Melegként párommal együtt élve nevelhetek nevelőszülőként gyereket?
Utolsó, te hány olyan gyereket ismersz, akit azonos nemű szülők neveltek fel? Csak mert annyira állítod, hogy mit fognak érezni ezek a gyerekek, meg hogy milyen életük lesz. Tényleg érdekelne, hogy honnan tudod te ezt ilyen biztosan.
A másik, hogy ha azt mondod, hogy a gyerek pszichéje sérül attól, hogy mások csúfolják, akkor talán a probléma gyökre nem az, hogy az adott gyereknek milyen neműek a szülei, hanem maga a csúfolódás, azaz a verbális agresszió. De továbbra sem értem, miért mondod ennyire biztosra azt, hogy csúfolni fogják, hacsak a nagyon intelligens szülők eleve nem arra tanítják otthon a gyerekeiket, hogy egy azonos nemű szülőkkel élő gyerek eleve megvetést érdemel.
Valaha azokat is csúfolták, akik házasságon kívül születtek, meg azokat, akiket csak az egyik szülő nevelt. Nem azért, mert a többi gyerek olyan hülye lett volna, hogy ne fért volna bele a fejébe, hogy nem csak úgy lehet élni, ahogy ők élnek otthon, hanem mert a többség eleve szégyenletesnek tartotta az ilyesmit. Ma már érdekes módon ilyesmi elvétve fordul csak elő. Én pl. egyedül neveltem a fiamat sokáig, és soha, egyszer sem fordult elő, hogy emiatt csúfolták volna, neki magának sem jutott eszébe, hogy ő másmilyen lenne, mint a többiek, csak mert nincs apukája. Neki a mi családunk úgy volt teljes, ahogy azt ő megszokta pici korában. Egy azonos nemű szülők által nevelt gyerek is azt fogja természetesnek érezni, amiben ő maga felnő, legalább is a saját maga számára. Nyilván, mivel találkozik más emberekkel is, azzal is tisztában lesz, hogy vannak másmilyen családok is, de ennyi, nem lesz ettől kirekesztett, feltéve, hogy a különböző nemű szülők által nevelt gyerekek is ugyanígy megtanulják, hogy vannak az övéktől eltérő családtípusok is, és egyik sem ér kevesebbet a másiknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!