Anyukák, Ti nem érzitek más anyukákon, hogy nagyon anyagiasak?
Gyerektől függetlenül olyanoknál szoktam ilyenféle anyagiasságot látni, akik nagyon rosszul kezelik a pénzt, egyúttal rettentő fontos nekik a státuszszimbólum - bármi, ami kifelé többet mutat, mint amit (anyagilag) ér.
A munkám miatt kiemelkedően vagyonos emberek között mozgok. Az igazán gazdagok (itt arra a rétegre gondolok, aki munkával, tudással érte el) általában egyáltalán nem mutogatják ezt kifelé. Sőt. Munkába jó minőségű öltönyben mennek, mert "muszáj", viszont munkán kívül ránézésre senki nem mondaná meg, hogy vagyonosok.
Mitöbb, ők nagyon megnézik, hogy mire költenek. Ha valami jó ár/érték arányú, akkor milliós összegeket sem sajnálnak, de rossz ár/érték arányban pár száz forintot sem szívesen adnak ki.
Ezt magyar és külföldi viszonylatban is egyaránt látom.
Főnökségben vannak tényleg hihetetlenül magas keresettel rendelkezők. Itt éves szinten akár 2-300 milliós keresetre gondolok. Míg az alsó szintű alkalmazottak (nettó 2-300 ezres keresettel) egy magánmenzára járnak (1000-1500 Ft egy étkezés), a vezérhelyettes a belső menzáról hozat magának (6-700 Ft) ebédet.
Kivéve az üzleti ebéd, de ott ugye az étkezés a melléktevékenység.
Az első gyereknél zavart. Több helyről megkaptuk,hogy minek magánorvos a terhességemkor, minek pl. a kombinált teszt 30 ezerért, minek ez,minek az. Akkor zavart.
Most,hogy a másodikat várom már nem. Mindenki arra költ, amire tud és akar.
én max annyit vettem észre, nem is egy nősmerősnél, hogy akinek a férje ad pénzt, az nem nézi az árakat
(inkább vesz egy drága pulóvert, ami mondjuk semmivel nem jobb 3 olcsóbb pulóvernél, ha a gyereknek tornazsák kell, kinézet egyet, az anyuka rászól, hogy de inkább márkás legyen.., vesz egy cipőt, otthon rájön nem is tetszik, másik héten vesz másikat, jövőre megint eljátsza, az Ariel sokkal jobb, igaz hogy a Persil is tökéletes, de jóval olcsóbb, az már így nem kell.., rengeteget sorolhatnék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!