Egészségpénztáros anyukák, miket tudtok venni egészségpénztárral?
Ahogyan az első válaszoló írta. Tényleg hosszú a lista, mi abból vesszük a gyógyszert a családnak, az oltásokat, gyermekcipőt, régebben tápszert, pelenkát, játszócumit, etetőcumit, gyógyszertárban a babé fürdetőt,bőrápolókat, stb. Érdekes, hogy a vitaminokat nem lehet azzal fizetni. Lehet szemüveget, gyógykezelést is abból fizetni, de azt mi még nem vettük igénybe.
Nekünk kevesebb összeg megy be, mint az első válaszolónak, nlunk csak havi 15 ezer, de ezt áá munkltató fizeti a cafeteria rendszer keretében. Ezt vlasztottuk az Erzsébet utalvány mellé, de így nekünk nincs adójóváírás l. Amióta nincs pelenka meg tápszer, egsz jól kijövünk belőle, addig azért mindig lenulláztuk a havi keretet. Volt, hogy fél év múlva küldtem be jópár szmlt. Most már tnyleg nem kell figyelni az egyenleget, mert mindig van rajta elegendő pénz.
Én is OTp vagyok, a fentieket még kiegészíteném ezzel:
- szupinált, minőségi gyermekcipők, talpbetétek (salus, supi+ stb.)
- magánorvosi számlák gyermeknek is, családnak is
- mindenféle babaápolási eszköz (a babaollótól a pelenka, popsitörlő, melltartóbetét, 6 hónapos korig az anyatej helyettesítő tápszer is, párásító, lázmérő, ultrahangos tisztító, sópipa, inhaláló, infralámpa, mindenféle egészségmegőrző termék: komolyabb mérleg is, nemcsak babamérleg, hanem a testzsírmérős is
- nekem nagyon jó, hogy edzéshez POLAR termékek (pulzusmérő órák, bicikliórák és testpántok), bizonyos sporthoz használható talpbetétek
Az én kisfiam már ovis, de én úgy tudtam kihasználni a legjobban, hogy:
- pl. DM-ben, Müllerben kifigyeltem az akciókat. A DM 15%-os (most már csak 10%) végösszegi kuponokat vadásztam pl. aukciós oldalakon 1 Ft-ért. Mellette a 25% termékjokert is felhasználtam és vettem vele nagy doboz, ugyancsak AKCIÓS pampers pelenkát. Így a normál bolti árhoz képest kb. -35%-kal olcsóbban.
Müllernél a joy és glamour napok alatti vagy pl. Bp-en a Corvin plázás 15-20-25%-os kupokokat, netről letölrhető kuponokat figyeltem- illetve itt visszakapunk 3%-os beváltható kupont a következő vásárláshoz.
Kértem számlát, beküldtem az EP-hoz, elszámolták (tehát a nagyobb kiadásom ellenértéke kb. 10 munkanap alatt a számlámon volt), az EP számlámra történő eseti befizetés 4%-át levonják kezelési költségnek, de szja bevalláskor 20%-ot visszakapok (igaz ugyan, hogy nem készpénzben, hanem az EP számlára, de egy kisgyermekes családban mindig vannak egészségügyi jellegű kiadások).
Így ha az szja-t is beleszámolom, kb. fél áron jutottam hozzá egy márkás pelenkához, olcsóbban gyakorlatilag, mint a pelenkadiszkontos noname társaihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!