Nálatok hogyan telik a húsvét? Vannak családi hagyományaitok?
Mi úgy szoktuk, hogy vasárnap megy a párom a gyerekkel a sógoromékhoz, a gyerek keresztanyját és a lányokat meglocsolni. Délben itthon ebéd anyósékkal (együtt lakunk), utána hárman elmegyünk az én apai nagymamámhoz.
Húsvét hétfőn pedig "csavargás" van, általában a Miskolci Vadasparkba szoktunk elmenni, vagy Lillafüredre.
Idén még nem tudom mi lesz a program, mert most a Diósgyőri Várban is sok program lesz.
Húsvét első napja a férjem családjáé, a második meg az én cslaádomé.
Sosem vagyunk itthon, így sosem díszítik. Egyedül csak dec.1-én díszítünk, de az január közepéig fent van.
Nem szeretjük a lányokkal a locsolkodást, így más nem is nagyon erőltetik szerencsére a srácok.
Nálunk csak a hétfő az ünnep.
Vasárnap elutazunk a nagyszülőkhöz, ott a szokásos vasárnapi program, annyi különbséggel, hogy este nem megyünk haza:) illetve amit lehet azt előre elkészítünk hétfőre.
Hétfőn reggel készítünk szendvicseket, süteményes tálcákat, hidegtálat, aztán mindet berakjuk a nagyszobába, felöltözünk ünneplőbe, és a nap további részét már nem csinálunk házimunkát. Eszünk-iszunk, beszélgetünk, filmet nézünk, társasozunk a nappaliban.
Közben apám kioson az udvarra, és elengedi az egyik nyulat az udvarban, persze úgy időzítjük, hogy a gyerkőc is észrevegye, akkor kimegyünk megsimogatjuk a nyuszit, és megcsodáljuk mennyi mindent hozott. Annak nagyon örülünk :D
Délután átjönnek a rokonok, vagy mi megyünk el hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!