Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hallottam most hogy lehet...

Hallottam most hogy lehet colat adni a gyerekeknek hányásra? Jót tesz?

Figyelt kérdés
Most hallottam hogy gyerekeknek lehet colat adni(keveset)hányásra?ki kell rázni a szénsavat.Most ez komoly?
2010. febr. 12. 13:10
 1/9 anonim válasza:
37%

Jót persze, csak tegyél bele egy kis vodkát és sört is...

Kitől hallottad ezt az "okosságot"?

amúgy mekkora a gyermek?

2010. febr. 12. 13:15
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
az igaz, hogy a kóla csökkenti a gyomorsav szintjét. viszont koffeint tartalmaz. tehát attól függ, mennyi idős a gyerek.
2010. febr. 12. 13:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
ja, meg persze csak akkor ha a sok savtól hány, és nem más oka van.
2010. febr. 12. 13:19
 4/9 anonim ***** válasza:
58%
persze, jót tesz. Még jobban felbolydítja a gyomrát a cukros lötyi. Aki ilyet mondott, az előbb gondolkodhatna...
2010. febr. 12. 13:19
 5/9 A kérdező kommentje:

Én soha nem adtam a gyerekemnek colat!!!!!!!!

Most hallottam egyik ismerősömtől hogy hányt neki a pici(17 hónapos)és a doki javasolta neki.Ezerrel elcsodálkoztam rajta,mert ilyet még nem hallottam.De megvádolhatni nem vádolhatam meg,hogy ez hazugság ha elvileg a doki is azt javasolta.Csak érdekesnek találtam és kíváncsi voltam tudtok e valamit ezzel kapcsolatba.Nem akarok a gyermekemmel vodkát itatni(nem értem miért nem lehet normálisan válaszolni)!!!!Amúgy még ha a doki is mondana ilyet akkor sem adnék én személy szerint colat a gyereknek.

2010. febr. 12. 13:20
 6/9 anonim ***** válasza:

(Na, gondoltam, hogy páran már leszedték a kérdező fejét.)

Ezt a tanácsot már én is hallottam, ráadásul klinikai (gasztroenterológus!!) gyerekorvostól. Szóval mégsem lehet akkora baromság.

2010. febr. 12. 14:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az orvos (gyerekorvos aki nem 2 éve praktizál) mondta, hogy ha hány a gyerek és nem marad abba akkor 1-2 korty hideg kólát (nem jegeset csak kicsit hűtöttet) kell vele megitatni. Nálunk bejött.Lehet szidni hogy hogy mertem adni neki de szerintem kevés rosszabb dolog van mint amikor hány a gyerek.És mondom még egyszer abba hagyta a hányást és aludt tőle egész este.
2010. febr. 12. 16:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Persze nem csecsemő korban .Előző voltam.
2010. febr. 12. 16:03
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk az orvos javasolta.Hidegen,ki kell keverni belőle a szénsavat,és csak a Coca cola jó.Kiskanalanként kell adni,óvatosan.És tényleg használ.(Nyugi,nem fog a gyerek benyomni belőle fél litert.:))

""Népi megfigyelés", de a gyakorlatban látjuk a hatásosságát, hogy a hideg, buborékmentes kóla csillapítja a hányingert, emellett megfelelő mennyiségű cukrot is tartalmaz. Érdemes tehát a gyermekkel 1-2 dl hideg kólát itatni buborék kikeverését követően."

Ez a Heim Pál kórház oldalán van,el is olvashatod:

[link]

2010. febr. 12. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!