A régebbi nevekből melyik tetszik nektek?
Pl.Gábor, János, László, Péter, Zoltán, Zsolt stb.
Valaki adott ilyen nevet és nem a mostani ujjabb neveket?
Pl.Boldizsár, Villő, Hanna stb.
Ezek nem "régebbi" nevek. Teljesen hétköznapi, normális nevek, az éves adatokban a 100 leggyakrabban adott név listáján is rajta vannak, tehát elég gyakoriak.
A Boldizsár viszont egy régen divatos, mostanában újra felkapott név, tehát minden csak nézőpont kérdése.
(amúgy csak jelzem, a Villő és a Hanna leány nevek.)
A régen népszerűbb nevek közül nagyon tetszik fiú nevekből a Zoltán, Péter, Zsolt, Árpád
Lány nevekből pedig Márta, Ida, Ildikó
Ezek teljesen normális nevek.
Jó a Jánost nem választanám, de azzal sincs különösebb bajom. Zoltán nálunk apum volt, meg az öcsém is, azt azért nem adnám.
Nekem tetszik még ezeken kívül az András, Dávid.
Lánynevek közül a Viktória, Olívia, Alexandra.
Így van, ezek teljesen normális nevek, nem mindent adnám, de pl. a Gábor és a Zoltán tetszik.
Ilyen még szerintem a Gergő, Róbert, Norbert, Sándor stb is.
Nem kell ám ragaszkodni a sok újhullámos névhez! :)
Az én gyerekeim Márton és Katalin, tehát nem vagyunk újhullámosok :) Szerintem nagyon szép "régi" nevek vannak, pl. András, Pál, István, Dénes, vagy lányokból Márta, Klára, Éva, Zita, lehetne sorolni sokáig.
Amúgy nagyapám is Boldizsár volt, ez egy igen régi név, csak újra felkapták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!