogatni, és kitalálni hogy melyik van kezében éppen. Ezt ráadásul ő találta ki.
Duplo/lego: mert így jövünk ki a legolcsóbban, meg befektetés a leendő unokáimnak. A férjem meg az én lego/duplo készletei is megvannak gyerekkorunkból és azzal kompatibilis minden mostani is. Így alapkészleteket nem kell venni, néha kap vmi kisdobozos tematikusat. Jó minőség, az unokáimnak is félre fogom tenni az egészet. Ráadásul csomó mindent akkor majd már nem lehet kapni, lesznek jókis retro készletei:)
Nem fogok másfajta építőjátékot venni, ha nem kompatibilis vele, minek 10 fajta?
Fakockák is vannak a gyerekkorunkból de azt a lányunk hamar megunja, mert csak épületet tud belőle, mást nem nagyon lehet.
FP-t csak egyet vettem használtan, meg kapott egyet ajándékba, de nem nagyon kötötte le,nem vált be, azt nem veszünk.
Kreatívkodásban nem vagyok vmi ügyes, de minden nap leviszem a játszótérre és ott fogócskázunk/bújocskázunk stbb meg elviszem néha gyerekprogramra. Én csak rajzolni/gyurmázni szoktam illetve a legozás is sztem kreatív tevékenység.
Én kirakóból és könyvből veszek neki extrém sokat, mert azt szereti, könyvtárba is megyünk minden héten.
Tvnk nincs, úh nem érhet az a vád, hogy nem foglalkozok vele.
Ja és kérdező ismered a Fakopáncsot? Ott is szoktam neki vásárolni, szerintem az a neked való üzlet, rendelni is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!