Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4 és fél hónapos babátok mit...

4 és fél hónapos babátok mit csinál? Mit tud már? Mennyit eszik mekorra hány kg? És adtok neki valami mást is tejen tápszeren kívül?

Figyelt kérdés
az én kisfiam 25.- én lesz 5 hós.
2010. febr. 11. 11:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kislányom 18.-án lesz 5 hós. Almapürét eszik már nagyon lelkesen, és 6,5kg. Próbálkozik a felüléssel, ill. oldalra, és hasról hátra tud már fordulni, hangosan nevet, és gyakran ad ki hangokat, ami leginkább dünnyögésre hasonlít.. és a tiéd?
2010. febr. 11. 12:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is 25.-én lesz 5 hónapos. :D

Sokat gagyorászik, kacag, nagyon csiklandós. Mindent a szájába vesz, legyen az takaró, textilpelus, popsitörlős csomag, vagy játék, mindegy. Fordul hasról hátra, illetve oldalra és a tengelye körül pörög. Reggel letettem az ágyra, 2 perc múlva már a másik irányba feküdt. Sokszor szopizik még, 2-3 óránként, változó. Ritkán kibírja a 4 órát is. Most nem tudom, hogy hány kiló, 2 hete volt 5,35kg, 2,95 kg-mal született. Ő is próbálkozik már a felüléssel, meg a hanyatfekvésből hasra fordulással is, bár még nem megy. Imád Apával repülőset játszani. Kezd az esti fürdés közben pancsolni, vagyis élvezi, ahogy a lábával kalimpál.

Próbáltam neki adni almát, nem ízlett neki. Viszont a 4 hónapos Hippes csomagban volt banán, azt 2 nap alatt bevágta. Egy kis faluban lakunk, ahol ilyenek nincsenek, így nem tudok most venni neki. Igaz, kapott alma-banánt, de attól olyan görcsei voltak, hogy egyenlőre leálltunk vele. A sima banántól nem volt baja. Úgy látszik, az alma nem lesz a kedvenc gyümölcse.

A Te kisfiad miket csinál?

Üdv: J

2010. febr. 11. 13:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Kislányom van, de végülis teljesen mindegy, a baba az baba:) Az enyém is kb. pont ezeket csinálja, mint a tiéd! Csak már súlyosabb, de eleve nagy baba volt 3,65-tel született.

Próbáld meg neki az őszibarackot (mirelit), egyszerre csak 1 db-ot olvassz ki neki, és kézmelegen add oda, természetesen pépesítve. Ezt minden baba imádja! További jó babázást neked!!

2010. febr. 11. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!