Mennyibe kerülhet?

Figyelt kérdés

Gyermeket szeretnénk vállalni párommal.

Mind a kettőnknek biztos munkahelye van.

Azzal tisztába vagyok, hogy körülbelül mennyibe került a kezdés.

De azt nem tudom, hogy havonta milyen anyagi vonzata van egy babának.

Tudom, hogy körülbelül mit kell majd megvennünk de fogalmam sincs, hogy miből mennyit.

A betegségekre meg egyéb különböző váratlan kiadásokra van félretett pénzünk.

Lehet, hogy egy kicsit hülyén hangzik a kérdés de biztosra szeretnénk menni és nem szeretnénk ha nélkülözne a gyermekünk.

2015. febr. 23. 11:55
 1/7 anonim ***** válasza:
én pl ruhát egy darabot se vettem, mert rengeteget kaptam ismerősöktől, rokonoktól, barátoktól, így teljesen feleslegesnek tartottam bármilyen ruhát is venni amit 1-2 hónap alatt ki is nő, tehát erre nem költök még most sem pedig már 10 hónapos, az én fiam tápszeres, egy hónapban kb 10 000-et költöttünk erre (most már azt eszi amit mi, így ez már jóval kevesebb, 2-3000 körül van) pelenkát se drágát veszek a tesco-é tökéletes, semmi gondom nincs vele, erre kb 8000-et költünk havonta, babápolási cikkeket felír a háziorvos, pár szá
2015. febr. 23. 12:02
 2/7 anonim ***** válasza:
folytatom :) pár száz ft-ból kijön, popsitörlő is 1-2000 max de akkor már sokat mondok. Szóval ha ruhát kaptok ismerősöktől nem kell sokat költeni rá az első hónapokban, ha szoptatni is tudsz majd akkor meg pláne nem :)
2015. febr. 23. 12:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Eleinte,ha nincs baja,betegsége még olcsón eltartható,de majd amikor fogszabályzó kell neki,meg okosteló,meg NIKE cucc,meg amikor megy egyetemre....

Mire 20 éves lesz lazán elmegy 15-20 milla! TÉNYLEG!!!

2015. febr. 23. 12:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen, minél kisebb a gyerek, annál kevesebbe kerül.

Eleve a terhességgel kezdődnek a kiadások, feltéve, ha magánorvost fogadsz. Nekem havonta kellett egyszer menni, 10 ezer ft/alkalom volt a vizsgálat díja.

Aztán a fizetéskieséssel is számolnod kell.

A szüléskor adnak egyszeri anyasági támogatást, ami 60 ezer körül van, aztán igényelhető a családi pótlék is, ami havi 12200 ft.

A babakelengye nekünk kijött az anyaságiból.

Aztán a ruhát nyugodtan lehet használtan is venni (már ha nem kaptok senkitől), az első évben nálunk 4 méretnyit nőtt ki, aztán ez a folyamat lelassul, már évente kétszer van teljes ruhatár csere, 3 éves korától egy évben egyszer kell.

Én sokáig szoptattam, így nem tudom mennyibe kerül a tápszer.

A pelenka: ha napi 5 pelus fogyasztással számolunk, akkor kb. 50 Ft/db áron számolva kb. 7500 ft a pelenka egy hónapban, plusz a popsitörlő, popsikrém, durván egy 10-esből megvan egy hónapban. (a családiból ez meg is van)

Aztán egy-két játék, könyv is jöhet, de az nem havi kiadás.

Aztán kiadás lehet még: ha magángyerekorvoshoz viszed, alkalmazol-e bébiszittert, stb.

Igazából a nagyobb kiadás majd a közösségbe kerüléssel lesz, ha bölcsis, vagy ovis lesz.

2015. febr. 23. 12:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Az előttem szólók nagyjából leírták a kiadásokat, de gondolj arra is, ez nem mind plusz. Valahogy egész egyszerűen átrendeződnek a kiadások.

Kevesebbet járunk el a párommal pl étterembe, elmaradtak egyenlőre a házibulik, magamnak is kevesebb ruhát veszek, mert egyrészt nincs időm nézelődni, másrészt nem járok dolgozni, kisebb ruhatár is elég stb. Ezeket is belekalkulálva az elején meg sem érezzük igazán.

Ha majd nagyobbak lesznek, iskola, különórák, közös programok, kirándulások, gyerekek egyéni kívánságai persze dobni fognak a budgeten

2015. febr. 23. 13:19
 6/7 anonim ***** válasza:

kb havi 50

bölcsi, óvoda esetén 60

iskolás korban 70

egyetem fősuli attól függ

(mostani adatok szerint, de 2016 ra inflűáció jön)

2015. febr. 28. 17:47
 7/7 anonim ***** válasza:

fél éves koráig kijött a családi pótlékból a kiadás

sok ruhát örököltünk,egy párat vettem is,de nem sokat

dm-ben vásároltam a pelenkát,mindig kuponnal.akkor még jobb volt a pontgyűjtő rendszer,könnyebben összejött a 25 százaékosra.úgy csináltam,hogy ha kaptam vásárlás végösszegi 15 százalékost,akkor kiváltottam három 25 százalékost,és vettem három nagy csomaggal.így 40 százalékot spóroltam,és meg tudtam venni a minőségi pelenkát jó áron.a popsitörlőt is ilyenkor vettem,így abból is lejött a 15 százalék

most nem tudom hogy van,már 5,5 éves a fiam

fél éves korában kezdtem a hozzátáplálást,addig anyatejes volt csak.na ekkortól megugrottak a költségek.üveges kaját vettem meg neki,mert elég keveset evett,így nem érte meg pepecselni egy deci kajáért.vacsorára mindig tejpépet evett,azt nagyon szerette

egy éves korában elválasztottam,onnan tejitalt kapott 2,5 éves koráig.egy éves kora után már sokszor a mi kajánkat ette,meg főzőcskéztem is neki,amikor jobban evett,de üveges is mindig volt itthon.egy éves koráig nem volt beteg,így csak a d és c vitamin került pénzbe

két évesen lett bölcsis,akkor már fizettem a bölcsit is,meg mindig kellett valami.havi ezres csoportpénz,szekrényt vetettek velünk gyerekenként 10 ezerért úgy,hogy még két hónap volt oviig.alapítványi pénz,minden hónapban egy rakat tisztasági cucc,még akkor is,amikor még nem volt szobatiszta stb stb

az oviban öt éves korában ugrottam meg nagyon a költségek,elkezdett úszni tanulni,ez 7800 havonta,angolra és sakkra jár ovi időben ez összesen 5 ezer

kajapénz 9 körül,csoportpénz 500.mindig van valami fizetős program,bábszínház,bohóc,ez-az 500-1000 ft között

ruhát már nem öröklünk 2 éve,mert összenőttek,na az nagyon sok pénz,bár sok használtat veszek.van egy kolléganőm,aki minden évszakváltáskor ideadja a fia ruháit,én kiválogatom,és javarészt tőle veszem meg egész évszakra a ruháit,de így is 30-40 körül van+cipő

szóval ahogy nő,egyre többe kerül

szerintem most 5,5 évesen biztos benne van 50-60 körül,de lehet keveset írtam

2015. febr. 28. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!