6 év alatti gyermekednek adsz valamilyen vitamint? Te/ti szedtek valamit? Ha igen, mit?
A gyerekeknek C-vitamint 200 mg-ot és D-vitamint (vigantol napi 2 cseppet) adok ősztől tavaszig.
Mi szintén ezeket szedjük a férjemmel, csak C-ből napi 1000 mg-ot, D-ből pedig felnőtteknek való asszem 2000 NE/nap van a tablettában. Heti néhányszor kapok be folsavat is, a szoptatás és a babatervezés miatt is.
(lassan 4 és 2 évesek a gyerekek)
2 éves lányomnak napi 200-300 mg C vitamint és 2 csepp Vigantolt adok.
Én napi 2000mg C vitamint, Bioteches multivitaminból szedek napi 2 szemet, B komplexet kiegészítésképp és Omega 3 kapszulát.
Èn mesterséges vitamin ellenes vagyok.
Két okból.
Egy, hogy már bizonyított, hogy azok akik rendszeresen 20-30 évig vitamint szednek, azok között a rákos megbetegedések száma nagyobb.
A másik, hogy ez egy szuper pénz lehúzás a vitamin gyártoktól.
A mai világban, mikor a polcok is tele vannak friss gyümölcsökkel, zöldségekkel egész télen. Mikor az összes áruház tele van fagyasztott szuoper minöségü növényekkel(sokkfagyasztják már növényeket, így szinte alig veszik el belölük bármi is, és nincsen adalékanyag hozzá téve).
Minek is kellene vitamint szedni, egy normálisan táplált gyereknél, felnöttnél.
Napi 2-3x nyers zöldség, gyümölcs, teljeskiörlésü kenyérfélék és mindent megkap amire szüksége van. Délelött egy alma, kiwi, narancs. Este a vacsihoz, kis paprika, paradicsom, uborka.
Se mi se a gyerekeink nem beteges típusok, habár néha orrfolyás elkapja öket, de ez évente csak néhány alkalommal. Mindegyik lányom bölcsis, ovis, így rendesen kapják a virusokat.
Ha az orvos megállapítaná, hogy vitamin kell neki, vértesztböl, ésmás vizsgálatokból, akkor adnék nekik, de akkor is csak addig míg szükséges.
Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezek.
Kislányom nem kap csak D vitamint és Immunotrofinát. Ő eszik zöldséget, gyümölcsöt. Én szedek, de csak C és D vitamint. Azt nem hinném, hogy rákot okoznának.
2.5 éves lányunk D vitamint kap az év minden napján. 2000 NE-t. C vitamint csak november-márciusig kb.
Én éppen magzatvédő vitamint szedek és D vitamint. Utóbbiból 12.000 NE-t.
A férjem nem hajlandó semmit bevenni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!