András vagy Péter?

Figyelt kérdés

Nektek melyik név tetszik jobban? Nem döntést várok tőletek, csak érdekel pár kívülálló szem véleménye :)

Hogy őszinte legyek, nekem az András jobban tetszik, a párom viszont a Péterre voksol (ami szintén tetszik nekem is, szóval ez a része nem probléma). Az egyedüli bajom az Andrással, hogy úgy érzem, nem passzol a vezetéknévhez, ami Egressy. Az az érzésem, hogy az E-vel kezdődő vezetéknév valahogy üti az A-val kezdődő keresztnevet (ezt nem tudom megmagyarázni, csak valami berögződés -- tudom, sose legyen nagyobb gondom az életben :) )

Ti mit gondoltok? Butaságokon agyalunk, vagy tényleg nem hangzik jól? Felmerült még lehetőségként a Bálint, de azt túl lágynak, kicsit femininnek érzem (lehet, hogy ez is butaság, már nem tudom).

Köszönöm a segítséget! :)

2015. febr. 19. 21:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
40%
Nekem egyértelműen András. Valahogy előkelőbb nekem, Andrásról egy mérnök, üzletember, orvos jut eszembe, Péterről meg egy vízvezetékszerelő. A vezetéknévhez is jobban passzol szerintem.
2015. febr. 19. 22:12
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Péter.

Andrásról nem jut eszembe egy mérnök sem. De van egy ismerősöm, akinek Andriska fia még csak vízvezeték-szerelő sem lett. S ezzel nem akarnám megsérteni a vízvezeték-szerelőket.

2015. febr. 19. 22:21
 13/24 anonim ***** válasza:
50%
Nekem mind a két név tetszik, de a vezetéknévhez szerintem pont hogy az András passzol jobban.
2015. febr. 19. 22:34
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Egressy Péter
2015. febr. 19. 22:58
 15/24 anonim ***** válasza:
26%
Szia szerintem András. A Pétert azért nem adnám mert bár nem nagyon hiszek benne de A NÉV KÖTELEZ elv alapján a környezetemben élő Péterekre ( testvér, sógor, ismerős stb) egységesen jellemző a kóros lustaság és a kettős személyiség.
2015. febr. 20. 06:12
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Egyik sem.
2015. febr. 20. 06:18
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a választ! :) (Kivéve azt, hogy egyik sem, mert nem ez volt a kérdés, nem tudom, kedves válaszoló, hogy ilyenkor miért van ingerenciád arra, hogy ezt mindenképp leírd... bocsánat, nem akarok kötekedni, csak ez kijött.)

Most még több gondolkodnivalót adtatok, de nem baj, van még némi időnk ezen vitázni. Köszönöm a meglátásokat! :)

2015. febr. 20. 11:08
 18/24 anonim ***** válasza:
72%
Mindkettő szép, komoly név. Szerintem bármelyik jó választás, nekem az András talán azért jobban tetszik picit.
2015. febr. 20. 11:58
 19/24 anonim ***** válasza:
95%

Kerdezo, kepzeld mi 5 eve pont ezen agyaltunk. :) Nekem az Andras a ferjemnek meg a Peter tetszett jobban. Vegul Peter lett a kisfiunk.

Zarojelben megjegyzem, hogy nallunk azert az is kozrejatszott, hogy kulfoldon elunk. Igy a Peter Angliaban is Peter es otthon is (kiveve egy kis ekezetet). :)

2015. febr. 20. 12:05
 20/24 anonim ***** válasza:
András :)
2015. febr. 20. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!