Ti kit választanátok keresztszülőknek?
1. Bátyám és a felesége. Ami mellettük szól, az az, hogy mégis csak testvérem, ami ellenük meg az, hogy nem vagyunk olyan közeli viszonyban és ők sem engem kértek fel annó keresztanyának.
2. Kollégnanőm-barátnőm és a párja. Ami mellettük szól, hogy szeretem őket, jóban vagyunk velük, ami ellenük pedig, hogy nem áll valami fényesen a kapcsolatuk, évek óta se veled se nélküled kapcsolatban vannak, leginkább a közös lakásuk köti össze őket. Sajnos nem kizárt, hogy nem maradnak együtt, és nem szeretném, ha a gyerekem életéből eltűnne a keresztapja emiatt. Persze, ez bármelyik pár esetében megtörténhet, de náluk azért valószínűbb.
3. Egy barátnőm és az ő párja, náluk az a gond, hogy a pasija külföldi, nem tud magyarul, valószínűleg egy jó ideig enm is tudna beszélni vele a gyerek. (amúgy lehetne keresztapa, ha nem református és nem tud magyarul?)
4. Másik baráti pár, jóban vagyunk velük, de ritkán találkozunk, mert másik városban laknak. Amúgy a kapcsolatuk nekik sem a legideálisabb, nem lehet tudni mi lesz.
5. Külföldön élő nagyon közeli barátnőm, akit nagyon szeretek, de csak kb évente 1-2szer tudunk találkozni. Neki nincs párja, esetleg lehetne mellette keresztapa a férjem jó barátja, vele egy városban élünk, de elég ritkán találkozunk, mert sokat dolgozik, és nem valami család és gyerekcentrikus.
Szerintetek melyik lenne a legjobb variáns és miért?
1-es.
Mi öcséméket választottuk.
Kolléganővel, baráttal az a baj, h eltűnhetnek az életedből.
Nálunk, mivel mindkettőnknek van testvére, ez a verzió a sértődés miatt ki volt zárva, ráadásul annyira nem vagyok oda a sógornőmért, aki kijelentette, hogy ő lesz a keresztanya. Végül egy baráti párt választottunk. Ők később szétmentek, a keresztapuka pedig összejött a sógornőmmel, szóval...
A kérdésedre: én az egyik baráti párt választanám, attól függően, hogy mennyire veszitek komolyan a keresztszülőséget. Ha csak jelképesen, akkor azok közül is lehet, akik csak ritkán jönnek hozzátok, ha komolyan, akkor a 2-es variációt.
Én mindig is egy barátnőmet szerettem volna a lányom keresztanyjának. Na, ők elköltöztek külföldre, bejött neki az élet és akkora arca lett, h senkivel nem állt már szóba akit Mo-ról ismer. Ennyi.
Szóval én rokont választanék.
Nekünk így lesz, ha lesz babánk: az ő bátyja és a én húgom lesznek a keresztszülők. Az meg nem érdekel minket, hogy ők nem egy pár. :)
Én a helyedben az 5-öst választanám. :)
Szerintem teljesen mindegy, hogy barát vagy rokon, mert a rokonság sem garancia arra, hogy többet törődjön a keresztszülő a gyerekkel. Az én keresztszüleim anyukám testvére és a felesége, még kisebb gyerekként foglalkoztak velem, aztán hamar leszoktak erről. Ennél semmivel nem rosszabb egy baráti pár.
De hogy mást is mondjak: tesómék úgy oldották meg a "szétmegy a pár és eltűnik az egyik keresztszülő" kérdést, hogy nem párt kértek fel. Egyik a bátyját kérte meg keresztapának, a másik meg a nővérét keresztanyának.
Én azt választanám, akivel az ismeretség már viszonylag hosszú idejű és szereti foglalkozni a gyereketekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!