Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek nem hülyeség,...

Szerintetek nem hülyeség, hogy az esemény utánit csak orvos írhat fel?

Figyelt kérdés

Szerintem sokkal kevesebb lenne az abortusz, ha csak simán be lehetne menni patikába és megvenni. Sok tininek nőgyógyásza sincs, azt sem tudják hova kell menni, félnek, szégyenlik, nincs pénzük, stb. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha baj esetén meg tundák venni.

Vannak országok, ahol lehet vény nélkül venni, sőt, fogamzásgátlót is, és nem halt még bele senki.

2015. márc. 4. 22:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Varjunk egy percet.. Azt írod sok tininek nincs pénzük. Akkor miért is nem mindegy hogy vényre kapható vagy nélküle?

Én nem hiszem el, hogy a kórházat bárki ne találja meg.

Félnek??? Szexelni ész nélkül nem félnek? Baromság.

2015. márc. 5. 00:09
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
baromság vagy sem, szexelni szexlenek, de sajnos sok helyen nem annyira jó a kapcsolat a szülőkkel, hogy akár előre fel legyenek készítve, hogy védekezzenek, vagy utólag, ha már megtörtént a baj, tudjanak a szülőhöz fordulni
2015. márc. 5. 00:19
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Na jó nem vitázok. Évek múlva ti se így fogjátok látni ezt az egészet :) Tinik azt hiszik mindenki csak a hülyeséget mondja. Aztán idővel rájönnek hogy anyura többet kellett volna hallgatni. Én is lázadtam tiniként de védekezni akkor is volt eszem amikor elvesztettem a szüzességem. Ahogy azt is megértettem, hogy ha kiszakadt a gumi, akkor mennem kell nőgyógyászhoz. Mert ha nem teszem akkor majd lehet menni akkor mikor már késik.

Ja és ha nincs olyan jó viszonyban a szüleivel hogy védekezésről beszéljenek, akkor gondolom az esemény utániról sem tud. Erről ennyit.

2015. márc. 5. 00:34
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Fogamzasgatlot lehet veny nelkul venni.Kulfoldon elek, itt valoban veny nelkul adjak.

Esemeny utanira meg nem volt szuksegem, de azt is recept nelkul aruljak a gyogyszertarban.Kivancsisagbol elolvastam rola egy cikket, miszerint az EU-n belul csak Nemetorszagban, Lengyelorszagban es Olaszorszagban venykoteles az esemeny utani tabletta.(Magyarorszag kimaradt a cikkben a felsorolasbol)

2015. márc. 5. 00:50
 15/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen annak aki leidiótázott meg lehülyézett, stb. Nem, nem nekem kéne, én 27 éves vagyok és gyereket akarok. Fiatal koromban egyszer vettem be, nyilván nem kapdostuk befele, mint a cukorkát, tudtuk, hogy szar. De ha el kellett volna mennem a nőgyógyászhoz, fizetni, kérdezősködjenek, megszégyenítsenek, lehet, hogy nem mentem volna és kitudja mi lehetett volna belőle. És az is hülyeség, hogy sehol nem lehet kapni, Romániában lehet kapni vény nélkül és természetesen fogamzásgátlót is. Nem hallottam még senkit, aki belehalt volna egyikbe se. A fogazmásgátlók körüli mizériát sem értem, tényleg azt hiszitek, hogy azt írja fel az orvos, ami konkrétan a TE szervezetednek megfelel? Ugyan már... Azt írja fel amelyikkel van szerződése. Az esemény utáni elég drága, nem fogja senki óvszer helyett haszálni, de ha már megesett a baj, akkor még mindig ez a kisebbik rossz, mint az abortusz.

Amúgy, igazán nem értem, miért kell nekem esni, leidiótázni, feltettem egy kérdést, szivesen várok pro és kontra véleményeket, de nem személyeskedést, mert tényleg nem magam miatt tettem fel a kérdést.

2015. márc. 5. 09:08
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt egy cikk a témában.

Egyébként ne legyél már ilyen konteoelmélet-barát kérdező, az orvosok többsége azt írja fel, ami az adott személynek a legjobb. Hanyag orvosok persze vannak, de nem ez az általános.

