Mi a véleményetek erről? Az ujjszopásról?
Én 10 éves koromig szoptam az ujjam.
El is deformálódott rendesen, még a körmöm is. Nem beszélve a fogaimról.
Voltam fogszabályzós is kiskoromban. Most olyan madonnás a fogam.
Semmiképpen nem jó dolog.
Szerencsére a lányaim nem találták meg az ujjukat:)
Hát, attól függ, hány évesről van szó.
Épp ma olvastam, hogy még mindig jobb, mint a cumi, mert a gyereknek nem akkora trauma, mivel azt nem tudják tőle elvenni:-) Azt írták, hogy mivel egyre több dolog érdekli, és egyre több egyébre kell, hogy használja majd a kezét, kezdve a kúszástól, rajzolás, számolás, írás, hogy lassan elhagyja nem úgy, mint a cumit, ami ezek közben, mint a szájában lóghat.
Az én 14 hónaposom 2 hónapos kora óta szopja az ujját. Először folyamatosan csinálta, aztán már nem ért rá ezzel foglalkozni. Most már csak ha altatja magát..
Engem nem zavar, nekem a cumizás nem szimpi, örülök, hogy inkább az ujját szopja.
nálunk kialakult, a nagy cumizott szinte az első naptól kezdve. a kicsi ökölödött a cumitól, szabályosan rosszul volt ha aszájába tettük, ő az ujját találta meg. Ez van.
Teljesen mindegy melyik, valamelyik szinte biztos: és mindegyikre fog jelentkezni valaki aki tud valami elrettentőt, hogy inkább a másik.
az enyém 2 hetesen kiköpte a cumit, akkor elkezdte szopni az ujját. most már csak elalvás előtt "használja". én örülök neki, hogy nem lóg a cumi a szájából folyton. azt a napi 10 perc ujjszopást meg még szerintem egy 2 évesnek is lehet tolerálni, nem még egy 10 hónaposnak. :)
noj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!