Ti melyiket választanátok?
Nem tudom pontosan Magyarprszágon hogy van, de ahol én élek 2 lehetőség közül lehet választani.
1. a nettó fizetésem 85%a 1 éven keresztül.
2. Egy fix összeg, ami kb a fele az én mostni fizetésemnek, 2 éven keresztül, függetlenül a fizetéstől.
Persze mindkettő csak azokra vonatkozik, akik dolgoztak. Ezen kívűl más juttatás nincs.
Eléggé elkeserített, azt hittem, hogy a fizetésem alapján fogok kapni 2 évig, az jó lett volna nekem, mert elég jól keresek. Nem tartom túl igazságosnak, hogy ugyanannyit kapjak, mint aki negyed annyit keres, mint én...1 év után sincs hogy megodljuk a felügyeletet, csak bölcsivel, de nem szeretném ilyen kicsi korban beadni. Dolgoztam régen bölcsiben, tudom milyen. Ha nagyon muszáj 2 éves kora után adnám be, de 1 évesen nem akarom. Ti melyiket választanátok?
Attól függ, hogy jár-e ehhez valamiféle felmondási vélelem is.
Ha a másodikat választod, kötelesek visszavenni, miután letelt az időd, vagy sem?
Egyébként itthon rosszabb.
Csak fél évig jár fizetésarányos juttatás, ez 70 %. Bár a gyed is elméletileg annyi, de az összege maximált (azaz magasabb fizetéssel jóval kevesebbet kapsz 70 %-nál) és többet is vonnak belőle.
Első, a munkhelyemre visszavesznek ez biztos, 1 év után és 2 év után is, ez nem a választásomon múlik.
2. Nem vagyok munkaundoros, szeretem a munkám, jó is vagyok benne, azért tanultam 5 évet, hogy ezt csinálhassam. De nem akarom 1 évesen bölcsibe adni a gyereket. Ismétlem, dolgoztam ott és tudom milyen. Nagyszülők még dolgoznak.
Másodikat. Szerintem a babakori nehezebb idő után jutalomjáték a 1,5-3 éves gyerekkel eltöltött idő.
Itt Mo-on kapod 5,5 hónapig a fizetésed 70%-át, utána 2 éves korig is 70%-ot, de max a minimálbér után. Ez nekem a fizetésem kevesebb mint fele volt :( A gyesről ne is beszéljünk. Anyagilag biztosan nem a legjobb időszak, de érzelmileg igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!