Nekem anno az orvos majdnem a teljes termékpalettát bemutatta, elmagyarázta, mondta, hogy bizonyos TÍPUST miért nem javasol, a maradékból pedig én választhattam.

Legutóbb pedig annyit javasolt, hogy a tablettás verzióról váltsak valamilyen másik típusra, mert 10 éve szedem és növeli az embólia kockázatát. Nuvaringet javasolt, de később a spirál is megoldás lehet - csak azt egyelőre én nem vállaltam be. De, ha kérem, akkor tablettát is felírt volna, ez tájékoztatás volt csak a részéről.

2015. márc. 5. 09:43
 17/28 anonim ***** válasza:
60%
Amelyik tini már szexel, mert gondolom, ők már felelősségteljes felnőttnek érzik magukat, akiknek joguk van hozzá...az legyen ahhoz is felnőtt, hogy szépen elmegy a nőgyógyászhoz és írat fel fogamzásgátló tablettát, vagy, ha legalább felelőtlen volt ( de feltételezhetjük azt is, hogy tényleg kiszakadt a gumi ), akkor legyen annyi esze és sétáljon el a dokihoz szintén. Nem támogatnám, hogy csak úgy is lehessen kapni esemény utánit, mert iszonyat buták a mai fiatalok (legalábbis egy jó nagy részük) és tonna számra ennék, miközben kicsinálnák a saját testüket. És én is úgy tudom, hogy sehol nem lehet kapni vény nélkül, külföldön sem. Amúgy az is érdekes, hogy évekig szedtem fogamzásgátlót, soha nem volt baj vele és évekig használtunk a férjemmel óvszert is, az sem lyukadt ki soha és itt meg szinte minden nap van olyan kérdés, hogy "jajj védekeztünk, de kilyukadt a gumi". Ez vagy baromság és hazudik az illető, vagy olcsó gagyit vettek, vagy pedig ááá, nem is merek rágondolni, milyen borzalmakat csináltak, hogy a jó minőségű óvszer kilyukadt.
2015. márc. 5. 11:41
 18/28 A kérdező kommentje:
MOndom, hogy Romániában lehet, ezt tudom biztosra, de írta egy válaszoló, hogy a legtöbb országban lehet. Most ilyen erővel, hiába a doki kiell felírja, hogy ellenőrzi le, hogy nem vesz-e túl sűrűn valaki? Ha mindig másik dokihoz megy feliratni, senki sem jár utána, hogy hányszor kért már... Nem hiszem, hogy ha könnyebben hozzá lehetne jutni, akkor védekezésre használnák, hisz ahhoz nagyon drága. De ha baj van, lehet többen bevennék, mint így, és lehet csak pár nemkívánt terhességgel és abortusszal kevesebb lenne. A fiatalok felelőtlenek, ezen hiába is hápogunk, ez van. Nem az lenne a dolgunk, hogy ítélkezzünk, hanem hogy segítsünk, és megkönnyítsük a helyzetüket. Ha könnyebben lehetne fogamzásgátlóhoz is jutni, akkor nem kéne annyi esemény után se. Mert az a baj az óvszerrel, hogy a fiúk nem szeretik, a lányok meg mikor szerelmesek, belemennek a fiú akaratába, hogy el ne veszítsék... Persze, a fiú megígéri, hogy vigyázni fog, és milyen egy szerelmes kislány?
2015. márc. 5. 11:52
 19/28 anonim ***** válasza:
60%
Érdekes..szerinted sok tini nem mer elmenni nőgyógyászhoz hogy felírassa, de abortuszra elmer? Ott is vizsgálják előtte. Ráadásul drágább is mint az esemény utáni. Aki elég felnőtt szexelni, az legyen ahhoz is hogy rendszeresen járjon szűrésekre, a saját maga és a később gyerekei érdekében is.
2015. márc. 5. 12:54
 20/28 A kérdező kommentje:
Igen, ideális esetben így lenne, de tudjuk mind, hogy nem így van. Én 15 évesen kezdtem szexelni, nőgyógyászhoz meg 19 évesen mentem először...
2015. márc. 5. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!