Normális, hogy így érzek vagy tényleg nagyon "nyámnyila" vagyok?
A kislányom 2 hete beteg, másból sem áll a napunk, csak orrszívásból, x,y,z órában gyógyszer adagolásból, étel kinálgatásból (amióta beteg, szinte semmit nem hajlandó enni). Az éjszakákat az utóbbi 3-4 napban már átalussza, de előtte szinte 1-2 óránként kelt. Nagyon bújós is, szinte állandóan rajtam csimpaszkodik, nem tudok haladni a házimunkával sem, nagyon rendetlen a lakás napok óta. A férjem reggeltől estig dolgozik, nem igazán tud segíteni.
Ráadásul részmunkaidőben dolgozom én is, nagyon fáradt vagyok.
Kicsit depressziósnak érzem magam, teljesen befásultam ebben a 2 hétben. Egyesek szerint viszont túldramatizálom, nem kéne ennyi miatt nyafognom.
Hát először is szard le a háztartást. De komolyan. Most az a legfontosabb, hogy a gyerek meggyógyuljon, és te se csavarodj be. A munkahelyedet próbáld úgy felfogni, hogy oda "pihenni" mész (tudom vannak olyan munkahelyek, ahol ez fizikai képtelenség, de mégse ugyanaz a mókuskerék megy, mint otthon, és másról is lehet beszélgetni, mint a takony színárnyalatáról)
Ezen kívül, este ha otthon a férjed, és már a gyerek is alszik, akkor menj, szabadulj ki kicsit a friss levegőre. sétálj egy nagyot. Vagy ülj be a kádba egy forró fürdőre, olvass el egy olyan könyvet, amit már régóta szeretnél, vagy csak egyszerűen indítsd el a kedvenc filmedet.
És ne aggódj, hamarosan meggyógyul a kislányod, és visszaáll a régi rendszer :) Csak pozitívn
Ne érdekeljen most a házimunka, a gyerek az első! És azon se görcsölj, ha keveset eszik, majd bepótolja, most igyon az a lényeg.
Kitartás és jobbulást a picinek!
ha nem full lázas, kicsit vidd ki levegőzni, jót fog tenni egy kis napfény neked is. de komolyan!
szellőztess sokat, kapcsolj be valami kedvenc zenét. A háztartást minimalizáld, ha lehet, rendelj kaját vagy csinálj valami extragyorsat. az evése miatt meg ne aggódj, fő hogy igyon, ha majd jobban lesz visszapótolja. én ilyenkor levesekkel szoktam főleg próbálkozni, hamar megvan, nem sok macera az elkészítés és betegnek-lábadozónak a legjobb tápanyagforrások egyike. az meg, hogy nyafogás-e: mindenkinek más a tűrőképessége és a legjobb tűrőképességű ember is lehet vacak passzban néha. nem vagyunk robotok, akárki elfáradhat egy-egy húzósabb időszakban. ne vedd magadra...
Köszi, hogy írtatok. Ma már kicsit jobb, a kicsi már szinte nem is beteg. Cserébe lebetegedtem én, de még így is jobb, mint mikor ő volt rosszul.
Tegnap délután rávettem magam, hogy alvásidőben én is ledőljek kicsit. Igaz, fél órán keresztül azon kattogtam, hogy mennyi tennivaló lenne, de végül sikerült elaludnom. Jól esett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!