Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Párszor hallottam már idősektő...

Párszor hallottam már idősektől, hogy régen fogzásban halt meg kisbaba, ez mit jelent?

Figyelt kérdés
minimum 60-70 évvel ezelőtti történetek. Miért halhatott meg akkor a fogzás miatt egy baba? Férfiaktól hallottam, többet nem tudtak mondani, csak, hogy fel volt dagadva az egy éves testvére arca, és az orvos sem tudott vele mit csinálni.
2015. febr. 25. 00:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
fogzástól nem dagad fel a gyerek arca, én inkább mumpsz-ra gondolnék, annak lehetnek szövődményei, esetleg akkor még nem ismerték annyira a betegséget? ezt inkább el tudom képzelni...
2015. febr. 25. 08:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezt én is hallottam majd egy tanultabb idősebb ismerősöm is mesélte,hogy fogfrász kapott a gyerek rákérdeztem,hogy mit ért ez alatt? Azt mesélte,hogy már 7-8hónapos volt a második lánya (elsőnek ilyen idősen már voltak fogai) teljesen be volt dagadva az ínye,de nem jött a foga, vitte orvoshoz aki annyit mondott,hogy majd kibújik. Aztán egyszer éppen fogta amikor a gyerek elájult ,semmi életjelet nem adott rohantak orvoshoz,szerencsére megmenekül és már nem tudom mit csináltak de 1-2 hét alatt meglett 5-6foga is.
2015. febr. 25. 08:14
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

Görcsroham (Eclampsia; rángógörcs, fogfrász)

Van olyan kisgyerek, akinél soha nem sikerül megállapítani, mi okozza a görcsrohamot. A legtöbb gyereknél egy- és hároméves kor között a magas láz pontosabban a gyerekekre jellemző gyors hőmérsékletváltozás ? okozza a görcsöket. Roham közben a kisgyerek elveszti eszméletét, elkékülhet, egész teste rángatózik, szeme kifordul, némelykor hab jelenik meg a szája sarkában. Nehezen lélegzik, fogait szorosan összezárja, a roham közben bepisil, esetleg bekakil. Ha elmúlt a roham, a kisgyerek általában álmos. A roham általában nem tart tovább 5-10 percnél.

2015. febr. 25. 08:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Én inkább arra gondolnék, hogy akkoriban sok oltás nem létezett és a fogzási időszakkal egy időben érte olyan fertőzés, ami manapság oltással megelőzhető.

Ha jól emlékszem, valamikor az 1960-as évek környékén vezették be az oltásokat, néhányat utána.

2015. febr. 25. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!