Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 6 év alatti gyermekednek adsz...

6 év alatti gyermekednek adsz valamilyen vitamint? Te/ti szedtek valamit? Ha igen, mit?

Figyelt kérdés
2015. márc. 21. 22:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%

A gyerekeknek C-vitamint 200 mg-ot és D-vitamint (vigantol napi 2 cseppet) adok ősztől tavaszig.

Mi szintén ezeket szedjük a férjemmel, csak C-ből napi 1000 mg-ot, D-ből pedig felnőtteknek való asszem 2000 NE/nap van a tablettában. Heti néhányszor kapok be folsavat is, a szoptatás és a babatervezés miatt is.

(lassan 4 és 2 évesek a gyerekek)

2015. márc. 21. 22:39
 2/11 anonim ***** válasza:
56%
2 éves, még nem jár közösségbe, csak D-vitamint kap (mert azt kell adni).
2015. márc. 21. 22:42
 3/11 anonim ***** válasza:
nekem nincs még gyermekem, de mi tesómmal kiskorunkban mindig aloe vera gélt kaptunk. nagyon jót tesz az immunrendszernek, 20 évesek elmúltunk mindketten, de még egyszer sem kellett antibiotikumot szednünk, mert egy enyhébb náthánál sosem kaptunk el súlyosabb betegséget :)
2015. márc. 21. 22:45
 4/11 anonim ***** válasza:

2 éves lányomnak napi 200-300 mg C vitamint és 2 csepp Vigantolt adok.

Én napi 2000mg C vitamint, Bioteches multivitaminból szedek napi 2 szemet, B komplexet kiegészítésképp és Omega 3 kapszulát.

2015. márc. 21. 22:52
 5/11 anonim ***** válasza:
46%

Èn mesterséges vitamin ellenes vagyok.

Két okból.

Egy, hogy már bizonyított, hogy azok akik rendszeresen 20-30 évig vitamint szednek, azok között a rákos megbetegedések száma nagyobb.

A másik, hogy ez egy szuper pénz lehúzás a vitamin gyártoktól.

A mai világban, mikor a polcok is tele vannak friss gyümölcsökkel, zöldségekkel egész télen. Mikor az összes áruház tele van fagyasztott szuoper minöségü növényekkel(sokkfagyasztják már növényeket, így szinte alig veszik el belölük bármi is, és nincsen adalékanyag hozzá téve).

Minek is kellene vitamint szedni, egy normálisan táplált gyereknél, felnöttnél.

Napi 2-3x nyers zöldség, gyümölcs, teljeskiörlésü kenyérfélék és mindent megkap amire szüksége van. Délelött egy alma, kiwi, narancs. Este a vacsihoz, kis paprika, paradicsom, uborka.

Se mi se a gyerekeink nem beteges típusok, habár néha orrfolyás elkapja öket, de ez évente csak néhány alkalommal. Mindegyik lányom bölcsis, ovis, így rendesen kapják a virusokat.

Ha az orvos megállapítaná, hogy vitamin kell neki, vértesztböl, ésmás vizsgálatokból, akkor adnék nekik, de akkor is csak addig míg szükséges.

2015. márc. 22. 06:48
 6/11 anonim ***** válasza:
én szedek vitamint ,lányom nem neki nincs szüksége eszik gyümölcsöt,oviban itthon is .
2015. márc. 22. 07:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezek a sztereotípiák tényleg kiirthatatlanok. A vitaminok nem okoznak rákot, ez az egész nem több egy ostoba hisztériakeltésnél. A zöldségek és gyümölcsök pedig töredékét sem tartalmazzák annak a vitaminmennyiségnek, amelyre egy embernek szüksége volna. Pl ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű c vitaminhoz hozzájussunk, kb 20 kiló paprikát kellene megenni. Kinek van ekkora gyomra? És akkor még csak a c vitaminról beszéltünk. Igen, adj a 6 év alatti gyerekednek vitamint! A gyógyszertári vicceket felejtsd el, az arra elég, hogy ne alakuljon ki hiánybetegség. Ami megfelelő arányban tartalmazza a valóban szükséges mennyiséget, az a Vitaking és a Lenkei vitaminok.
2015. márc. 22. 08:41
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezek.

Kislányom nem kap csak D vitamint és Immunotrofinát. Ő eszik zöldséget, gyümölcsöt. Én szedek, de csak C és D vitamint. Azt nem hinném, hogy rákot okoznának.

2015. márc. 22. 08:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Multivitamin, extra C-vitamin, Omega3, Kal-Mag
2015. márc. 22. 09:36
 10/11 anonim ***** válasza:

2.5 éves lányunk D vitamint kap az év minden napján. 2000 NE-t. C vitamint csak november-márciusig kb.

Én éppen magzatvédő vitamint szedek és D vitamint. Utóbbiból 12.000 NE-t.

A férjem nem hajlandó semmit bevenni. :D

2015. márc. 22. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!