Spirált szülés után mikor lehet a leghamarabb feltetetni?
mivel folyamatos vérzés zavarom volt eddig nem tudtam gyógyszert szedni,se spirált felrakatni,csak óvszert tudtunk használni.na most a helyzet,hogy babát várunk :)
ezzel semmi baj,csak azt szeretném kérdezni,hogy ha megszülök utána mikor lehet leghamarabb feltetetni a spirált?úgy hallottam,hogy a szülés után a 6hetes vizsgálatkor a doki felteszi ha viszek,tényleg így van?félek,hogy újra vérzészavaros leszek és nem tudjuk feltetetni.
A spirált vagy 10 perccel a szülés után vagy a 6 hetes kontrollt követően vagy az első menstruációkor rakják fel. Mi a 6 hetesen beszéltük meg, kb. 8 héttel a szülés után rakta fel. Egyáltalán nem fájt, nem okozott semmi gubancot, néha viszont volt pecsételő vérzésem.
Elméletileg 98,5% körül van a biztonságossági indexe, én fél évre rá terhes lettem :)
Viszont ha vérzési zavaraid voltak, akkor lehet, hogy inkább a hormonos spirál (Mirena) lenne neked jó. Ez viszont 40eFt körül van...
A barátnőmnek Mirena van, egyszer ugyan volt méhszalag gyulladása, de azt mondta a doki, hogy nem valószínű, hogy attól. Ki tudták antibiotikummal kezelni, nem kellett levenni a spirált.
A statisztika azt mondja, hogy nagyobb a valószínűsége a méhgyulladásnak, de nem sikerült ok-okozati összefüggést kimutatni a spirál használattal.
Nálunk a családban nem szerepelt jól. Az egyik nővérem emiatt veszített el egy babát, beleékelődött a spirál az embrió fejébe. A másik nővérem 2 babát veszített el miatta, ő csak a vetélés embertelen görcseire lett figyelmes.
Ugye tudod, hogy abortuszzal véd a baba ellen? Tehát megfogan az élet, csak nem tud beágyazódni, cagy épp betud, csak nagyon gyakran rossz helyre! Ezt gondold át!!
sajnos más lehetőségről nem nagyon tudok,ha ti igen akkor örülnék ha megosztanátok velem.
nekem folyamatos vérzészavarom volt ezért a szülésem után sem tudtak gyógyszert írni és spirált sem felrakni.maradt az óvszer ami hát megint nem volt elég hatásos :( és babás lettem,nem baj,mert örülünk neki,de ugye a gyerekeket fel is kell nevelni,iskoláztatni,tehát ha most lehetséges akkor nem várnék menstruációkra a szülés után hanem a lehető leghamarabb feltetetném.
egyébként köszi a válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!